Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Ківа М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Ківа М. С. 
Адаптаційна здатність тварин української червоно-рябої молочної худоби у ДПЗ "Шамраївський" / М. С. Ківа, О. А. Хом'як // Зб. наук. пр. Вінниц. держ. аграр. ун-ту. - 2000. - Вип. 7. - С. 132-135. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

За результатами проведених досліджень виявлено наявність взаємодії "генотип - середовище". Зазначено, що тварини української червоно-рябої молочної породи з високою часткою спадковості за голштинською породою мають низьку адаптаційну здатність до умов середовища у господарстві.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-334,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Димань Т. М. 
Харчування людини / Т. М. Димань, М. М. Барановський, М. С. Ківа, Т. Г. Мазур, Л. П. Загоруй. - Біла Церква : Білоцерк. держ. аграр. ун-т, 2005. - 301 c. - укp.

Розглянуто класичні та альтернативні теорії та концепції раціонального харчування. Проаналізовано вплив релігійних положень на споживання харчових продуктів і особливості національної кухні різних народів. Розглянуто фізіологічні основи функціонування травної системи людського організму, проаналізовано якісний склад харчового раціону. Висвітлено питання забезпечення безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини. Проаналізовано базові принципи технології зберігання харчової продукції та сучасні способи її ідентифікації. Обгрунтовано фізіолого-гігієнічні вимоги щодо організації раціонального харчування. Розглянуто критичні технології виробництва штучних продуктів харчування. Проаналізовано сучасні методи конструювання, проектування та забезпечення екологічної чистоти харчових продуктів.

Рассмотрены классические и альтернативные теории и концепции рационального питания. Проанализировано влияние религийных положений на употребление продуктов питания и особенности национальной кухни разных народов. Рассмотрены физиологические основы функционирования пищеварительной системы и качественный состав пищевого рациона. Освещены вопросы обеспечения безопасности пищевых продуктов и продовольственного сырья. Проанализированы базовых принципы технологии хранения пищевых продуктов и современные способы их идентификации. Обоснованы физиолого-гигиенические требования по организации рационального питания. Рассмотрены критические технологии производства искусственных продуктов питания. Проанализированы современные методы конструирования, проектирования и обеспечения экологической чистоты пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662120 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Басовський М. З. 
Розведення сільськогосподарських тварин : Підруч. для студ. аграр. закл. освіти ІІІ - ІV рівнів акредитації за спец. 7.130.201 "Зооінженерія" / М. З. Басовський, В. П. Буркат, Д. Т. Вінничук, В. П. Коваленко, М. С. Ківа. - Біла Церква : Білоцерков. держ. аграр. ун-т, 2001. - 400 c. - Бібліогр.: с. 386-391. - укp.

Висвітлено засади зоотехнічної науки та практики, а також питання походження, еволюції, росту, розвитку, конституції, екстер'єру, інтер'єру, продуктивності, відбору та підбору сільськогосподарських тварин. Наведено методи їх розведення (чистопородний та за лініями), розглянуто їх міжвидову гібридизацію, а також основні закономірності онтогенезу. Визначено фактори, що впливають на ріст і розвиток тварин. З урахуванням положень основних законодавчих актів з племінної справи проаналізовано особливості організації та планування племінної роботи. Висвітлено проблеми великомасштабної селекції у тваринництві.

Освещены основы зоотехнической науки и практики, а также вопросы происхождения, эволюции, роста, развития, конституции, экстерьера, интерьера, производительности, отбора и подбора сельскохозяйственных животных. Приведены методы их разведения (чистопородный и по линиям), рассмотрены межвидовая гибридизация животных, а также основные закономерности онтогенеза. Определены факторы, влияющие на их рост и развитие. С учетом положений основных законодательных актов по племенному делу проанализированы особенности организации и планирования племенной работы. Освещены проблемы крупномасштабной селекции в животноводстве.


Індекс рубрикатора НБУВ: П5я73-1

Шифр НБУВ: ВА631302 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського