Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Ліпєц А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Гусятинська Н. А. 
Сучасні способи інтенсифікації процесу екстрагування цукрози з використанням хімічних реагентів / Н. А. Гусятинська, М. П. Купчик, А. А. Ліпєц, С. М. Тетеріна, Т. М. Чорна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 71-73. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено способи інтенсифікації процесу вилучення цукрози з бурякової стружки з використанням хімічних реагентів для підвищення чистоти дифузійного соку. Досліджено ефективність застосування основного сульфату алюмінію та полігексаметиленгуанідину гідрохлориду в процесі екстрагування цукрози.


Ключ. слова: екстрагування, цукроза, бурякова стружка, коагулянт, флокулянт
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гусятинська Н. А. 
Вплив основного сульфату алюмінію на перехід високомолекулярних сполук у дифузійний сік у процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки / Н. А. Гусятинська, А. А. Ліпєц, С. М. Коровко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 5-7. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Гусятинська Н. А. 
Вплив хімічної обробки бурякової стружки на технологічну якість дифузійного соку / Н. А. Гусятинська, Т. М. Чорна, А. А. Ліпєц, М. П. Купчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 38-40. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено застосування в процесі екстрагування сахарози антисептика-флокулянта ПГМГХ. Визначено найбільш ефективний спосіб введення препарату, а також оптимальну концентрацію його робочого розчину. Досліджено мікроструктуру пектинових речовин у разі взаємодії їх із ПГМГХ.


Ключ. слова: екстрагування, сахароза, флокулянт, дифузійний сік
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ліпєц А. А. 
Використання природного цеоліту-кліноптилоліту для деамонізації конденсатів сокових парів / А. А. Ліпєц, В. О. Малишев // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 59-63. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Дослідження показали, що застосування цеоліту кліноптилолітового типу дозволяє ефективно очищати конденсати сокових парів від вмісту аміаку, що надає можливість використовувати їх як екстрагент на дифузії, тим самим підвищуючи якість дифузійного соку та зменшуючи витрати води. Визначено параметри взаємодії конденсатів з цеолітом та спосіб регенерації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гусятинська Н. А. 
Ефективність застосування додаткових хімічних реагентів під час попереднього вапнування дифузійного соку / Н. А. Гусятинська, А. А. Ліпєц, Є. С. Богданов, Д. В. Братюк, О. В. Адаменко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 64-69. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Обгрунтовано механізм взаємодії пектинових речовин з катіонними коагулянтами та флокулянтами. Визначено ефективність застосування солей алюмінію та полігексаметиленгуанідину під час очищення дифузійного соку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.4-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гусятинська Н. А. 
Удосконалення способу очищення клеровок тростинного цукру-сирцю / Н. А. Гусятинська, А. А. Ліпєц, Н. М. Романченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 102-106. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю, що передбачає повернення суспензії вапнокарбонізаційного осаду на стадію розчинення тростинного цукру - сирцю та обробку клеровки коагулянтом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л842

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ліпєц А. А. 
Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 1. Вирощування та зберігання цукрових буряків. Видобування сахарози / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 287 c. - Бібліогр.: с. 284 - укp.

Висвітлено історію виробництва цукру з буряків. Розглянуто особливості вирощування, збирання, приймання та зберігання цукрових буряків. Викладено основи вилучення сахарази із буряків. Наведено вимоги до бурякової стружки й охарактеризовано чинники, які впливають на її якість. Приділено увагу процесам екстрагування сахарози з бурякової стружки, пресування та сушіння жому.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2-4 я73-1 + Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В356034/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Ліпєц А. А. 
Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 2. Очищення дифузійного соку / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 271 c. - Бібліогр.: с. 266-270 - укp.

Приділено увагу попередньому та основному вапнуванню дифузійного соку. Подано інформацію про карбонізацію. Обгрунтовано необхідність ретельного відокремлення твердої фази від соків та сиропу. Надано відомості про сульфітацію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В356034/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Ліпєц А. А. 
Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 3. Кристалізація / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 207 c. - укp.

Приділено увагу одержанню сиропу білого цукру та знецукренню міжкристалічного розчину. Розглянуто цукрову тростину як сировину для виробництва цукру. Охарактеризовано склад тростини та її вплив на якість цукру-сирцю. Висвітлено особливості технології одержавння тростинного цукру-сирцю. Описано виробництво білого цукру на тростинно-цукровому заводі та тростинного рафінованого цукру. Надано технологічну схему перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукровому заводі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В356034/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського