Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>U=Л870.22$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Хіврич Б. І. 
Визначення раціональних технологічних режимів солодорощення зерна сої / Б. І. Хіврич, А. І. Українець, О. В. Олексійчук // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 5-8. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Висвітлено результати досліджень процесів сортування, миття, замочування та пророщування зерна сої (ЗС), за якими визначено раціональні технологічні режими солодорощення ЗС за промислових умов. Установлено вплив фракційного складу, травмування оболонки зерна, інтенсивності дихання на процеси солодорощення сої.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Українець А. І. 
Змінення хімічного складу злаків як сировини для лікувально-оздоровчого харчування в процесі їх солодорощення / А. І. Українець, Н. О. Ємельянова, С. І. Потапенко, Р. М. Мукоїд // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 73-75. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено зміни хімічного складу пшениці, вівса та кукурудзи в процесі солодорощення з метою використання їх для приготування продуктів лікувально-профілактичного харчування. Встановлено, що основні зміни хімічного складу відбуваються під час пророщування пшениці протягом трьох діб, вівса - чотирьох і кукурудзи - семи діб.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Олексійчук О. В. 
Удосконалення технології солоду із сої : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. В. Олексійчук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 19 c. - укp.

Розглянуто проблему створення конкурентоспроможної технології солоду із сої для його широкого використання у харчових продуктах. На підставі експериментальних даних і проведених розрахунків розроблено новий спосіб одержання солоду із сої та удосконалено його технологію, що дозволяє підвищити якість і харчову цінність готового продукту. Виявлено, що в результаті активної дії ферментів у пророщених зернах сої збільшується вміст амінного азоту, жирних кислот, простих вуглеводів, вітамінів, органічних і неорганічних кислот. Встановлено оптимальні значення технологічних параметрів пророщування зерна сої, сушіння та термічної обробки солоду з сої, що значно покращують його якісні показники та зменшують у ньому вміст антипоживних речовин. Розроблено апаратурно-технологічну схему та нормативно-технічну документацію виробництва солоду з сої. Показано можливість використання у хлібопекарній, кондитерській, пивоварній, безалкогольній промисловості солоду з високими технологічними та фізіолого-біохімічними властивостями, одержаного за удосконаленою технологією, для виготовлення продуктів дитячого харчування, а також як домішку до м'ясних комбінованих продуктів. Результати наукового дослідження впроваджено у промисловість.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349769 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Прибильський В. Л. 
Дослідження та удосконалення технології зернових екстрактів з тритикале / В. Л. Прибильський, М. І. Бойко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 19-22. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Визначено уточнені дані складу зернового екстракту з тритикале (вуглеводний і хімічний склад). Досліджено технологічні режими процесу в області заданих параметрів (оптимальний ступінь подрібнення зерна, гідромодуль, дозу ферментного препарату, вплив режимів затирання на показники сусла і швидкість оцукрювання).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Мукоїд Р. М. 
Удосконалення технології вівсяного солоду : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Р. М. Мукоїд; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2012. - 20 c. - укp.

Проведено порівняльний аналіз за фізико-хімічними та біохімічними показниками плівчастого та голозерного вівса. Досліджено хімічний склад голозерного вівса та його зміни в процесі солодорощення. Запропоновано математичну модель, що описує зміни екстрактивності солоду з голозерного вівса від впливу температури, вологості та тривалості солодорощення. Удосконалено солодоростильний апарат барабанного типу, що дозволяє інтенсифікувати виробничі процеси. Розроблено технологію солоду з голозерного вівса, введено його в рецептуру полісолодового екстракту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393865 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Бойко М. І. 
Технологія зернового екстракту із тритікале : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / М. І. Бойко; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2014. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано технології зернового екстракту із тритікале. На основі проведених досліджень підібрано раціональні параметри та режими приготування зернового екстракту із тритікале, визначено фізико-хімічні та органолептичні показники готового продукту, досліджено вміст біологічно активних речовин. Доведено доцільність використання зернового екстракту із тритікале у виробництві пива та хлібного квасу. Розроблено принципову та апаратурно-технологічну схеми приготування зернового екстракту із тритікале, необхідну нормативну документацію. Визначено соціально-економічну ефективність виробництва зернового екстракту із тритікале, розраховано очікуваний економічний ефект. Доведено економічну ефективність використання зернового екстракту із тритікале в технології пива та хлібного квасу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА409685 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кошова В. М. 
Вплив температури води на тривалість замочування гречки / В. М. Кошова, Р. М. Мукоїд, А. О. Коберніцька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 1. - С. 216-221. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського