Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>U=Л957.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Рашевська Т. О. 
Вплив фазових перетворень у молочному жирі на поверхневі явища в наноструктурі вершкового масла / Т. О. Рашевська // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 65-68. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Установлено, що на змочування й адгезію на межі поділу фаз вода/жир найбільше впливає фазовий стан молочного жиру та його фракцій. Показано, що величина нанокраплин вологи на поверхні кристалічних гліцеридних шарів наноструктури вершкового масла може бути зондом фізико-хімічних властивостей гліцеридів цих шарів.


Ключ. слова: кут змочування, нанокраплини вологи, молочний жир, кристалічні шари, наноструктура
Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Українець А. І. 
Мікроструктурні дослідження механізму формування аморфно-кристалічної структури молочного жиру / А. І. Українець, Т. О. Рашевська, С. А. Гарчев // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 76-79. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: ізотермічна кристалізація, голчасті кристали і сфероліти, ламелі
Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Тищенко Л. М. 
Дослідження складу та властивостей молочного жиру і вдосконалення технології вершкового масла : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Л. М. Тищенко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 22 c. - укp.

Визначено хімічний склад і фізичні властивості молочного жиру в Україні й особливості їх сезонних і регіональних змін, з урахуванням яких удосконалено технології виробництва вершкового масла та розроблено методики визначення масової частки немолочних жирів у маслі. Досліджено сезонні та регіональні зміни показників молочного жиру: йодне число, число Рейхерта - Мейселя, показник заломлення у трьох природно-кліматичних зонах України - Поліссі, Лісостепу, Степу. Визначено жирнокислотний склад та особливості затвердіння - плавлення молочного жиру, характерні для України. На підставі одержаних показників складу та властивостей молочного жиру в Україні та закономірностей їх зміни удосконалено технологічні режими виробництва масла методами сколочування і перетворення високожирних вершків, перевірено їх ефективність за промислових умов. Розроблено "Технологічну інструкцію з виробництва вершкового масла методом сколочування (згідно з ДСТУ 4399-2005)" і "Технологічну інструкцію з виробництва вершкового масла методом перетворення високожирних вершків (згідно з ДСТУ 4399-2005)", які впроваджено на 19-ти підприємствах. На підставі базових показників молочного та рослинного жирів розроблено й атестовано "Методику виконання вимірювань масової частки немолочного жиру в маслі з комбінованою жировою фазою (свідоцтво N 081/12 - 0086 - 03" від 05.05.2003 р. видано УкрЦСМ), яку впроваджено на 27-ми підприємствах України та системі Держстандарту.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА361954 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кудрявцев В. М. 
До питання проектування масло- та жироплавителя з використанням надвисокочастотної енергії / В. М. Кудрявцев, В. А. Парамонова, Д. В. Куропятник // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 142-147. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Описано конструктивні особливості та принцип дії масло- та жироплавителя з використанням енергії електромагнітного поля надвисокої частоти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Цісарик О. Й. 
Жирнокислотний склад молочного жиру корів / О. Й. Цісарик, Г. В. Дроник // Біологія тварин. - 2008. - 10, № 1/2. - С. 84-102. - Бібліогр.: 109 назв. - укp.

Узагальнено наявні в літературі дані та результати досліджень про склад, кількість і властивості жирних кислот молока корів. Представлено нові дані про склад і вміст ненасичених жирних кислот різних позиційних і просторових ізомерних форм у складі молочного жиру. Охарактеризовано вплив на здоров'я людини біологічно активних жирних кислот молока. Проаналізовано сучасні уявлення про регуляцію поглинання попередників і синтез жирних кислот у секреторних клітинах молочної залози. Розглянуто підходи щодо модифікації жирнокислотного складу молочного жиру з метою підвищення його біологічної цінності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гуляєв-Зайцев С. С. 
Процеси кристалізації композицій молочного жиру з твердими рослинними маслами / С. С. Гуляєв-Зайцев, О. Ю. Майборода // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 10. - С. 49-52. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено процеси кристалізації композицій молочного жиру та пальмового масла. Встановлено аномальні ефекти уповільнення швидкості кристалізації жирових композицій і зниження в них концентрації кристалічної фази, що, очевидно, зумовлено утворенням у цих жирових системах евтектичних розчинів і сумішей.

Исследованы процессы кристаллизации композиций молочного жира и пальмового масла. Установлены аномальные эффекты замедления скорости кристаллизации жировых композиций и снижения в них концентрации кристаллической фазы, что, по-видимому, обусловлено образованием в этих жировых системах эвтектических растворов и смесей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського