Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>A=Колеснікова М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Колеснікова М. Б. 
Розробка технології сумішей сухих функціональних для виробництва емульсійних соусів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / М. Б. Колеснікова; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 19 c. - укp.

На підставі аналізу літературних даних обгрунтовано необхідність розробки технології сумішей сухих функціональних для емульсійних соусів та актуальність використання в їх складі камедей, зокрема, ксантану та гуару. Визначено умови підготовки, вплив технологічних чинників на функціонально-технологічні властивості полісахаридів (ксантану та гуару) і білоквмісної сировини (молока сухого, яєчного порошку). Встановлено оптимальні співвідношення компонентів у дисперсійному середовищі для одержання стійких емульсій. Доведено, що комплексне використання ксантану та гуару доцільно під час виробництва соусів зі зниженим вмістом жирової фази. Розроблено та обгрунтовано технологію виробництва сумішей сухих функціональних та емульсійних соусів на їх основі трьох груп (молочних, яєчних, яєчно-молочних) із вмістом олії 20 - 70 %. Досліджено комплекс фізико-хімічних, функціонально-технологічних показників, показників безпеки для сумішей та соусів на їх основі. Здійснено впровадження запропонованих розробок у виробництво. Наведено рекомендації щодо використання сумішей сухих функціональних за умов підприємств харчування та спеціалізованих цехів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.11 + Л991.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320502 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Колеснікова М. Б. 
Дослідження впливу рецептурних компонентів на структурно-механічні властивості продукту структурованого / М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевой, П. В. Гурський // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 23-27. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив компонентного складу на структурно-механічні властивості продукту структурованого на основі сиру кисломолочного. Установлено залежність умовних модулів пружності та високоеластичного від виду та вмісту рецептурних компонентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Колеснікова М. Б. 
Дослідження впливу рецептурних компонентів на структурно-механічні властивості продукту структурованого / М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевой, П. В. Гурський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 180-184. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив компонентного складу на структурно-механічні властивості продукту структурованого на основі сиру кисломолочного. Установлено залежність умовних модулів пружності та високоеластичного від виду та вмісту рецептурних компонентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бреславець Т. В. 
Технологія структурованих аналогів філе рибного та кулінарної продукції на їх основі : монографія / Т. В. Бреславець, Л. М. Крайнюк, М. Б. Колеснікова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : Цифрова друкарня № 1, 2012. - 143 c. - Бібліогр.: с. 126-142 - укp.

Викладено нові технологічні підходи до виробництва структурованих аналогів рибних продуктів на основі пелагічних видів риб. Наведено результати наукових досліджень і теоретичних обгрунтувань одержання структурованих аналогів рибного філе з використанням кріоіонотропного структурування систем на основі ізольованих міофібрилярних білків пелагічних видів риб. Обгрунтовано режими технологічного процессу одержання ізольованих білків пелагічних риб. Охарактеризовано моделювання складу та властивостей структурованих аналогів філе рибного.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л940.201 + Л992.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА761191 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Юрченко С. Л. 
Розробка рецептурного складу плодово-ягідних начинок / С. Л. Юрченко, М. Б. Колеснікова // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 83-88. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено властивості модифікованого кукурудзяного крохмалю та можливості його використання у складі плодово-ягідних начинок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Сміян О. І. 
Динаміка вмісту деяких мінералів у підлітків із патологією серцево-судинної системи на тлі хронічного тонзиліту / О. І. Сміян, Ю. А. Мозгова, С. В. Попов, В. А. Горбась, В. А. Сміянов, І. Ю. Висоцький, Н. О. Долгова, М. В. Колеснікова // Запорож. мед. журн.. - 2017. - 19, № 4. - С. 404-408. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Изложены основные особенности минерального обмена у детей подросткового возраста, больных хроническим тонзиллитом (ХТ) с вторичными поражениями сердечно-сосудистой системы (ССС) в динамике заболевания. Цель работы - изучение динамики содержания микроэлементов цинка, железа и макроэлементов калия, магния у подростков с патологией ССС на фоне ХТ. Материалы и методы. Было обследовано 63 пациента, больных ХТ, из них - 31 ребенок с ХТ без поражения ССС (I группа), 32 пациента с патологией ССС на фоне ХТ (II группа). Определение концентрации микроэлементов железа, цинка и макроэлементов магния, калия в сыворотке крови проводилось методом атомно-абсорбционной спектрофотометрии. Результаты. Проанализировано содержание микроэлементов цинка, железа, макроэлементов калия и магния. Были выявлены нарушения макро- и микроэлементного состава в сыворотке крови детей, больных ХТ, в виде снижения концентраций железа и цинка как у пациентов с поражением ССС, так и в группе больных без кардиальной патологии. Следует отметить, что у детей с тонзиллогенными кардиальными поражениями при госпитализации имело место достоверное снижение уровня макроэлемента магния по сравнению с показателями детей без патологии ССС. После проведённого лечения нормализации содержания микроэлементов железа, цинка и микроэлемента магния не происходило, при этом более выраженные изменения наблюдались у больных с поражениями сердца на фоне ХТ. Концентрация калия у детей I и II групп, больных ХТ, не менялась и была в пределах значений контрольной группы как до, так и после лечения. После проведения стандартного лечения концентрации железа и цинка в обеих группах, а также магния у детей II группы оставались на низком уровне и отличались от аналогичных показателей детей без кардиальной патологии. Выводы: анализ микро- и макроэлементов сыворотки крови у детей, больных ХТ, показал достоверное снижение концентрации железа и цинка при госпитализации у больных обеих групп, а также магния у пациентов с кардиальной патологией, которые не изменялись в динамике лечения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.410 + Р733.682.540.116

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16789 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Галаджун З. В. 
Правові норми журналістики України : навч. посіб. / З. В. Галаджун, М. В. Колеснікова; Національний університет "Львівська політехніка". - Київ : Піча Ю. В., 2021. - 247 c. - Бібліогр. в кінці тем - укp.

Викладено історію зародження та розвитку феномену свободи слова, його межі й обмеження. Увагу приділено явищу соціальної відповідальності, його концепціям, моделям існування та видам. Розглянуто питання режиму доступу до інформації, захисту журналістських джерел, регулювання інформаційних відносин у сфері масової інформації. Висвітлено особливості трудових відносин у редакційних колективах. Подано інформацію щодо правового регулювання обігу інформації в Інтернет-мережі, інформаційних відносин у сфері інтелектуальної власності. Розглянуто види та підстави юридичної відповідальності журналіста, випадки звільнення від відповідальності за поширення інформації з ознаками дифамації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч620.4(4УКР) к1 я73 + Х8(4УКР) я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА855342 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського