Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л958.5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Приліпко Т. М. 
Показники безпечності кисломолочного сиру та глазурованих сирків дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України / Т. М. Приліпко, Н. В. Букалова, В. Б. Косташ, С. Г. Ліщук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 305-308. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено дослідження якості кисломолочного сиру та глазурованих сирків для дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти - бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров'я людини харчових Е-домішок, які в світі нині заборонено використовувати. В цьому разі 90 % зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот і барвника тартразину перевищував встановлену норму їх у 2 - 10 разів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5-1 + Л955.3-1 + Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Романчук І. О. 
Біологічна цінність комбінованих продуктів на основі сиру кисломолочного / І. О. Романчук, Т. В. Рудакова // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 2. - С. 62-64. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Визначено біологічну цінність сиру кисломолочного, зернопродуктів (пшеничних і кукурудзяних) і комбінованих продуктів на їх основі ферментативним і хімічним методами. Встановлено, що поєднання тваринних і рослинних білків у продукті підвищує його біологічну цінність.

Определена биологическая ценность творога кисломолочного, зернопродуктов (пшеничных и кукурузных) и комбинированных продуктов на их основе ферментативным и химическим методами. Установлено, что сочетание животных и растительных белков в продуктах повышает его биологическую ценность.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Романчук І. О. 
Дослідження ефективності пастеризації та коагуляції білків молока під час виробництва сиру кисломолочного / І. О. Романчук, О. О. Кострицька // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 5. - С. 59-62. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив режимів пастеризації молока, що заготовляють, на показники бактеріологічної забрудненості, активності фосфатази та ступінь використання сухих речовин молока під час виробництва сиру кисломолочного.

Исследовано влияние режимов пастеризации заготавливаемого молока на показатели бактериальной загрязненности, активности фосфатазы и степень использования сухих веществ молока при производстве творога.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кострицька О. О. 
Дослідження мікроструктури та властивостей сиру кисломолочного / О. О. Кострицька, О. Г. Кістень, І. О. Романчук // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 9. - С. 55-58. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Описано структуру сиру кисломолочного нежирного за різних температурних режимів оброблення молока. Встановлено вологоутримувальну здатність кислотно-сичужних згустків та масову частку вологи в готовому продукті.

Описана структура сыра кисломолочного нежирного в условиях разных температурных режимов обработки молока. Установлены влогосдерживающая способность кислотно-сичужных сгустков и массовая частица влаги в готовом продукте.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Калмикова Г. Ф. 
Розроблення технології сиру термокислотного, збагаченого молочнокислою мікрофлорою : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Г. Ф. Калмикова; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 20 c. - укp.

Наведено наукові результати теоретичних та експериментальних досліджень та розроблено технологічні режими виробництва різновиду сиру термокислотного, збагаченого молочнокислою мікрофлорою. Проведено дослідження щодо використання Lactobacillus acidophilus у виробництві сиру термокислотного. Визначено дози внесення заквашувальної мікрофлори. Розроблено середовище для ферментації. Обгрунтовано технологічні режими процесу ферментації термокислотної сирної маси. Встановлено зміну виходу готового продукту, граничного напруження зсуву та загальної органолептичної оцінки залежно від впливу температури та титрованої кислотності середовища ферментації та тривалості процесу ферментації. Доведено, що ефективними умовами є: температура (15 - 20) °С, титрована кислотність 120 °Т та тривалість 24 год. Досліджено основні фізико-хімічні, мікробіологічні, біохімічні та органолептичні показники різновиду сиру термокислотного. Визначено здатність до визрівання та зберігання сиру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.51/59

Шифр НБУВ: РА421120 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Корзун В. 
Технологія гомбовців підвищеної біологічної цінності з кисломолочного сиру / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 148-161. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Розроблено технологію гомбовців підвищеної біологічної цінності із кисломолочного сиру, в яких досліджено вміст есенційних нутрієнтів - білків, вітамінів і мінеральних речовин: кальцію, калію, йоду, селену та феруму. Доведено, що таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо йоду та селену.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5 + Л992.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
7.

Панов А. О. 
Розробка системи автоматизованого керування технологічним процесом виробництва кисломолочного сиру / А. О. Панов, Д. А. Скляр // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 204. - С. 94-96. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено аналіз основних технологічних засобів виробництва кисломолочного сиру. Запропоновано напрямки удосконалення існуючих засобів виготовлення кисломолочного сиру за рахунок розробки автоматизованої системи керування технологічним процесом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5-5-05 + Л955.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Попова Н. В. 
Дослідження якості та оптимізація компонентного складу збагаченої начинки сирка в білковій глазурі / Н. В. Попова, Т. Г. Мисюра // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 3. - С. 153-162. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Зроблено аналіз сировини та наповнювачів, визначено склад глазурованого сирка (ГС) і розглянуто визначення оптимального співвідношення компонентів ГС для максимального забезпечення найвищих показників вмісту вітаміну С, beta-каротину та органолептичної оцінки (ОЛО) методом математико-статистичного аналізу. Обрано за основу глазуровану сиркову масу з використанням сиру кисломолочного 5 % жирності. Як наповнювачі досліджено 3 виду джему (обліпиховий, лимонно-імбирний і брусничний). Основа глазурі - натуральна білкова. Вибрано дескриптори для проведення сенсорної оцінки ГС та оцінено кожен зразок за інтенсивністю дескрипторів за 5-бальною шкалою. Для остаточної ОЛО побудовано профілі смаку та запаху, консистенції, кольору та зовнішнього вигляду ГС із начинкою у вигляді профілограми. Визначено співвідношення компонентів ГС із начинкою для максимального забезпечення найвищих показників вмісту вітаміну С, beta-каротину та ОЛО. Всі графічні засоби системи STATISTICA забезпечують можливість вибору вбудованого аналітичного інтерактивного методу аналізу та містять великий набір програм. За підсумками проведених експериментів побудовано області факторного простору за регресійною повною кубічною моделлю, отримано рівняння регресії. За сумісного вирішення багатокритеріальної задачі побудовано систему рівнянь. Це надало змогу встановити оптимальні параметри, що забезпечить оптимальні значення вмісту вітаміну С, beta-каротину, титрованої кислотності та органолептичної оцінки. Виходячи з органолептичного оцінювання та отриманих даних фізико-хімічного аналізу запропонованих зразків сирка з начинкою різного складу обрано найкращий зразок, що містить лимонно-імбирний, брусничний та обліпиховий джеми в певному співвідношенні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.51/59

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського