Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Боярчук Я$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Шиян П. Л. 
Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, А. М. Куц, Я. А. Боярчук // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 4/6. - С. 38-44. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Боярчук Я. А. 
Енергозберігаюча технологія спиртової бражки / Я. А. Боярчук, П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 225-232. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Зазначено, що на сьогодні для спиртової промисловості України першочерговим завданням є збільшення експорту етанолу у країни Євросоюзу. За умов, коли пропозиція перевищує попит, особливу увагу приділяють рентабельності виробництва. У зв'язку з виробництвом різних видів товарної продукції спиртова галузь повинна забезпечити можливість моделювання якості спирту під умови замовника. Ті підприємства, які зможуть модернізувати виробництво під євростандарти, здатні не лише вижити, а й завоювати зовнішні ринки. Проведено дослідження спиртового зброджування крохмалевмісної сировини з заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу. Встановлено, що використання фільтрату барди впливає на технологічні показники дозрілої бражки. Визначено оптимальну кількість і кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. Розроблено технологічну схему постадійного гідролізу крохмалевмісної сировини із рекуперацією тепла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мудрак Т. О. 
Cелекція та скринінг рас спиртових дріжджів при зброджуванні високонцентрованого сусла з крохмалевмісної сировини / Т. О. Мудрак, А. М. Куц, С. С. Ковальчук, Я. А. Боярчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 2. - С. 216-224. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Боярчук Я. А. 
Інноваційна технологія виробництва спирту з крохмалевмісної сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Я. А. Боярчук; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 20 c. - укp.

Досліджено вплив технологічних показників (температури термоферментативної обробки, pH замісу, концентрації кислотостійких ферментних препаратів, сухих речовин сусла, кількості та кратності використання фільтрату барди, температури бродіння) на показники дозрілої бражки та синтез летких домішок спирту. Встановлено можливість п'ятикратного використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. Досліджено рух органічних домішок по колонах брагоректифікаційної установки, які працюють під тиском, нижчим за атмосферний. Визначено оптимальні параметри приготування та збродження сусла, а також стабільну роботу брагоректифікаційної установки з додатковими колонами. Виведено лінійне рівняння регресії витрати гріючої пари в залежності від концентрації спирту в бражці та тиску у бражній колоні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА424980 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського