Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>U=Л910.42$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Белінська С. 
Динаміка активності ферментів при переробці баклажанів / С. Белінська // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 41-48. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Проаналізовано вплив попередньої обробки та заморожування на активність ферментів баклажанів. Установлено позитивний вплив витримки підготовлених до заморожування баклажанів у розчині кухонної солі на зниження активності аскорбінатоксидази та поліфенолоксидази, що сприяє збереженості кольору та С-вітамінної цінності замороженої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
2.

Воробйова В. 
Дослідження компонентного складу та антиоксидантних властивостей екстракту продукту переробки томата / В. Воробйова, М. Скіба, І. Трус, С. Кирій, С. Сіренко // Техн. науки та технології. - 2021. - № 1. - С. 145-151. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено ефективність використання низькотемпературного евтектичного розчинника [холін-хлорид]/[DL-молочна кислота] для екстракції органічних сполук із продукту переробки томата (Lycopersicon esculentum. Mill.). Методом високоефективної рідинної хроматографії встановлено, що основними компонентами екстракту є п-кумарова та хлорогенова кислоти, кверцетин та рутин. За допомогою спектрофотометричного методу кількісно визначено в екстракті наявність фенольних сполук і флаваноїдів. Встановлено, що отриманий екстракт має відносно високу антиралькальну/антиоксиданту активність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського