Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (5)Книжкові видання та компакт-диски (17)
Пошуковий запит: (<.>U=Л950.4$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 29
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Яценко Ю. В. 
Вибір напрямку розробки обладнання для пастеризації молока в селянських (фермерських) господарствах / Ю. В. Яценко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2002. - № 1. - С. 122-124. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Проаналізовано технологічні заходи та технічні характеристики засобів пастеризації молока з метою розробки обладнання для господарства різних форм власності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чагаровский В. П. 
Исследование микрофлоры молока с увеличенным сроком хранения при разных технологиях его получения / В. П. Чагаровский, И. Г. Кручек // Мікробіол. журн. - 2004. - 66, № 2. - С. 86-91. - Библиогр.: 10 назв. - рус.


Ключ. слова: пастеризация, остаточная микрофлора, Lactobacillus acidophilus
Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Черняк Н. Г. 
Ефективність пастеризації молока контамінованого лістеріями / Н. Г. Черняк // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2005. - № 4. - С. 62-63. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Савчук Г. В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза молока за різних способів і режимів пастеризації : автореф. дис... канд. вет. наук / Г. В. Савчук; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. - Л., 2008. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358488 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Жила В. І. 
Обгрунтування параметрів і режимів роботи електропастеризаторів молока на основі нагріву опором : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.20.02 / В. І. Жила; Нац. аграр. ун-т. - К., 2000. - 18 c. - укp.

Обгрунтовано методи та розроблено пристрої для підвищення ефективності електропастеризації молока. Експериментально-аналітичними дослідженнями отримано закономірності, що встановлюють зв'язок між мікробіологічними показниками молока та характеристиками обладнання. Визначено оптимальні параметри електропастеризаторів електродного та інфрачервоного нагріву опором, реалізованих у розроблених промислових зразках, упроваджених у виробництво. Наведено дані про ефективність установок під час їх експлуатації.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310612 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кручек О. А. 
Розробка технології пастеризованого молока з подовженим терміном зберігання : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. А. Кручек; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350839 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кійко В. В. 
Товарознавча оцінка молока, обробленого високим тиском : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В. В. Кійко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА364233 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кунденко М. П. 
Удосконалення процесу та обладнання для пастеризації молока інфрачервоним випромінюванням : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / М. П. Кунденко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 18 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано спосіб пастеризації молока інфрачервоним (ІЧ)-випромінюванням з покращаної геометрією опромінення продукту. Експериментально оцінено ступінь нерівномірності температурного поля в об'ємі молока, що пастеризується, і доведено її залежність від швидкості його руху. Досліджено раціональний спектральний інтервал ІЧ-випромінювання, що забезпечує ефективний прогрів в'язкого підшару молока за умов турбулентного режиму його руху. Встановлено раціональні значення залежності часу пастеризації від температури нагріву молока. На підставі комплексних досліджень науково обгрунтовано та експериментально підтверджено високий ступінь збереження харчових і біологічних компонентів молока за нового способу його пастеризації ІЧ-випромінюванням.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320483 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мірошник В. О. 
Оптимізація процесу пастеризації молока по критерію економії енергетичних ресурсів / В. О. Мірошник // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - Вип. 10, т. 10. - С. 62-65. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Одержано модель, яка враховує конструктивні характеристики пастеризатора молока і дозволяє оптимізувати процес за критерієм мінімуму енергетичних ресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Єрьоменко Д. О. 
Пастеризація молока з використанням енергозберігаючих технологій / Д. О. Єрьоменко, І. М. Лебедєв, В. О. Кіріченко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 2. - С. 151-156. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Запропоновано конструкцію пастеризатора молока з використанням повітряного теплового насоса продуктивністю 100 кг/год, яка дозволить відмовитися від дорогого обладнання для одержання водяної пари та холодної води, а також суттєво знизити витрати на енергопостачання процесу пастеризації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Корлюк С. С. 
Прогноз денатурации сывороточных белков в зависимости от режима пастеризации / С. С. Корлюк, В. Б. Сеник // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 1. - С. 29-33. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Отмечено, что в основу пастеризатора молока положен гидродинамический нагреватель - устройство, которое превращает энергию турбулентной затопленной струи жидкости в тепловую энергию (нагревание молока), что обеспечивает уничтожение бактерий и вирусов всех форм, одновременно осуществляет кавитационную обработку для повышения пищевой ценности молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Кліменко А. М. 
Управління установкою для пастеризації молока / А. М. Кліменко, А. І. Вахновський, Н. Ю. Любченко // Системи оброб. інформації. - 2011. - Вип. 4. - С. 266-269. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Запропоновано для забезпечення високої надійності функціонування установки пастеризації як виробничої системи і зниження впливу "людського чинника" в основу апаратно-програмної реалізації системи управління технологічними процесами пастеризації покласти концепцію мережевої дворівневої організації. Приведено математичну модель теплообмінного апарата пастеризатора та результати імітаційного моделювання процесу управління установкою для пастеризації молока. Результати моделювання використано під час розробки алгоритму управління температурно-тисковими режимами у пастеризаторі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70474 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Иваницкий Г. К. 
Использование гидродинамической кавитации для разрушения бактериальных клеток в технологии обработки молока / Г. К. Иваницкий, Ю. А. Шурчкова, А. Е. Недбайло // Пром. теплотехника. - 2012. - 34, № 3. - С. 31-39. - Библиогр.: 18 назв. - рус.

Рассмотрено использование эффектов гидродинамической кавитации, возникающих в центробежных насосах, для разрушения бактериальных клеток с целью стерилизации молока. В эксперименте при разных температурах исследовалось влияние кавитации на инактивацию микрофлоры молока. Анализ эксперимента проводился с использованием математической модели, позволяющей количественно оценить уровень воздействия на клеточные структуры бактерий таких действенных механизмов кавитации, как ударные волны и сдвиговые напряжения, инициируемые в процессе развития кавитационного кластера. Установлено, что величина импульсов давления, необходимых для разрушения бактериальной клетки, зависит от радиуса и толщины клеточной стенки, а также от предела прочности структуры стенки на разрыв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Сукманов В. О. 
Використання високого тиску в індустрії молока : монографія / В. О. Сукманов, В. Д. Малигіна, В. В. Кійко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 213 c. - Бібліогр.: с. 179-204 - укp.

Визначено сучасні тенденції розвитку молочної промисловості, спрямовані на підвищення якості продукту, що свідчить про доцільність та перспективність використання інноваційної технології паскалізації у процесі обробки молока. Обгрунтовано механізм дії високого тиску в поєднанні з температурною обробкою на інактивацію мікрофлори та зміну складових частин молока. Визначено раціональні режими паскалізації. Розроблено технологію обробки молока високим тиском із використанням встановлених раціональних параметрів. Доведено, що якість паскалізованого молока відповідає чинній нормативній документації, та встановлено гарантійний термін зберігання нового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА775948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Сидорук Ю. К. 
Надвисокочастотний пристрій пастеризації та стерилізації рідких речовин / Ю. К. Сидорук, А. М. Нікітенко // Біологія тварин. - 2009. - 11, № 1/2. - С. 361-366. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність застосування енергії електромагнітних хвиль надвисоких частот для пастеризації і стерилізації рідких продуктів і середовищ. Розглянуто режими роботи пристрою пастеризації і необхідні концентрації енергії в зоні взаємодії рідини з електромагнітним полем. Запропоновано конструкцію пристрою взаємодії рідини з електромагнітним полем. Наведено результати вимірювань КСХ і коефіцієнта передачі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Бойко Н. И. 
Инактивация молочнокислых бактерий комплексом высоковольтных импульсных воздействий и пищевая ценность обработанного таким способом молока / Н. И. Бойко, А. И. Божков, Н. Г. Мензянова, В. Л. Длубовская // Доп. НАН України. - 2002. - № 12. - С. 134-139. - Библиогр.: 7 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Шит М. Л. 
Система автоматического управления тепловым насосом в составе установки для пастеризации и охлаждения молока. Ч. II / М. Л. Шит, Б. М. Шит // Problemele energeticii regionale. - 2013. - № 1. - С. 61-67. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Цель работы - разработка схемы системы компенсации возмущений, действующих на расход хладагента через испарители и газоохладители теплонасосной установки, входящей в состав пастеризационно-охладительной установки для молока, а также системы автоматического регулирования теплообменника с двумя выходными параметрами - температурами воды на выходе из цепей первичного и вторичного теплоносителя путем регулирования расхода вторичного теплоносителя и поверхности теплообмена. Структуры систем базируются на принципах координированного управления и управления многомерными системами. Показано, что предложенная структурная схема координированной системы регулирования суммы расходов через испарители для узлов приготовления горячей и ледяной воды обладает большей точностью в переходных процессах по сравнению с использованием независимых систем регулирования расхода рабочего тела каждого из испарителей. Система управления теплообменником с двумя управлениями (регулирование площади поверхности теплообмена и регулирование расхода вторичного теплоносителя) обладает хорошими характеристиками переходных процессов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43420 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Musliu Olushola Sunmonu 
Effects of different pasteurizers on the microbial quality of raw milk samples = Вплив виду пастеризатора на мікробіологічні показники зразків сирого молока / Musliu Olushola Sunmonu, Obafemi Obajemihi, Michael Mayokun Odewole, Aliu Olamide Oyedun, Hafsat Funmilayo Bankole // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 3. - С. 390-401. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Остап'юк С. 
Встановлення параметрів мікробіологічних ризиків у критичних точках контролю технологічного процесу виробництва пастеризованого молока / С. Остап'юк // Вимірюв. техніка та метрологія : міжвід. наук.-техн. зб. - 2016. - Вип. 77. - С. 183-187. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Встановлено критичні точки контролю у харчовому ланцюгу виробництва пастеризованого молока на етапі одержання сирого молока і до готового продукту. Визначено за виробничих умов мікробіологічні критерії для кількості мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів у критичних точках контролю технологічного процесу виробництва питного молока до та після пастеризації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70321 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Ладика Л. М. 
Розробка технології пастеризованого молока з додаванням ваніліну і beta-каротину / Л. М. Ладика, М. І. Машкін, В. Ф. Могутова, О. В. Богомолов, С. А. Денисенко // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 90-100. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто питання розробки технології пастеризованого молока з додаванням ваніліну і beta-каротину. Наведено результати досліджень органолептичних, фізико-хімічних показників розробленої технології пастеризованого молока, а також оптимальну дозу beta-каротину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського