Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (16)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Ібатуллін І. І. 
Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин : Навч. посіб. для вищ. навч. аграр. закл. ІІІ- ІV рівнів акредитації із спец. "Зооінженерія" та "Ветеринарна медицина" / І. І. Ібатуллін, Ю. О. Панасенко, В. К. Кононенко, В. Д. Столюк, І. П. Чумаченко, Г. В. Танцуров, Г. Т. Кліценко, І. М. Березюк, В. І. Хрипун, Ю. В. Засуха. - К., 2000. - 372 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Викладено матеріал, необхідний для проведення лабораторно-практичних занять з годівлі сільськогосподарських тварин. Наведено дані про хімічний склад, перетравність і методи оцінки поживності та якості кормів. Визначено енергетичну поживність кормів у кормових одиницях за вмістом чистої та обмінної енергії. Висвітлено питання нормованої годівлі сільськогосподарських тварин різних видів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.5 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605284 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ібатуллін І. І. 
Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин : Навч. посіб. для вищ. навч. агр. закл. III - IV рівнів акредитації із спец. "Зооінженерія" та "Вет. медицина" / І. І. Ібатуллін, Ю. О. Панасенко, В. К. Кононенко, В. Д. Столюк, І. П. Чумаченко. - К. : Вища освіта, 2003. - 432 c. - Бібліогр.: с. 431. - укp.

Наведено дані про хімічний склад, перетравність та методи оцінки поживності та якості кормів. Запропоновано методику оцінки кормів і раціонів. Описано методи для визначення матеріальних змін у тілі тварини. Розкрито суть поняття енергетичної поживності кормів. Розглянуто питання нормованої годівлі сільськогосподарських тварин різних видів: великої рогатої худоби, вівців, свиней, коней, птиці, кролів, нутрії. Проаналізовано особливості травлення та обміну речовин у птиці, а також обчислення протеїнового відношення.

Приведены данные о химическом составе, переваривании и методах оценки питательности и качества кормов. Предложена методика оценки кормов и рационов. Описаны методы определения материальных изменений в теле животных. Раскрыто содержание понятия энергетической ценности кормов. Рассмотрены вопросы нормированного кормления сельскохозяйственных животных различных видов: крупного рогатого скота, овец, свиней, коней, птицы, кролей, нутрии. Проанализированы особенности пищеварения и обмена веществ у птицы, а также вычисления протеинового отношения.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.5я73-5

Шифр НБУВ: ВА639836 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ібатуллін І. І. 
Годівля сільськогосподарських тварин : підруч. / І. І. Ібатуллін, Д. О. Мельничук, Г. О. Богданов, В. Д. Столюк, В. К. Кононенко, Н. М. Слободянюк. - Вінниця : Нова Кн., 2007. - 612 c. - Бібліогр.: с. 610-612. - укp.

Розглянуто питання історичного розвитку оцінки поживності кормів, хімічного складу, класифікації, характеристик і технології заготівлі кормів. Наведено характеристику кормових домішок і біологічно активних речовин. Висвітлено особливості організації нормованої годівлі сільськогосподарських тварин (СГТ) окремих видів (великої рогатої худоби, овець, коней, свиней, птиці, кролів, хутрових звірів, собак і ставових риб) і вікових груп, визначено їх потреби в енергії та поживних речовинах. Розкрито засади профілактичної та лікувальної годівлі СГТ.

Рассмотрены вопросы исторического развития оценки питательности кормов, химического состава, классификации, характеристик и технологии заготовки кормов. Приведена характеристика кормовых добавок и биологически активных веществ. Освещены особенности организации нормированного кормления сельскохозяйственных животных (СХЖ) отдельных видов (крупного рогатого скота, овец, коней, свиней, птицы, кролей, меховых зверей, собак и прудовых рыб) и возрастных групп, определены их потребности в энергии и питательных веществах. Раскрыты основы профилактического и лечебного кормления СХЖ.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА693605 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кулик М. Ф. 
Нетрадиційна оцінка кормів і складання раціонів за продукцією молока / М. Ф. Кулик, В. Ф. Петриченко, О. І. Скоромна, Ю. В. Обертюх, М. Н. Бахмат. - Вінниця : Теза, 2006. - 543 c. - Бібліогр.: с. 524-527. - укp.

Наведено сучасні методи оцінки поживності кормів і раціонів, наведено новий методологічний підхід до оцінки кормів і раціонів за продукцією молока. Визначено енергопротеїнове відношення в раціонах корів і продуктивну дію кормів за продукцією молока. Розглянуто лактозу як лімітуючий фактор синтезу молока та продуктивності корів. Запропоновано методику оцінки типових раціонів для корів різного рівня продуктивності за сухою речовиною, сирим протеїном з урахуванням депресії клітковини.

Приведены современные методы оценки питательности кормов и рационов, новый методологический подход к оценке кормов и рационов по производительности молока. Определены энергопротеиновое отношение в рационах коров и продуктивное действие кормов по продукции коров. Рассмотрена лактоза как лиминирующий фактор синтеза молока и продуктивности коров. Предложена методика оценки типовых рационов для коров разного уровня продуктивности по сухому веществу, сырому протеину с учетом депрессии клетчатки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.1 + П545.53

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА679592 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Жмудь О. В. 
Вдосконалення технологій виробництва силосу, заготівлі і зберігання зерносуміші з кукурудзи та сої для підвищення продуктивності тварин : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / О. В. Жмудь; Нац. аграр. ун-т. - К., 2001. - 23 c. - укp.

Вдосконалено технологію заготівлі силосу з кукурудзи у разі підсіву її у вегетуючу сою. Науково обгрунтовано та доведено експериментально, що силос із кукурудзи з соєю, зібраною у фазі початку наливу бобів нижнього ярусу, має високий вміст поживних і біологічно активних речовин, позитивно впливає на молочну продуктивність корів, підвищує вміст жиру та білка в молоці. Розроблено новий спосіб консервування вологої зерносуміші кукурудзи та сої з використанням біологічного консерванту насіння гірчиці білої.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.9 + П545.543

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА313568 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Петрух І. М. 
Фізіологічний пріон і білки пріон-реплікуючих органів тварин залежно від віку та факторів годівлі : автореф. дис... канд. вет. наук / І. М. Петрух; Ін-т біології тварин УААН. - Л., 2008. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П527.251.1 + П545.54

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358062 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кулик М. Ф. 
Теорія і практика оцінки кормів і раціонів у молочних одиницях для корів різного рівня продуктивості / М. Ф. Кулик, В. Ф. Петриченко, О. І. Скоромна, Ю. В. Обертюх, І. М. Кудлай, М. В. Шевчук, П. В. Березовський, Я. І. Півторак, С. М. Блюсюк, В. Д. Атаманюк, В. П. Жуков, Г. П. Бондаренко, Л. О. Гончар, Ю. А. Векленко, В. М. Копайгородський, О. В. Приходько. - Вінниця : Рогальська І.О., 2011. - 274 c. - Бібліогр.: с. 263-273. - укp.

Проведено аналіз наукових основ і методів оцінювання поживності кормів і раціонів. Висвітлено методи енергетичного оцінювання кормів, зокрема, за кормовими та енергетичними кормовими одиницями. Розглянуто потребу жуйних тварин в енергії на лактацію. Обгрунтовано нову систему оцінювання кормів і раціонів у молочних протеїнових, вуглеводних та енергетичних одиницях для корів різного рівня продуктивності в порівнянні з оцінюванням в кормових та енергетичних одиницях, обмінною енергією та чистою енергією лактації.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.53

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА742597 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Мілько Д. О. 
Моделювання впливу складових раціону на загальну перетравність поживних речовин раціону / Д. О. Мілько // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 1. - С. 142-146. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Викладено матеріали щодо перетравності коровами основних поживних речовин залежно від складових раціону та їх кількості.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.53 + П545.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Кандыба В. Н. 
Актуальные проблемы и приоритетные направления развития науки о кормлении сельскохозяйственных животных в начале XXI века / В. Н. Кандыба // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 9. - С. 5-11. - рус.

Розглянуто проблемні питання і перспективи розвитку науки про годівлю сільськогосподарських тварин, напрями вдосконалення технологій виробництва високоякісних, екологічно чистих продуктів тваринництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.5,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Снітинський В. В. 
Актуальні проблеми кормовиробництва та живлення тварин / В. В. Снітинський // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 12. - С. 25-32. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Зазначено, що погіршення структури кормової галузі і, відповідно, зниження ефективності використання кормів у процесі їх згодовування тваринам, низький рівень забезпеченості ними зумовлюють низьку продуктивність тваринництва та якість продукції, недостатній асортимент, незадовільний рівень забезпечення нею населення. Встановлено, що не менш деструктивний вплив на економіку галузі має порушення системи живлення тварин.

Отмечено, что ухудшение структуры кормовой базы и, соответственно, снижение эффективности использования кормов в процессе их скармливания животным, низкий уровень обеспеченности ими отрасли обуславливают низкую ее производительность и качество продукции, недостаточный ассортимент, неудовлетворительный уровень обеспеченности ею населения. Установлено, что не менее деструктивное влияние на экономику отрасли имеет нарушение системы питания животных.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.5 + У9(4УКР)325.157.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Kowalczyk E. 
Kwasy organiczne jako dodatki w zywieniu zwierzat = Органічні кислоти як кормові добавки у годівлі тварин / E. Kowalczyk, K. Kwiatek // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 3/4. - С. 49-54. - Бібліогр.: 17 назв. - пол.

У 2006 р. увійшла в силу заборона на застосування стимуляторів росту на основі антибіотиків. З тих пір увагу науки захопили субстанції, які можна застосовувати як ефективну альтернативу стимуляторам росту на основі антибіотиків. Досвід показав, що органічні кислоти (ОК) є найнадійнішою групою стимуляторів росту без вмісту антибіотиків у Європі та їх можна безпечно й ефективно застосовувати з іншими домішками. ОК, які відіграють найважливішу роль у годівлі тварин, є зазвичай ОК з коротким ланцюгом (C1-C7), або монокарбоксильними кислотами, такими, як мурашина, оцтова, пропіонова та масляна кислоти або карбоксильними кислотами з гідроксильною групою такими, як молочна, яблучна, виннокам'яна та лимонна кислоти. Інші кислоти, такі як сорбінова та фумарова, є карбоксильними з коротким ланцюгом з подвійним зв'язком у своїй структурі та мають протигрибкову дію. ОК та їх солі показують свою дію 3-ма шляхами: корм, кишково-шлунковий тракт та метаболізм. Ефект ОК у розведенні тварин пов'язаний зі збереженням корму та зменшенням зв'язуючої здатності інгредієнтів корму. Ефект у кишково-шлунковому тракті є подвійним. Вони зменшують рівень pH у шлунку та тонкій кишці, стимулюючи секрецію травного ензиму та сприяючи росту та відновленню шлунково-кишкової морфології. Більше того, розпад кислоти у клітинах бактерії та нагромадження аніонів солі затримує ріст мікробів. Вплив на метаболізм відбувається через нагромадження енергії та ОК з коротким ланцюгом можна застосовувати для генерації аденозинтрифосфорної кислоти. Органічні кислоти широко застосовували протягом багатьох років у сфері збереження корму та захисті корму від псування під впливом бактерій і грибка. Органічні кислоти зазвичай дають свиням, а особливо поросятам у період відлучення, та птиці, однак їх включають у раціон кроликів і риби як домішку.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.12 + П545.54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Левицький Т. Р. 
Деталізація характеристик раціонів жуйних у сучасних умовах / Т. Р. Левицький, Т. І. Шарій, Г. Й. Бойко // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2018. - Вип. 19, N 1. - С. 50-53. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено характеристику вуглеводної частини раціонів жуйних тварин залежно від структури та співвідношення геміцелюлоз, целюлози та лігніну. Механізм перетравлювання вуглеводів у травній системі залежить від технології приготування кормів, ступеня лігніфікації рослин та фізіології тварин. Розробка нових систем аналізу, заснованому на поділі на нейтрально- та кислотно-детергентну клітковину надає глибше розуміння засвоюваності вуглеводів в організмі тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.53 + П545.124

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського