Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л957.02$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Майборода Ю. В. 
Дослідження витрат енергії на сколочування вершків у масло з метою інтенсифікації процесу та розрахунку обладнання : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Ю. В. Майборода; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 20 c. - укp.

З метою одержання об'єктивних даних, необхідних для обгрунтування режимів сколочування вершків, визначено питомі витрати енергії залежно від технологічних чинників та гідромеханічних параметрів. Визначено оптимальні співвідношення енергетичних і технологічних параметрів, що дає змогу одержати відповідну ефективність процесу сколочування та мінімальні відходи жиру у маслянку. Установлено залежність енерговитрат на сколочування вершків та їх дисперсних характеристик. Одержано емпіричні рівняння питомих витрат енергії у взаємозв'зку з часткою кристалічної фази в жирі вершків, а також жирністю вершків. У критеріальному вигляді наведено рівняння, що описує процес сколочування вершків у апаратах з мішалками. Розроблено методику розрахунку потужності приводу циліндра сколочування масловиготовлювача безперервної дії та рекомендації для уточнення технології виробництва масла за даним методом. Визначено, що застосування рекомендованих параметрів даного процесу дає змогу знизити питомі витрати енергії на збивання на 20 - 25 %, інтенсифікувати процес і одержувати готовий продукт гарантованої якості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА328440 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Білонога Ю. Л. 
Інтенсифікація процесу виготовлення вершкового масла методом збивання / Ю. Л. Білонога, О. Я. Корнієнко, Б. Р. Ціж, Д. М. Білонога, Ю. Ю. Варивода // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 311-316. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто процес виробництва вершкового масла за додавання поверхнево-активних речовин і розрахунок доцільного діаметра частинки масляного зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гвоздєв О. В. 
Огляд досліджень теорій збивання вершків і утворення масляного зерна / О. В. Гвоздєв, О. П. Чеботаєва // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 296-301. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проаналізовано дослідження теорій збивання вершків та утворення масляного зерна стосовно до модернізації масловиготовлювачів періодичної дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Майборода Ю. В. 
Методика розрахунку потужності приводу сколочувального циліндра масловиготовлювача безперервної дії / Ю. В. Майборода // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 5. - С. 82-83. - укp.

Наведено методику, яка базується на результатах проведених досліджень щодо оптимізації витрат енергії на сколочування вершків, призначену для розширення розрахункової бази проектування маслоробного обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02-51-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ересько Г. А. 
Оптимизация режимов сбивания сливок в масло / Г. А. Ересько, С. С. Гуляев-Зайцев, Ю. В. Майборода // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 1. - С. 68-70. - рус.

Установлена зависимость затрат энергии на сбивание сливок от их жирности и концентрации в жире кристаллической фазы. Основным фактором, обуславливающим сокращение продолжительности сбивания при повышении концентрации жира, является увеличение количества эффективных столкновений жировых шариков при механической обработке сбиваемых сливок. Разработаны рекомендации по уточнению технологии производства сливочного масла методом сбивания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кимачинський С. І. 
Визначення витрат механічної енергії на процес сколочування вершків / С. І. Кимачинський // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 5. - С. 63-64. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

На підставі аналізу гідродинаміки потоку вершків у циліндрі сколочування масловиготовлювача безперервної дії та рівнянь руху суцільного середовища одержано аналітичну формулу для визначення витрат корисної механічної енергії на сколочування вершків.

На основе анализа гидродинамики потока сливок в цилиндре сбивания маслоизготовителя непрерывного действия и уравнений движения сплощной среды получена аналитическая формула для определения затрат полезной механической энергии на сбивание сливок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Богачук В.В. 
Система керування маслозбивача безперервної дії з урахуванням запізнення отримання інформації про стан технологічного об'єкта / В.В. Богачук, В.Ф. Граняк // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2012. - № 2. - С. 9-13. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто питання, пов'язані з оціночними характеристиками існуючих рішень щодо стабілізації вологості вершкового масла у разі її відхилення від нормального значення, зумовленого комплексним впливом неконтрольованих збурювальних факторів на стадії резервуарного дозрівання вершків. Запропоновано підходи до побудови системи керування маслозбивачем безперервної дії, що надають можливість компенсувати ці впливи за рахунок автоматичної зміни кутової швидкості механізму збивача з урахуванням запізнення одержання інформації про стан технологічного об'єкта.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.02-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського