Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>U=Л910.22$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Пак А. О. 
Розробка процесу сушіння плодово-ягідної сировини змішаним теплопідводом зі штучним пороутворенням : автореф. дис... канд. техн. наук / А. О. Пак; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 19 c. - укp.

Розроблено процес зневоднення плодово-ягідної сировини за допомогою сушіння з використанням змішаного теплопідводу (ЗТП). Запропоновано два способи ЗТП-сушіння плодово-ягідної сировини, що грунтуються на створенні штучної пористості сировини під час підготовки до сушіння. У першому способі перед сушінням запропоновано вносити у подрібнену сировину метилцелюлозу та Na-карбоксиметилцелюлозу і спінювати, у другому - застосовувати капілярно-пористе тіло. Розроблено оригінальні експериментальні методики: спосіб визначення коефіцієнта поверхневого натягу в'язких розчинів; калориметричний метод визначення кількості вимороженої та невимороженої вологи. Досліджено внутрішні та зовнішні чинники процесу ЗТП-сушіння плодово-ягідної сировини. Визначено раціональну кількість домішок, ефективні способи підготовки сировини, питоме навантаження на функціональну ємність (ФЄ). Встановлено вплив температури сушильного агента, форми та розмірів ФЄ на процес ЗТП-сушіння плодово-ягідної сировини. Досліджено основні органолептичні та фізико-хімічні показники якості одержуваної продукції. Розроблено раціональні режими та технологічну схему переробки плодово-ягідної сировини. Створено ФЄ з плаваючою кришкою, розглянуто конструкційні особливості ЗТП-сушарки для сушіння плодово-ягідної сировини з піноутворенням.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Martynenko A. I. 
Electrohydrodynamic drying: energy and quality aspects = Електрогідродинамічне сушіння: якість та енерговитрати / A. I. Martynenko // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2015. - Вип. 15, т. 2. - С. 13-32. - Бібліогр.: 57 назв. - англ.

Зазначено, що електрогідродинамічне сушіння використовує феномен прискорення тепломасообміну за присутності сильного електричного поля (ЕП). Енергетична ефективність цього нетермічного процесу значно перевищує ефективність конвективно-дифузійного сушіння. Вивчено вплив ЕП 5 - 10 кВ/см на питомі енерговитрати, інтенсивність та якість сушіння фруктів. Експериментально встановлено, що інтенсивність сушіння за присутності ЕП зростала в 1,5 - 4 рази. Ефект був пропорційним напруженості ЕП і обернено пропорційним швидкості конвекції. ЕП не впливало на якість сушіння за напруженості меншою за 5 кВ/см, але більша напруженість прискорювала біохімічну деградацію. Встановлено, що енерговитрати є меншими в 18 разів у порівнянні з конвективно-дифузійним сушінням.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.22-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського