Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>U=Л951.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Туринський В. М. 
Технологія виробництва овечих сирів в колективних і фермерських господарствах / В. М. Туринський, О. Д. Горлова, Є. П. Тимофієв. - К. : БМТ, 2000. - 135 c. - Бібліогр.: с. 119-120. - укp.

Висвітлено науково-виробничий досвід машинного доїння овець на установці "Асканія", нову технологію виготовлення розсільної бринзи та твердих сирів "Пекоріно" та "Качковал" у ДГ "Маркеєво" ІТ "Асканія-Нова". Розглянуто фізико-хімічні особливості, санітарно-гігієнічні показники овечого молока, вимоги і методи визначення його якості, а також процес прийому, підготовки і зсідання молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л951.1 + Л958.1\9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА599343 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Нечмілов В. М. 
Удосконалення технологій машинного доїння овець і переробки молока : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / В. М. Нечмілов; Херсон. держ. аграр. ун-т. - Херсон, 2004. - 17 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П661-642 + Л951.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА331635 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бургу Ю. Г. 
Товарознавча характеристика продукції вівчарства : монографія / Ю. Г. Бургу; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2012. - 202 c. - Бібліогр.: с. 202 - укp.

Висвітлено історію розвитку вівчарства. Розглянуто походження та одомашнення овець. Досліджено світове виробництво продукції вівчарства. Розкрито класифікацію й основні породи овець. Визначено основи вибору й утримання овець. Вивчено морфологічний та хімічний склад м'яса. Наведено шляхи збільшення виробництва баранини. Досліджено біологічні, продуктивні та породні особливості кіз. Розглянуто приготування продуктів з козиного й овечого молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: П661 + М571.2 + Л92-92 + Л951.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА758121 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сидір Н. П. 
Вміст і склад ліпідів молока вівцематок української гірськокарпатської породи і породи прекос за умов згодовування їм підвищених рівнів макро- і мікроелементів та фільтроперліту / Н. П. Сидір, П. В. Стапай // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2012. - Вип. 13, N 3/4. - С. 82-86. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено результати досліджень ліпідного складу молока вівцематок української гірськокарпатської породи і породи прекос за умов згодовування їм у складі основного раціону мінеральних елементів та жирової домішки у вигляді фільтроперліту. Показано, що у молоці, гірськокарпатських вівцематок, яким у складі основного раціону згодовували домішку іоду (перша група), а також іоду і Сульфуру (друга група) зменшується вміст ліпідів у молоці відповідно на 11,0 і 0,4 %, а у молоці вівцематок породи прекос, яким у складі основного раціону окрім S і I, згодовували ще й Купрум, Цинк і Кобальт на 20 % більше норми (перша група), а також мінеральні елементи та жирову добавку (друга група), вміст загальних ліпідів збільшився відповідно на 19,30 і 57,60 %. Показано, що збільшення концентрації загальних ліпідів у молоці тварин дослідних груп відбулося в основному за рахунок зростання у ньому вмісту фосфоліпідів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П661-451.232 + Л951.1-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Стапай П. В. 
Особливості хімічного складу і біологічної цінності молока овець / П. В. Стапай, Л. Р. Бурда // Біологія тварин. - 2010. - 12, № 1. - С. 44-53. - Бібліогр.: 27 назв. - укp.

Узагальнено дані літератури і результати власних досліджень щодо хімічного і біохімічного складу молока овець, корів і кіз. Показано, що молоко овець відзначається вищим вмістом усіх його компонентів у порівнянні з молоком корів і кіз. У результаті цього калорійність овечого молока є майже у двічі вищою в порівнянні з молоком корів і кіз. За вмістом насичених і мононенасичених жирних кислот овече молоко займає проміжне місце. Характерною особливістю овечого молока є високий вміст поліненасичених жирних кислот. У порівнянні з козячим молоком їх є на 30 % більше, а у порівнянні з коров'ячим - на 39 %. Овече молоко також характеризується меншим вмістом насичених середньоланцюгових жирних кислот С12:0, С14:0 і С16:0. У сумі кількість цих кислот є менша, ніж у молоці корів та кіз.


Індекс рубрикатора НБУВ: П661-273.97 + Л951.1-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Белінська К. О. 
Перспективи використання овечого молока в дитячому харчуванні / К. О. Белінська, Н. О. Фалендиш // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 231-235. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

indentificatoВизначено склад сухого овечого молока, проаналізовано можливість його використання як молочної основи для дитячого харчування. Встановлено, що за складом мінералів овече молоко є найбільш близьким до жіночого. В коров'ячому молоці знайдено велику кількість макро- та мікроелементів, проте ці речовини можуть завдати значної шкоди дитячому організму. Результати досліджень підтвердили суттєві переваги вітамінного та мінерального складу овечого молока у порівнянні з коров'ячим.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л951.1 + Р128.91-374

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Фотіна Т. І. 
Фізико-хімічний склад козиного і овечого молока залежно від висоти випасання тварин / Т. І. Фотіна, Н. М. Зажарська // Біологія тварин. - 2016. - 18, № 4. - С. 106-112. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л951.1-101 + Л951.2-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського