Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л912.420.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Ялпачик В. Ф. 
Оптимізація технології заморожування баклажанів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.03 / В. Ф. Ялпачик; Херсон. держ. техн. ун-т. - Херсон, 2004. - 22 c. - укp.

Вперше за умов півдня України проведено науково обгрунтовану оцінку плодів баклажанів сорту "Алмаз" на придатність до низькотемпературного заморожування. Досліджено характер та інтенсивність змін фізико-механічних показників якості під час заморожування, тривалого зберігання та переробки плодів баклажанів у взаємозв'язку зі змінами їх органолептичних властивостей та харчової цінності. Виявлено, що показник зусилля деформування знаходиться у прямій залежності від вмісту в плодах сухих речовин та у зворотній залежності від вологовіддачі. Встановлено, що коефіцієнт теплопровідності можна використовувати як критерій оцінки оптимальної температури заморожування та тривалості збереження баклажанів. Оптимізовано режими заморожування та дефростації плодів баклажанів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА330909 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Орлова Н. 
Вологозатримувальна здатність заморожених томатів / Н. Орлова, С. Белінська, Н. Камєнєва // Товари і ринки. - 2016. - № 1. - С. 106-113. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено втрати маси й зміну вологозатримувальної здатності п'яти ботанічних сортів томатів під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Доведено, що зв'язування вільної вологи в томатах значно сприяє зниженню втрат маси за умов їх заморожування та зберігання. Встановлено, що найменші втрати маси та найвищу вологозатримувальну здатність після 6 місяців низькотемпературного зберігання мали томати сортів Раїса та Ріо Гранде Оригінал.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського