Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.53$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Кулик М. Ф. 
Нетрадиційна оцінка кормів і складання раціонів за продукцією молока / М. Ф. Кулик, В. Ф. Петриченко, О. І. Скоромна, Ю. В. Обертюх, М. Н. Бахмат. - Вінниця : Теза, 2006. - 543 c. - Бібліогр.: с. 524-527. - укp.

Наведено сучасні методи оцінки поживності кормів і раціонів, наведено новий методологічний підхід до оцінки кормів і раціонів за продукцією молока. Визначено енергопротеїнове відношення в раціонах корів і продуктивну дію кормів за продукцією молока. Розглянуто лактозу як лімітуючий фактор синтезу молока та продуктивності корів. Запропоновано методику оцінки типових раціонів для корів різного рівня продуктивності за сухою речовиною, сирим протеїном з урахуванням депресії клітковини.

Приведены современные методы оценки питательности кормов и рационов, новый методологический подход к оценке кормов и рационов по производительности молока. Определены энергопротеиновое отношение в рационах коров и продуктивное действие кормов по продукции коров. Рассмотрена лактоза как лиминирующий фактор синтеза молока и продуктивности коров. Предложена методика оценки типовых рационов для коров разного уровня продуктивности по сухому веществу, сырому протеину с учетом депрессии клетчатки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.1 + П545.53

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА679592 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кулик М. Ф. 
Теорія і практика оцінки кормів і раціонів у молочних одиницях для корів різного рівня продуктивості / М. Ф. Кулик, В. Ф. Петриченко, О. І. Скоромна, Ю. В. Обертюх, І. М. Кудлай, М. В. Шевчук, П. В. Березовський, Я. І. Півторак, С. М. Блюсюк, В. Д. Атаманюк, В. П. Жуков, Г. П. Бондаренко, Л. О. Гончар, Ю. А. Векленко, В. М. Копайгородський, О. В. Приходько. - Вінниця : Рогальська І.О., 2011. - 274 c. - Бібліогр.: с. 263-273. - укp.

Проведено аналіз наукових основ і методів оцінювання поживності кормів і раціонів. Висвітлено методи енергетичного оцінювання кормів, зокрема, за кормовими та енергетичними кормовими одиницями. Розглянуто потребу жуйних тварин в енергії на лактацію. Обгрунтовано нову систему оцінювання кормів і раціонів у молочних протеїнових, вуглеводних та енергетичних одиницях для корів різного рівня продуктивності в порівнянні з оцінюванням в кормових та енергетичних одиницях, обмінною енергією та чистою енергією лактації.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.53

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА742597 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мілько Д. О. 
Моделювання впливу складових раціону на загальну перетравність поживних речовин раціону / Д. О. Мілько // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 1. - С. 142-146. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Викладено матеріали щодо перетравності коровами основних поживних речовин залежно від складових раціону та їх кількості.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.53 + П545.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Левицький Т. Р. 
Деталізація характеристик раціонів жуйних у сучасних умовах / Т. Р. Левицький, Т. І. Шарій, Г. Й. Бойко // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2018. - Вип. 19, N 1. - С. 50-53. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено характеристику вуглеводної частини раціонів жуйних тварин залежно від структури та співвідношення геміцелюлоз, целюлози та лігніну. Механізм перетравлювання вуглеводів у травній системі залежить від технології приготування кормів, ступеня лігніфікації рослин та фізіології тварин. Розробка нових систем аналізу, заснованому на поділі на нейтрально- та кислотно-детергентну клітковину надає глибше розуміння засвоюваності вуглеводів в організмі тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.53 + П545.124

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського