Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>U=Л872.04$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 26
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Бліщ Р. О. 
Використання комплексу ферментних препаратів для інтенсифікації процесу спиртового бродіння / Р. О. Бліщ, К. В. Колеснікова // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2007. - № 590. - С. 91-93. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив комплексу ферментних препаратів ("Genencor International INC") на показники дозрілої бражки з ячменю. Рекомендовано здійснювати теплоферментативну обробку ячмінного сусла підібраною мультиензимною композицією ферментних препаратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Паляниця Л. Я. 
Протеолітичні ферментні препарати у виробництві спирту з крохмалевмісної сировини / Л. Я. Паляниця, О. С. Гродзіцька, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 609. - С. 141-144. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив протеолітичних ферментних препаратів на динаміку бродіння пшеничного сусла та склад бражок. Доведено, що використання ферментних препаратів Нейтраза та Протеаза GC-106 сприяє інтенсифікації бродіння та збільшенню виходу спирту з тонни умовного крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сосницький В. В. 
Розробка технології культивування виробничих дріжджів при переробці зерна в спирт з використанням концентрованих ферментних препаратів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / В. В. Сосницький; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 17 c. - укp.

Розроблено науково-обгрунтовану технологію культивування виробничих дріжджів для спиртового виробництва з урахуванням вуглеводневого та амінокислотного складу середовища. Встановлено, що ріст дріжджів і швидкість зброджування сусла, оцукреного ферментними препаратами, лімітується амінокислотами. Досліджено вплив різних джерел амінокислот на ферментативну активність дріжджів. З'ясовано, що найвища продуктивність дріжджів за умов синтезу спирту забезпечується у разі застосування кукурудзяного екстракту. Наведено оптимальні параметри культивування дріжджів. Досліджено вплив лімітувальних та інгібувальних факторів на фізіологічну активність дріжджів і вихід спирту. Розглянуто умови асептики виробництва із застосуванням нового біоциду "Каморан". Розроблено технологічну інструкцію з культивування виробничих дріжджів у середовищах, оцукрених ферментними препаратами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА311389 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бондар М. В. 
Удосконалення способу антисептування сусла в технології етилового спирту із крохмалевмісної сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / М. В. Бондар; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 20 c. - укp.

Досліджено вплив антисептичних засобів нового покоління на кислоутворювальну мікрофлору. Одержано нові наукові дані щодо впливу даних антисептичних засобів на дріжджову популяцію, активність ферментних препаратів, хіміко-технологічні показники напівпродуктів спиртового виробництва та показники якості спирту. Підтверджено ефективність використання антисептичного засобу полідез і встановлено його оптимальне дозування та спосіб використання у спиртовому виробництві. Удосконалено технологічну схему зброджування сусла з крохмалевмісної сировини в спирт з застосуванням антисептичних засобів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА371681 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Бліщ Р. О. 
Використання фільтрату барди під час одержання спиртових бражок / Р. О. Бліщ // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 164-166. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено показники дозрілої бражки, одержаної з внесенням фільтрату барди на стадіях приготування замісу та зброджування сусла. Рекомендовано внесення фільтрату барди під час приготування замісу в кількості 30 - 40 % від загальної кількості води.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Піх З. Г. 
Вплив ультразвукової кавітації на приготування та зброджування сусла зі спельти / З. Г. Піх, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 214-216. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Зубченко В. С. 
Зміна метаболізму спиртових дріжджів під дією магнітного поля / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Н. В. Процан // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 22-24. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Смітюх Я. В. 
Побудова сценарних алгоритмів управління брагоректифікаційною установкою на основі факторно-цільового аналізу / Я. В. Смітюх, В. Д. Кишенько // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 5/6. - С. 28-34. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто питання, пов'язані з основними теоретичними та практичними засадами побудови ефективних сценарних алгоритмів управління брагоректифікаційною установкою на підставі факторно-цільового аналізу з урахуванням атрактивної поведінки цього об'єкта.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Зубченко В. С. 
Стабілізація спиртоутворюючої здатності дріжджів при зброджуванні сусла підвищеної концентрації / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Н. В. Процан // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 194-197. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Карпутіна М. В. 
Шляхи підвищення ефективності технології приготування бражки у спиртовому виробництві / М. В. Карпутіна, З. М. Романова, О. П. Вітряк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 70-72. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано способи підвищення ефективності процесу приготування бражки у спиртовому виробництві. Доведено доцільність застосування ультразвуку в технології сумісного оцукрення та зброджування сусла з крохмалевмісної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Бліщ Р. О. 
Застосування ферментних препаратів протеолітичної дії при одержанні спиртової бражки / Р. О. Бліщ // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2012. - № 726. - С. 102-104. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив протеолітичного ферментного препарату (ФП) Нейтраза на вміст амінного азоту в суслі, динаміку виділення діоксиду вуглецю та накопичення біомаси дріжджів. Рекомендовано внесення ФП Нейтраза під час приготування замісу в кількості 0,2 кг на 1 т крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Паньків Н. О. 
Вплив електрохімічно активованої води на ферментативну активність спиртових дріжджів / Н. О. Паньків, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 3/6. - С. 29-33. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив електрохімічно активованої води - католіту, аноліту, суміші католіт+аноліт (1:1) - на ферментативну активність спиртових дріжджів. Встановлено, що електрохімічно активована вода може підвищувати бродильну та генеративну активності спиртових дріжджів у порівнянні з контролем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Паляниця Л. Я. 
Морфологічні властивості спиртових дріжджів в умовах низьких температур / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2014. - № 787. - С. 220-223. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Оliynichuk S. T. 
The dependence of glycerol accumulation and starch hydrolyzates fermentation from wort concentration = Залежність накопичення гліцеролу та зброджування гідролізатів крохмалевмісної сировини від концентрації сусла / S. T. Оliynichuk, T. I. Lysak, L. V. Marynchenko // Biotechnologia Acta. - 2015. - 8, № 4. - С. 128-134. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Левандовський Л. В. 
Особливості метаболізму дріжджів при їх рециркуляції в умовах спиртової ферментації мелясного сусла / Л. В. Левандовський, М. В. Бондар // Мікробіол. журн.. - 2016. - 78, № 1. - С. 44-53. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Боярчук Я. А. 
Енергозберігаюча технологія спиртової бражки / Я. А. Боярчук, П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 225-232. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Зазначено, що на сьогодні для спиртової промисловості України першочерговим завданням є збільшення експорту етанолу у країни Євросоюзу. За умов, коли пропозиція перевищує попит, особливу увагу приділяють рентабельності виробництва. У зв'язку з виробництвом різних видів товарної продукції спиртова галузь повинна забезпечити можливість моделювання якості спирту під умови замовника. Ті підприємства, які зможуть модернізувати виробництво під євростандарти, здатні не лише вижити, а й завоювати зовнішні ринки. Проведено дослідження спиртового зброджування крохмалевмісної сировини з заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу. Встановлено, що використання фільтрату барди впливає на технологічні показники дозрілої бражки. Визначено оптимальну кількість і кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. Розроблено технологічну схему постадійного гідролізу крохмалевмісної сировини із рекуперацією тепла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Levandovskyi L. V. 
Two-product alcohol obtaining technology based on continuous gradient yeast generating = Технологія двопродуктового отримання спирту на основі градієнтно-неперервного дріжджегенерування / L. V. Levandovskyi, V. S. Mykhailyk // Biotechnologia Acta. - 2016. - 9, № 5. - С. 38-44. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Паляниця Л. Я. 
Стимулятори ферментативної активності спиртових дріжджів / Л. Я. Паляниця, Н. О. Паньків, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Т. В. Харандюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 204-209. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вплив католіту, аноліту та нутрієнту Quickferm Nutri 1200 на ферментативну активність спиртових дріжджів Deltaferm AL-18. Показано, що католіт, аноліт і нутрієнт підвищують біосинтетичну та ферментативну активність досліджуваних дріжджів. Генерування дріжджів із додаванням електрохімічно активованої води підвищує питому швидкість розмноження на 25 - 49 %, що надає можливість скоротити тривалість культивування на 6 год. Встановлено, що використання нутрієнта Quickferm Nutri 1200 збільшує питому швидкість розмноження на 16 - 25 %, а біомасу дріжджів - на 31 - 34 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Levandovskiy L. V. 
Gradient-continuous yeast cultivation for the alcohol production from molasses = Градієнтно-неперервне культивування дріжджів для виробництва спирту із меляси / L. V. Levandovskiy, V. S. Myhailyk // Biotechnologia Acta. - 2017. - 10, № 3. - С. 50-56. - Бібліогр.: 13 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Луцька Н. М. 
Розробка моделей системи керування бражної колони / Н. М. Луцька, Н. Г. Гриценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 6. - С. 22-27. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто бражну колону (БК), яка є складним, нестаціанарним, енергоємним і багатозв'язним об'єктом, тому актуальним завданням є створення системи керування, що базується на сучасних наукових підходах і структурі автоматизованої системи керування. Розроблено моделі підсистеми керування БК для контуру витрата пари та бражки - тиск низу колони, що мають лінійну структуру, відображають статику та динаміку процесів брагоректифікації. Оцінку значень параметрів моделі проведено відповідно до прийнятого критерію якості, що характеризує ступінь адекватності моделі об'єкта шляхом порівняння значень моделі та реальної системи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського