Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Кіптела Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Кіптела Л. В. 
Удосконалення конструкції роторного плівкового апарата / Л. В. Кіптела, О. Є. Заготрулько // Вестн. науки и техники. - Х., 2002. - Вып. 6. - С. 27-32. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати удосконалення конструкції роторного плівкового апарата, оснащеного лопатками розробленої конструкції, продуктивність якого є вищою у порівнянні зі звичайними шарнірними лопатками на 11 % - 13 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70284 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кіптела Л. В. 
Наукове обгрунтування процесів і обладнання виробництва харчових напівфабрикатів з нетрадиційної плодоовочевої сировини : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / Л. В. Кіптела; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 34 c. - укp.

Розроблено науково обгрунтовані процеси та обладнання для виробництва харчових напівфабрикатів з нетрадиційної плодоовочевої сировини (НПОС). Запропоновано наукову концепцію щодо комплексного впливу гідродинаміки, теплопідводу, дифузії та реологічних властивостей продуктів на інтенсифікацію процесів тепломасоперенесення. Створено фізико-математичні моделі гідродинамічних і тепломасообмінних процесів, які відбуваються під час концентрування фруктових пюре з використанням дикорослої плодово-ягідної сировини у роторному плівковому апараті, і експериметально визначено роль величин конструктивних параметрів плівкотвірних елементів ротора стосовно інтенсивності випаровування вологи. Науково обгрунтовано та реалізовано напрям скорочення тривалості процесу дифузії сиропу у плоди шляхом регулювання парціального тиску пари під час уварювання дикорослих плодів у цукровому сиропі. Одержано розрахункові реологічні залежності процесів деформування пастоподібних продуктів з НПОС. Установлено раціональні параметри досліджених процесів. Запропоновано прогресивні способи виробництва харчових напівфабрикатів з дикорослої плодово-ягідної та пряноовочевої сировини. Розроблено конструкції обладнання нового типу та визначено технологічні показники теплової обробки НПОС. Оцінено економічну ефективність науково-технічних розробок та здійснено заходи з упровадження їх у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л916 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА340279 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Черевко О. І. 
Автоматизація виробничих процесів : підручник / О. І. Черевко, Л. В. Кіптела, В. М. Михайлов, О. Є. Загорулько; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 185 c. - Бібліогр.: с. 182 - укp.

Викладено методи автоматичного вимірювання технологічних параметрів харчових виробництв. Розглянуто елементи теорії й техніки автоматичного регулювання виробничих процесів. Наведено основи проектування систем автоматизації, приклади систем автоматизації торгово-технологічного обладнання галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА795156 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Черевко О. І. 
Процеси виробництва багатокомпонентних паст із органічної сировини : монографія / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, Л. В. Кіптела, В. О. Захаренко, О. Є. Загорулько; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2015. - 166 c. - Бібліогр.: с. 158-166 - укp.

Проаналізовано стан проблеми концентрування харчових продуктів із нетрадиційної плодоовочевої сировини. Викладено методики визначення стабільності структури та реологічних властивостей багатокомпонентних паст. Висвітлено результати дослідження процесу виробництва паст із дикорослої плодово-ягідної сировини. Розроблено процес виробництва багатокомпонентних паст із плодово-ягідної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА792092 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кіптела Л. В. 
Вдосконалення обладнання для виробництва плодоягідних напівфабрикатів / Л. В. Кіптела, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 2/10. - С. 4-8. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Розглянуто вдосконалення технологічного обладнання консервної промисловості для виробництва порошкових напівфабрикатів. Підвищено ефективність процесу згущення фруктового пюре у роторному плівковому апараті до вмісту сухих речовин (СР) 30 - 40 % за рахунок турбулентного режиму теплоносія в нагрівальній оболонці апарата. Подальше досушування фруктової пасти відбувається у модернізованій вальцьовій ІЧ-сушарці до вмісту 88 - 92 % СР.


Індекс рубрикатора НБУВ: К725.8 + Л96-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Черевко О. І. 
Розрахунок технологічного обладнання консервних виробництв : навч. посіб. / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, Л. В. Кіптела, О. Є. Загорулько; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 149 c. - Бібліогр.: с. 148-149 - укp.

Подано інформацію про машини для миття плодів і овочів. Викладено теоретичні основи процесу сепарацій та розділення суспензій. Наведено класифікацію гомогенізаторів. Надано відомості про вакуум-випарний апарат з внутрішньою нагрівальною камерою. Розглянуто конструкцію та принцип дії роторного плівкового апарата та вертикального автоклава. Охарактеризовано види пастеризаторів. Приділено увагу впливу вакуумування на процес сушіння пряних овочів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА792216 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського