Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (5)Книжкові видання та компакт-диски (29)
Пошуковий запит: (<.>U=Л912.41$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 21
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пархаєва Н. В. 
Технологія напівфабрикату багатофункціонального призначення з гарбуза : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Н. В. Пархаєва; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2000. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано технологію напівфабрикату багатофункціонального призначення підвищеної харчової цінності з гарбуза, а також страв та кулінарних виробів на його основі. Встановлено можливість створення якісно нового продукту з гарбуза за допомогою ретельно підібраних рецептурних компонентів шляхом розрахунку збалансованості харчового білка за вмістом незамінних амінокислот. Рецептурна суміш напівфабрикату з гарбуза, окрім основної сировини, містить яєчний порошок, сухе молоко, мед і крохмаль. З'ясовано, що з використанням комплексу антиоксидантів листя вишні, чорної смородини, м'яти та меліси вдається перешкодити процесам окиснення каротиноїдів гарбуза у процесі технологічної обробки. Проаналізовано хімічний склад нового продукту з гарбуза, в якому є вітаміни, мікроелементи, білкові, вуглеводні та ліпідні компоненти. Встановлено можливість тривалого зберігання напівфабрикату за знижених температур, оскільки не руйнується комплекс фізіологічно-активних речовин продукту, а також не змінюються його органолептичні показники. На основі знайдених закономірностей розроблено нові рецептури та технології страв і кулінарних виробів з напівфабрикату з гарбуза, які рекомендовано для використання у масовому харчуванні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41-06

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА309207 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пестіна Г. О. 
Технологія реструктурованого напівфабрикату з дині : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / Г. О. Пестіна; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 17 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА365377 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Белінська С. О. 
Товарознавча характеристика нових видів заморожених гарбузових овочів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / С. О. Белінська; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 22 c. - укp.

Запрпоновано оптимальні способи попередньої обробки гарбузових овочів перед заморожуванням з метою стабілізації їх вихідних та поліпшення споживних властивостей готової продукції. Досліджено фізико-хімічні, біохімічні та мікробіологічні процеси, які відбуваються під час заморожування та тривалого холодильного зберігання. Розроблено систему 5-бальної оцінки органолептичних показників для заморожених гарбузових овочів та математичні моделі рівня їх якості залежно від способів попередньої обробки. Виявлено вплив способів розморожування на споживні властивості продукції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7-1 + Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310059 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Непочатих Т. А. 
Формування якості цукатів з каротинвміщуючої сировини в процесі їх виробництва та зберігання : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Т. А. Непочатих; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 18 c. - укp.

Доведено інтенсифікувальний вплив змінного електромагнітного поля на тривалість витримування гарбуза та моркви у цукровому сиропі під час виробництва. Визначено фізичні властивості (пористість, клітинну проникність, ступінь пенетрації) гарбуза та моркви різних ботанічних сортів. Установлено вплив ступеня пенетрації каротинвмісної сировини на кінетику вмісту розчинних сухих речовин у цукатах під час виробництва. Науково обгрунтовано й експериментально підтверджено високі споживні властивості цукатів з гарбуза та моркви, їх зміни під час зберігання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.303.5 + Л912.410.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА338670 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Пузік Л. М. 
Наукове обгрунтування та розробка заходів подовження строків споживання плодів гарбузових рослин : автореф. дис. ... д-ра с.-г. наук : 06.01.15 / Л. М. Пузік; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2010. - 40 c. - укp.

Обгрунтовано концепцію розширення періоду споживання плодів гарбузових овочів, основними елементами якої є прийоми одержання раннього врожаю, строки збирання плодів для зберігання, дозарювання плодів дині ендогенним етиленом, зберігання продукції у поліетиленових упаковках, надходження продукції з зони Степу України. Проведено вибір сорту дині та кабачка методом багатокритеріальної оптимізації. Обгрунтовано закономірності нагромадження поживних речовин і зміна їх під час зберігання у плодах гарбузових рослин залежно від особливостей сорту та погодних умов вегетаційного періоду, умов зберігання. Поглиблено комплексні дослідження теплофізичних, фізичних, фізіологічних, структурно-механічних властивостей, морфологічних показників плодів дині, кабачка, огірка. Удосконалено способи зберігання дині, кабачка. Охарактеризовано конкурентоспроможність плодів гарбузових рослин за комплексним показником.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.75-275.6 + Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА375433 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Пестіна Г. О. 
Сучасні напрямки в технології переробки дині : монографія / Г. О. Пестіна, Є. П. Пивоваров; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 163 c. - Бібліогр.: с. 151-163. - укp.

Розглянуто основні сучасні напрями розвитку технології переробки дині. Науково обгрунтовано технології реструктурованого напівфабрикату з дині. Визначено область раціональних значень параметрів технологічного процесу виробництва реструктурованого напівфабрикату з дині. Висвітлено економічну ефективність впровадження результатів дослідження.

Рассмотрены основные современные направления развития технологии переработки дыни. Научно обоснованы технологии реструктурированного полуфабриката из дыни. Определена область рациональных значений параметров технологического процесса производства реструктурированного полуфабриката из дыни. Освещена экономическая эффективность внедрения результатов исследования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА728775 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Філь М. І. 
Формування якості гарбузових напівфабрикатів і готових бісквітних виробів з їх використанням : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / М. І. Філь; Львів. комерц. акад. - Л., 2011. - 23 c. - укp.

Вперше досліджено та здійснено порівняльний аналіз вмісту вітамінів, мінеральних елементів, харчових волокон, фізико-хімічних показників, накопичення солей важких металів і радіонуклідів у сортах гарбуза Арабатський, Гілея, Мигдальний-15, Павеличка, районованих у Львівській та Закарпатській областях України та на території Словаччини. Науково обгрунтовано й експериментально підтверджено високу харчову та біологічну цінність нових виробів протягом гарантійного терміну зберігання. На основі наукового підходу формування споживних властивостей гармонійно поєднано традиційний рецептурний склад бісквітного напівфабрикату з гарбузовим порошком, завдяки чому одержано новий виріб, збагачений каротином, клітковиною, пектином та іншими біологічно активними речовинами. Це дозволило не лише підвищити біологічну цінність даних виробів, але і сповільнити небажані зміни під час зберігання. Науково обгрунтовано доцільність застосування порошків плодів глоду, ягід ожини, обліпихи, флаведо у складі нових гарбузових паст і бісквітних рулетів для покращання їх органолептичних властивостей, харчової, біологічної цінності, якості та стійкості під час зберігання. Проведено комплексне товарознавче оцінювання нових виробів за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Доведено позитивний вплив порошку з гарбуза, глоду, ожини, обліпихи, флаведо; паст із чорносливом, курагою, шоколадом, вишнею консервованою; пюре з кизилу, шовковиці, троянди дамаської на якість нових виробів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41 + Л868-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА381838 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Тарасенко В. Г. 
Змінення властивостей плодів кабачків у процесі заморожування і тривалого зберігання / В. Г. Тарасенко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 106-112. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати досліджень зміни фізико-механічних і біохімічних властивостей плодів кабачків у процесі їх заморожування та подальшого зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.410.7

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Колтунов В.  
Структурні складові плодів гарбуза / В. Колтунов, М. Булах // Товари і ринки. - 2012. - № 2. - С. 122-129. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено 11 сортів трьох видів гарбуза, вирощених в умовах Західного Полісся України. Виявлено кращі з них за ефективністю використання у харчуванні. Визначено ресурсний потенціал включених до каталогу сортів рослин, придатних для поширення в Україні й перспективних у Західному Поліссі видів і сортів гарбуза. Проаналізовано їх морфологічні складові, стійкість до механічних пошкоджень, вихід соку та олії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41 + П241.76-26

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Думенко К. М. 
Розробка машини транспортерного типу для подрібнення насінників гарбуза / К. М. Думенко, І. С. Павлюченко, П. М. Полянський, К. С. Шевченко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 104-108. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Наведено проблему виділення насіння з насінника гарбуза з метою одержання насіння. Наведено розроблену машину транспортерного типу для подрібнення насінників гарбуза, описано конструкцію та принцип її дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дьякова Ю. 
С-вітамінність баклажанових снеків / Ю. Дьякова, Н. Орлова // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 75-83. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Науково обгрунтовано способи збереження та підвищення вмісту вітаміну С у сушеній овочевій продукції. Досліджено вміст вітаміну С на різних етапах виготовлення сушених баклажанових снеків залежно від способів попередньої обробки. Статистично обраховано ланцюговий та базисні темпи приросту вмісту вітаміну С. Доведено можливість багатократного використання купажованого овочевого соку для попередньої обробки баклажанів перед висушуванням.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Білоус В. І. 
Споживні властивості свіжих та малосольних огірків, отриманих низькотемпературним безрозсільним способом : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / В. І. Білоус; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 21 с. - укp.

Увагу приділено вивченню споживних властивостей свіжих огірків і малосольних , одержаних низькотемпературним безрозсільним способом. Досліджено хімічний склад, вміст біологічно активних речовин, стан води у різних сортах, поширених у Східній Україні. Вивчено сортову специфіку накопичення токсичних речовин у різних сортах огірків. Проведено комплексне оцінювання якості 20-ти нових сортів і гібридів огірків (Самородок, Смак, Слобожанський, Ксана, Зозуля, Родничок, Водограй, Паркер та ін.). Методом математичного моделювання встановлено оптимальні умови охолодження та дослідження колориметричних показників охолоджених огірків, визначено оптимальний спосіб виробництва малосольних огірків. Розраховано комплексний та інтегральний показники якості малосольних огірків, виготовлених новим способом. Вивчено зміни органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників нового продукту під час зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.410.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393801 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Дьякова Ю. 
Зміна вмісту каротиноїдів у баклажанових снеках при зберіганні / Ю. Дьякова, Н. Орлова // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 164-172. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Цуркан О. В. 
Узагальнення кінетики 1-го періоду фільтраційного зневоднення свіжоочищеного насіння гарбуза з вібраційно-пневматичною активацією / О. В. Цуркан, О. О. Герасимов, Ю. А. Полєвода, Т. І. Римар, О. В. Станіславчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 2. - С. 151-159. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено залежність критичного часу та швидкості фільтраційного зневоднення високовологого свіжоочищеного насіння гарбуза (СОНГ) у першому періоді сушіння від основних параметрів процесу. Обгрунтовано домінуючий вплив перепаду тисків і переважно вертикальних коливань на інтенсивність зневоднення. Проведено зіставлення розрахункових та експериментальних значень.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.75-485 + Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання кабачків / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 6/10. - С. 47-53. - Бібліогр.: 31 назв. - укp.

Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Ялпачик В. Ф. 
Експериментальне визначення коефіцієнта теплопровідності при заморожуванні / В. Ф. Ялпачик, М. І. Стручаєв, В. Г. Тарасенко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 113-118. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто прилад і методику для визначення оефіцієнта теплопровідності; наведено результати досліджень коефіцієнта теплопровідності кабачків і гарбузів, які можна використовувати під час розробки технології заморожування та зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.410.7

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Антонюк І. 
Технологія збитих солодких страв підвищеної біологічної цінності / І. Антонюк // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 143-156. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.

Розроблено технологію збитих солодких страв підвищеної біологічної цінності на основі гарбузового пюре, в яких визначено вміст мінеральних речовин: кальцію, калію, йоду, селену та феруму. Доведено: таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо йоду та селену.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Pazyuk V. 
Determination of rational modes of pumpkin seeds drying = Визначення раціональних режимів сушіння насіння гарбуза / V. Pazyuk, Zh. Petrova, O. Chepeliuk // Ukr. Food J.. - 2018. - 7, № 1. - С. 135-150. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41 + П241.75-485

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Гніцевич В. А. 
Дослідження процесу ферментолізу м'якоті гарбуза / В. А. Гніцевич, Ю. М. Гончар // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 2. - С. 202-208. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
20.

Gao D. 
Determining the effect of pH-shifting treatment on the solubility of pumpkin seed protein isolate / D. Gao, A. Helikh, Z. Duan // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 5/11. - С. 29-34. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського