Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>U=Л912.302$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Кутовой В. А. 
Вакуумная сушка сельхозпродукции, влияние различных видов и режимов сушки на энергетические затраты, биологическую и пищевую ценность / В. А. Кутовой, Е. П. Медведева, А. А. Николаенко, Н. П. Дикий, Д. В. Медведев. - Х. : ННЦ ХФТИ, 2003. - 23 c. - (Препр. / Нац. науч. центр "Харьк. физ.-техн. ин-т"; ХФТИ 2003-4). - Библиогр.: с. 15-16 - рус.

Рассмотрены вопросы интенсификации процесса вакуумной сушки, минимизации энергетических затрат на единицу продукции. Описан механизм ухода влаги из различных продуктов. Проанализировано влияние температуры, режима облучения на изменение структуры в клетке методами электронной микроскопии, а также особенности использования ядерно-физических методов для исследования выхода макро- и микроэлементов их корнеплодов в процессе сушки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.302-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р102368 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Нездвецька І. В. 
Обгрунтування конструкційно-технологічних параметрів сушарки для цикорію кореневого : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.05.11 / І. В. Нездвецька; Каб. Міністрів України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2013. - 21 c. - укp.

Розкрито проблему підвищення ефективності сушіння коренів цикорію шляхом встановлення раціональних конструкційно-технологічних параметрів і режимів роботи сушарки барабанного типу з дією на матеріал енергії ІЧ-випромінювання. Аналітично обгрунтовано раціональні конструкційно-технологічні параметри сушарки барабанного типу, призначеної для сушіння сипких матеріалів рослинного походження. Експериментально підтверджено вплив конструкційних параметрів сушарки на технологічні параметри процесу сушіння та вплив технологічних параметрів роботи сушарки на продуктивність процесу і якісні показники об’єкта сушіння за умови зведення до мінімуму питомих енерговитрат за випареною вологою. Проведено виробничо-господарські випробування пропонованої сушарки та розраховано економічний ефект від її використання.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.8-485 + Л912.302

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА398520 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Petrova Zh. 
Processes of heat and mass transfer during drying of red beetroot = Процеси тепломасопереносу при сушінні столового буряка / Zh. Petrova, K. Samoilenko, V. Vishnevsky // Energy Eng. and Control Systems. - 2020. - 6, № 2. - С. 81-87. - Бібліогр.: 10 назв. - англ.

Основною сировиною, яка має високий вміст бетаніну з антиоксидантними властивостями, є червоний столовий буряк. Важливим акцентом при переробці антиоксидантної сировини методом сушіння є зниження енергозатрат на процес зневоднення, максимальне збереження біологічно активних речовин і зниження собівартості кінцевого продукту. Сушіння - це складний і енергоємний процес. Тому для оптимізації витрат енергії при сушінні та підбору раціональних режимів зневоднення необхідно застосовувати розрахунковий аналіз тепломасообміну на базі адекватних математичних моделей. Застосування математичної моделі тепломасопереносу А. В. Ликова надало можливість побудувати відповідний числовий алгоритм для моделювання цього процесу, виконати числові дослідження процесу конвективного сушіння столового буряка. Розрахункові та експериментальні результати порівнюються. Вцілому, порівняння результатів числового моделювання процесів конвекційного сушіння зразка столового буряка з експериментальними результатами показало їх достатньо задовільне якісне узгодження. Розрахункова модель може використовуватися для наближеного визначення характеристик процесу сушіння столового буряка, зокрема часу, необхідного для сушіння. Отримані результати калориметричних досліджень надають можливість стверджувати, що за правильно підібраних композицій вони не лише стабілізують компоненти нативної сировини, а й відбувається інтенсифікація процесу сушіння зі зменшенням енерговитрат на процес.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.302

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж44046 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Самойленко К. М. 
Інтенсифікація тепломасообміну при купажуванні та сушінні антиоксидантної сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.14.06 / К. М. Самойленко; Національна академія наук України, Інститут технічної теплофізики. - Київ, 2019. - 25 c. - укp.

Увагу присвячено підвищенню енергоефективності процесу одержання антиоксидантного порошку зі столового буряка з максимальним вмістом бетаніну. Розроблено енергоефективну підготовку сировини до сушіння, яка надає можливість знизити енерговитрати на стадії підготовки матеріалу до зневоднення на 85 %. На основі проведених досліджень кінетики сушіння антиоксидантної сировини розроблено енергоефективні ступеневі режими сушіння, при яких відбувається інтенсифікація процесу майже в 2 рази при максимальному збереженні бетаніну 96,5 %. На основі проведених калориметричних досліджень встановлено, що теплота випаровування вологи в антиоксидантній композиції менша, ніж теплота випаровування столового буряку. За дериватографічними дослідженнями встановлено, що термічна стійкість суміші перевищує термічну стійкість її компонентів. Розроблено ресурсоенергозберігаючу теплотехнологію отримання антиоксидантних порошків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.302

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА442539 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського