1. |
Дроков В. Г. Нешкідливість харчових продуктів та методи її контролю : Конспект лекцій / В. Г. Дроков; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 24 c. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Висвітлено основні джерела небезпеки вживання харчових продуктів, зокрема, їх мікробного та природного походження, порушення балансу поживних речовин, забруднювачів з зовнішнього середовища, харчових домішок та барвників. Розглянуто методи хіміко-аналітичного контролю нешкідливості та основні етапи аналізу харчових продуктів на вміст токсичних компонентів. Освещены основные источники опасности употребления пищевых продуктов, в частности, их микробного и природного происхождения, нарушения баланса питательных веществ, загрязнителей из внешней среды, пищевых добавок и красителей. Рассмотрены методы химико-аналитического контроля безвредности и основные этапы анализа пищевых продуктов на содержание токсических компонентов. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1я73-2
Шифр НБУВ: Р101494 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
2. |
Ганчук В. Д. Моніторинг нітратів та заходи щодо їх зменшення у рослинній продукції / В. Д. Ганчук, М. Г. Христіансен, О. М. Бутенко, Г. М. Біла, В. Г. Дроков // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 6/6. - С. 47-49. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Мета роботи - проведення моніторингу плодоовочевої продукції на вміст нітратів і розробка рекомендацій щодо їх зменьшення. Наведено результати визначення нітратів у овочах і плодах, що найчастіше використовують на території України в раціоні харчування людини. Контроль вмісту нітратів здійснено за допомогою потенцометричного методу, використовуючи нітратселективний електрод на іономірі И-160. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.81-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ
|