Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Дудка С$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Клименко Р. М. 
Азотно-фосфорне сірковмісне мінеральне добриво. Технологія виробництва / Р. М. Клименко, В. І. Тошинський, С. В. Дудка // Хім. пром-сть України. - 2010. - № 6. - С. 43-46. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено основні процеси синтезу нового азотно-фосфорного сірковмісного добрива NPS 10:40:5. Визначено величини основних технологічних параметрів процесу. Обгрунтовано значення рН нейтралізації пульпи, що дає можливість мінімізувати процеси ретроградації засвоюваних форм фосфатів за відсутності вільної кислотності в добриві.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л326

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Клименко Р. М. 
Процес кислотного розкладу сірійського фосфориту / Р. М. Клименко, В. І. Тошинський, С. В. Дудка // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 5/6. - С. 4-7. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л322.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Тошинский В. И. 
Ресурсосберегающая технология получения нового азотно-фосфорного серосодержащего удобрения "Суперагро" NPS 10:40:5 / В. И. Тошинский, Р. Н. Клименко, С. В. Дудка // Экология и пром-сть. - 2010. - № 4. - С. 79-82. - Библиогр.: 4 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л321 + Л322

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25086 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Дудка С. В. 
Исследование процесса грануляции и сушки в технологии удобрений марки "Суперагро N:P 10:40" / С. В. Дудка, В. И. Тошинский // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 4/6. - С. 7-10. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Дано описание процесса гранулообразования в барабанном грануляторе сушилки, определены ключевые технологические параметры. Приведены результаты исследования влияния их на размер гранул и обоснованы значения, при которых выход товарной фракции будет максимальный.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л320.82

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Терещенко А. А. 
Холодная пильгерная прокатка прецизионных труб с использованием технологических вставок / А. А. Терещенко, С. С. Дудка, К. Н. Кацапов, Я. В. Фролов // Металлург. и горноруд. пром-сть. - 2013. - № 4. - С. 53-55. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

На основании экспериментальных данных, полученных при холодной пильгерной прокатке прецизионных труб, установлено, что применение технологических вставок из малоценных труб позволяет исключить отклонения геометрических размеров по длине прокатываемых труб, которые ранее возникали в местах перезарядки, приблизив показатели качества к качеству труб, получаемых способами волочения.


Індекс рубрикатора НБУВ: К748.121.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28347 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дудка С. В. 
Підвищення ефективності процесу гранулоутворення мінеральних добрив у барабанному грануляторі-сушарці : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.17.08 / С. В. Дудка; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". - Харків, 2014. - 19 c. - укp.

Виявлено закономірності процесів пульпоутворення та гранулювання у виробництві мінеральних добрив. Запропоновано удосконалену науково обгрунтовану схему технологічних процесів пульпоутворення та гранулювання мінеральних NPS добрив. Визначено основні технологічні параметри які впливають на процес гранулоутворення як на стадії пульпоутворення, так і на стадії гранулювання. Проведено дослідження щодо їх впливу на гранулометричний склад готової продукції на виході з апарату барабанного гранулятора - сушарці (БГС). Створено математичну модель процесу, яка визначає ефективні технологічні параметри для досягнення заданого фракційного складу. Проведено дослідно-промислові випробування процесу одержання мінеральних NPS добрив без використання зовнішнього ретуру. Щорічний економічний ефект 1,4 млн грн. при продуктивності 103 тис. т/рік. Техніко-економічні розрахунки свідчать про економічну доцільність запропонованих технічних рішень та технологічних рекомендацій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л320.82

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА409007 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Манжалий Э. Г. 
Хронические дерматозы в практике гастроэнтеролога / Э. Г. Манжалий, С. С. Дудка, М. О. Дашко // Сучас. гастроентерологія. - 2015. - № 4. - С. 51-58. - Библиогр.: 21 назв. - рус.

Цель работы - изучить терапевтическую эффективность штамма E. coli Nissle 1917 (мутафлор) в лечении хронических дерматозов (ХД) у больных гастроэнтерологического профиля с учетом показателей системного иммунитета и биоценоза кишечника. Под наблюдением находились 57 пациентов в возрасте от 18 до 42 лет, страдающих ХД (угревая болезнь - 13, розацеа - 21, себорейный дерматит - 23). У всех пациентов определяли показатели системного иммунитета и биоценоза толстой кишки. Пациентов распределили на 2 группы: основная (n = 37) получала стандартную терапию с пробиотиком мутафлор, группа сравнения (n = 20) - стандартную терапию. У всех пациентов выявлены достоверные изменения показателей системного иммунитета с проявлением вторичного иммунодефицитного состояния, а также дисбиоз толстой кишки. Под влиянием терапии в основной группе отмечен более быстрый регресс клинических проявлений заболевания, позитивная динамика показателей системного иммунитета и микробиоценоза кишечника (количество пациентов с нормальными показателями нормофлоры в 12,6 раза превышало показатель группы сравнения), что доказывает эффективность включения в комплексную терапию ХД пробиотика мутафлор. Выводы: терапия ХД с применением штамма E. coli Nissle 1917 (мутафлор) способствует более быстрому регрессу клинических проявлений дерматозов, сокращению сроков лечения и снижению частоты рецидивов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р60-5 + Р413-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23117 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дудка С.-Р.О. 
Ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів : автореф. дис. ... канд. мистецтвознавства : 17.00.07 / С.-Р.О. Дудка; Національний університет "Львівська політехніка". - Львів, 2019. - 20 c. - укp.

Дисертаційна робота є першим комплексним багатоаспектним дослідженням ергодизайну у предметно-просторовому середовищі ресторанних закладів. Проаналізовано теоретичні передумови розвитку оптимізаційних підходів у проектуванні закладів громадського харчування, а саме ресторанів. Сформульовано основні властивості ергодизайнерського підходу, до яких сьогодні можливо віднести: інклюзивність, екологічність, оптимальність, компактність, функціональність. Пропоновано використовувати графоаналітичний метод моделювання та метод експертної оцінки предметно-просторового середовища ресторанів як один з основоположних методів для дослідження комфортності ресторанних інтер'єрів. Узагальнено професійні уявлення про внутрішній простір у вигляді художніх концепцій, а також проведено аналіз їх використання на об'єкті дослідження: художня концепція "динамічного" простору (що розвивається, гнучкий, багатоплановий простір); художня концепція "перебігу" в структуру інтер'єру (закономірні зв'язки між побудовою внутрішнього простору та зовнішніми чинниками, що впливають на його формування). Сформульовано прийоми та засоби оптимізації сучасних інтер'єрних просторів ресторанів та виведено практичні заходи щодо дизайн-проектування сучасних ресторанних закладів (виходячи з потреб відвідувачів та персоналу, на основі проведеного соціологічного опитування). Визначено ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ128.413(4УКР) + Щ110.514(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА444421 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського