Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.124$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Шелевач А. В. 
Метаболічна та продуктивна дія клітковини при підвищенні її рівня в раціоні відгодівельної худоби в літній період : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 03.00.04 / А. В. Шелевач; Ін-т біології тварин УААН. - Л., 2008. - 16 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано й експериментально доведено вирішення проблеми щодо більш ефективного використання азоту азотвмісних сполук, летких і високомолекулярних жирних кислот в організмі бугайців за умов згодовування молодої трави. Установлено, що спрямованість бродильних процесів у рубці та концентрація аміачного, амінного, білкового та загального азотів, летких і високомолекулярних жирних кислот у його рідині залежить від наявності у раціоні клітковинновмісного корму, складовими якого є лігнін і геміцелюлози, з різною величиною частинок і часу щодо початку годівлі. На вміст високомолекулярних жирних кислот загальних ліпідів і неетерифікованих жирних кислот у плазмі крові, печінці та скелетних м'язах бугайців впливає споживання солом'яної січки різної величини. У разі її згодовування у тварин зменшується виділення з каловими масами високомолекулярних жирних кислот загальних ліпідів і неетерифікованих жирних кислот, а також зменшується виведення азоту азотовмісних сполук з організму. Розроблено й апробовано спосіб покращання продуктивних і якісних ознак відгодівельних бугайців.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.124 + П527.31

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА361746 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кулик М. Ф. 
Теоретичне обгрунтування ролі клітковини і неструктурних вуглеводів у годівлі та живленні жуйних тварин / М. Ф. Кулик, Ю. В. Обертюх, О. В. Шутяк, М. С. Кучер, О. І. Скоромна, М. Н. Бахмат // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 5. - С. 35-24. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Розкрито значення клітковини в активуванні та гальмуванні дії ферментів у шлунково-кишковому тракті сільськогосподарських тварин, що є основою депресивної дії у разі підвищення її вмісту у порівнянні з фізіологічною потребою. Встановлено, що неструктурні вуглеводи стимулюють утворення пропіонової кислоти, яка є попередником синтезу глюкози та переважної більшості замінних амінокислот.

Раскрыто значение клетчатки в активировании и торможении действия ферментов в желудочно-кишечном тракте сельскохозяйственных животных, что есть основой депрессивного действия при повышении ее содержания по сравнению с физиологической потребностью. Установлено, что неструктурные углеводы стимулируют образование пропионовой кислоты, которая является предшественником синтеза глюкозы и преобладающего большинства заменимых аминокислот.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-451.2 + П545.124

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Левицький Т. Р. 
Деталізація характеристик раціонів жуйних у сучасних умовах / Т. Р. Левицький, Т. І. Шарій, Г. Й. Бойко // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2018. - Вип. 19, N 1. - С. 50-53. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено характеристику вуглеводної частини раціонів жуйних тварин залежно від структури та співвідношення геміцелюлоз, целюлози та лігніну. Механізм перетравлювання вуглеводів у травній системі залежить від технології приготування кормів, ступеня лігніфікації рослин та фізіології тварин. Розробка нових систем аналізу, заснованому на поділі на нейтрально- та кислотно-детергентну клітковину надає глибше розуміння засвоюваності вуглеводів в організмі тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.53 + П545.124

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського