Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (17)
Пошуковий запит: (<.>U=Л871$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 42
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Дмитренко Г. М. 
Енергозберігаюча біотехнологія очищення стічних вод виробництва дріжджів / Г. М. Дмитренко // Экотехнологии и ресурсосбережение. - 1999. - № 2. - С. 38-43. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено та впроваджено біотехнологію очищення стічних вод виробництва пекарських дріжджів за рахунок реконструкції існуючих очисних споруд. Біотехнологія вміщує послідовну обробку води в анаеробних біореакторах, крапельному біофільтрі, аеротенку-мінералізаторі та біологічних ставках. Якість очищеної води відповідає нормам ГДК. Біотехнологія може бути рекомендована до впровадження на підприємствах харчової та мікробіологічної промисловості.


Ключ. слова: бiотехнологiя, бiореактор, очищення стiчних вод, дрiжджi
Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28350 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Долинский А. А. 
Технология и оборудование для сушки дрожжевых автолизатов / А. А. Долинский, К. Д. Малецкая, А. Г. Заритовская // Пром. теплотехника. - 2003. - 25, № 3. - С. 32-35. - Библиогр.: 1 назв. - рус.

У результаті проведених досліджень з виробництва сухих форм термочутливих дисперсій автолізатів рекомендовано удосконалену технологічну схему, в якій використано двостадійний метод процесу зневоднення. Апробація методу за виробничих умов на агрегаті АИС-200 показала його переваги стосовно якісних показників висушеного продукту та техніко-економічних характеристик обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Решетняк Л. Р. 
Дослідження накопичення $E bold beta-каротину і біомаси дріжджами IPhaffia rhodozymaD / Л. Р. Решетняк, Б. М. Борсукевич, О. О. Ільчик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 69-71. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*871 + Л871-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Решетняк Л. Р. 
Дослідження впливу фізико-хімічних факторів на інтенсивність накопичення $E bold beta-каротину дріжджами IPhaffia rhodozymaD / Л. Р. Решетняк, Б. М. Борсукевич, О. О. Ільчик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 66-68. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*871 + Л871-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Зубченко В. С. 
Активація магнітним полем дріжджів для зброджування крохмалевмісної сировини / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 36-37. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Ключ. слова: дріжджі, магнітне поле, бродильна активність, крохмалевмісна сировина, зброджування
Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Горобець С. В. 
Вплив магнітного поля на виживаність і фізіологічну активність дріжджів ISaccharomyces cerevisiaeD 1968 / С. В. Горобець, О. Ю. Горобець, Т. П. Касаткіна, І. Ю. Гойко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 106-108. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Ключ. слова: дріжджі, постійне магнітне поле, виживаність
Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Дробот В. І. 
Дослідження дискретно-імпульсного вводу енергії в суспензіях хлібопекарських дріжджів / В. І. Дробот, О. О. Ободович, Б. І. Басок, О. М. Ободович // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 51-53. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено вплив дискретно-імпульсного вводу енергії на хлібопекарські дріжджі. Встановлено, що дана обробка за допомогою роторно-пульсаційних апаратів марки ТФ-2 і БГ-3 позитивно впливає на підіймальну силу та бродильну активність дріжджів, покращує їх технологічні властивості на 10 - 15 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Зубченко В. С. 
Інтенсифікація вирощування виробничих дріжджів при переробці зернової сировини на спирт / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Р. Б. Косів, М. І. Грушицький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 14-15. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено та визначено доцільність використання одержаних за допомогою ультразвуку дріжджових лізатів, які містять комплекс біологічно активних речовин, для інтенсифікації процесу вирощування виробничих дріжджів під час перероблення крохмалевмісної сировини на етиловий спирт.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Тесля О. Д. 
Порівняльна характеристика пресованих дріжджів різних торгових марок / О. Д. Тесля, В. І. Дробот, Н. О. Фалендиш, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 72-74. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Комплекс біохімічних, мікробіологічних і колоїдних процесів, які відбуваються під час дозрівання тістових напівфабрикатів і впливають на якісні показники хлібобулочних виробів, значною мірою визначається властивостями хлібопекарських дріжджів. У зв'язку з цим є доцільним вивчення мікробіологічних і біотехнологічних характеристик пресованих дріжджів різних торгових марок вітчизняного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ханик Я. М. 
Проблеми сушіння біологічно активних продуктів з точки зору енергоощадності та безпеки праці / Я. М. Ханик, О. В. Станіславчук, І. М. Ільків // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 85-87. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати розрахунку кінетики сушіння пекарських дріжджів із використанням фільтраційного методу як крізь пастоподібний шар із додатковим підведенням тепла, так і частинок циліндричної форми.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5-420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Козлова С. Г. 
Розробка прискореної технології дріжджового тіста з використанням мікробного екзополісахариду ксампану : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / С. Г. Козлова; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5 + Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА316611 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Романова З. М. 
Дослідження впливу електромагнітних опромінень радіочастотного діапазону хвиль на активацію дріжджової культури IBSaccharomyces cerevisiaeD / З. М. Романова, Л. О. Косоголова, П. П. Лошицький // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 22-24. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Максимів Н. Л. 
Математична модель процесу окиснення дріжджів за акустичної кавітації у водному розчині глюкози / Н. Л. Максимів, З. Я. Хлібишин // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 167-169. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено окиснення дріжджів у водному розчині глюкози під впливом акустичної кавітації. Процес окиснення відбувається відповідно до кінетичного рівняння 2-го порядку та глюкоза інгібує радикально-ланцюговий процес. Створена математична модель дозволяє розрахувати зміну в часі концентрації дріжджів і глюкози в дисперсії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Ободович А. Н. 
Особенности применения метода дискретно-импульсного ввода энергии при выращивании товарных хлебопекарных дрожжей / А. Н. Ободович, А. И. Чайка, А. Ю. Лымарь // Пром. теплотехника. - 2011. - 33, № 1. - С. 42-45. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Усовершенствована технология выращивания товарных хлебопекарных дрожжей с применением метода дискретно-импульсного ввода энергии (ДИВЭ). Приведены экспериментальные данные и доказано, что метод ДИВЭ целесообразно реализовать с использованием роторно-пульсационного аппарата марки ТФГ. Обработку дрожжевой суспензии в аппарате следует проводить при частоте пульсаций 4 - 5 кГц. При этом увеличивается удельная скорость роста и накопление биомассы дрожжей на 20 - 30 %. Как следствие, на эту же величину может быть сокращена продолжительность технологического процесса.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Бржезицкий В. А. 
Очистка сточных вод биотехнологического производства физическими методами / В. А. Бржезицкий, Я. А. Гаран, М. В. Драпей, Л. А. Косоголова, П. П. Лошицкий, В. А. Лобатенко, А. В. Струтинская // Электроника и связь. - 2010. - № 2. - С. 197-199. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Проведены экспериментальные исследования промывных и сточных вод дрожжевого завода ОАО "Стиролбиотех" (г. Обухов) с использованием различных физических факторов. Показано, что электромагнитными полями нетепловой интенсивности удается только затормозить развитие микроорганизмов, но не получить полную гибель популяции. В связи с этим исследована возможность применения электрогидравлического эффекта, который позволил реализовать 100 %-ю гибель микроорганизмов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.094

Шифр НБУВ: Ж69367 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Паляниця Л. Я. 
Морфолого-цитологічні зміни клітин дріжджів за низьких температур / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 5/6. - С. 67-70. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-14 + Е521.551.1 Sac*716-636

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Ianieva O. D. 
Whey fermentation by yeast strains Kluyveromyces marxianus UCM Y-2096 and UCM Y-2388 / O. D. Ianieva, V. S. Podgorsky // Мікробіол. журн.. - 2014. - 76, № 1. - С. 27-32. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.

Досліджено здатність двох штамів дріжджів Kluyveromyces marxianus ферментувати лактозу в середовищі, що містило суху молочну сироватку та лактозу в різних концентраціях. Продукування етанолу даними штамами пригнічувалося за підвищення концентрації субстрату (100 г/л). Штам K. marxianus УКМ Y-2096 був більш стійким до дії етанолу за мікроаерофільних умов і більш ефективним продуцентом етанолу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Чорна Ю. О. 
Оптимізація керування процесом вирощування хлібопекарських дріжджів / Ю. О. Чорна, В. Г. Трегуб // НТІ. - 2014. - № 3. - С. 47-50. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Запропонована система оптимального керування, що грунтується на ситуаційному підході, є багатоцільовою і синтезується на основі сформованої мети керування; класифікаційних ознак апарата як об'єкта керування. Залежно від виробничої ситуації вона може або мінімізувати час вирощування хлібопекарських дріжджів, або максимізувати вихід готового продукту стосовно витраченої вуглеводної сировини. Знаходження і розрахунок оптимальних режимів здійснюється за допомогою програм, які розроблені з використанням пакета MatLab.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16928 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ободович А. Н. 
Экспериментальное определение коэффициента массообмена при культивировании микроорганизмов с применением метода дискретно-импульсного ввода энергии (ДИВЭ) / А. Н. Ободович, Т. Е. Мудрак, С. И. Костик, В. В. Сидоренко // Пром. теплотехника. - 2015. - 37, № 3. - С. 24-29. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Освещены пути интенсификации процесса культивирования микроорганизмов, а также предложено соответствующее тепломассообменное оборудование. Представлена методика определения коэффициента массообмена на примере культивирования хлебопекарских дрожжей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Сковоринська О. І. 
Розробка плану HACCP для безпеки виробництва хлібопекарських пресованих дріжджів / О. І. Сковоринська, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 25-30. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Визначено етапи HACCP у межах виробничого процесу пресованих хлібопекарських дріжджів, що підтверджує важливу роль впровадження системи забезпечення безпеки харчових продуктів. Наведено результати аналізу небезпечних факторів і критичних контрольних точок у виробництві дріжджів відповідно до принципів системи НАССР. Сформовано перелік урахованих небезпечних факторів (біологічних, хімічних, фізичних) за діаграмою аналізу ризиків. Виявлено критичні контрольні точки для певних операцій технологічного процесу, розроблено коригувальні дії, що запобігають ризикам або зменшують їх до допустимого рівня.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського