Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>U=Л852.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Мельник О. Ю. 
Дослідження термічної стійкості модифікованих крохмалів різних видів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, О. П. Перепелиця, М. В. Лазаренко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 56-59. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено термічну стійкість нативних і модифікованих крохмалів для визначення стану вологи в них. За допомогою методів термогравіметрії одержано інформацію про відносну термічну стабільність крохмалю, про залежність термостабільності від характеру модифікаційних домішок, роль вологи в кінетиці термічної деструкції. Досліджено реакції термічного розкладання цих сполук, вивчено умови їх проходження, встановлено фактори, які сприяють зниженню втрат сировини та стабілізації продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ребенок Є. В. 
Модифікація картопляного крохмалю електрохімічним способом і вивчення його фізико-хімічних властивостей / Є. В. Ребенок, М. П. Купчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 11-14. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено електрохімічний спосіб модифікації крохмалю, який полягає в обробці аноліту (30 %-ї крохмальної суспензії) та католіту - 2 %-й розчин NaCl, в електролізері. Електрохімічну обробку проведено протягом 60 хв за різної сили струму: 0,2, 0,6, 2 і 7 А. Показано, що фізико-хімічні властивості крохмалю, модифікованого електрохімічним способом, залежать від сили струму та виявилися схожими з властивостями крохмалю, окисненого іншими способами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мельник О. Ю. 
Дослідження технологічних властивостей модифікованих крохмалів і доцільність їх використання при виготовленні харчових концентратів швидкого приготування : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О. Ю. Мельник; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 20 c. - укp.

Здійснено наукове обгрунтування доцільності використання модифікованих крохмалів для виготовлення харчових концентратів швидкого приготування. Проведено широкомасштабне дослідження фізико-хімічних та структурно-механічних властивостей модифікованих крохмалів. Встановлено, що модифікація крохмальної сировини призводить до появи нових функціональних властивостей крохмалів, що дозволяє використовувати їх для виготовлення харчових концентратів швидкого приготування: перших обідніх страв і кулінарних соусів на основі поєднання крохмалів картоплі та кукурудзи, а також концентратів солодких страв з використанням окиснених крохмалів. Досліджено комплекс технологічних властивостей нових виробів, встановлено умови та термін зберігання нової продукції. Розроблено та затверджено нормативну документацію на харчові концентрати швидкого приготування з використанням модифікованих крохмалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1 + Л97-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА339496 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ребенок Є. В. 
Розробка технології електрохімічної модифікації картопляного крохмалю : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / Є. В. Ребенок; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА363545 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Майданець О. М. 
Удосконалення технологій ферментативного розріджування крохмалю та мальтодекстринів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. М. Майданець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА335967 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Camila Delinski Bet 
Morphology of starch from Araucaria angustifolia seeds treated by HMT and studied by SEM, AFM, and XRD = Морфологічні і структурні властивості модифікованого крохмалю з насіння араукарії бразильської / Camila Delinski Bet, Radla Zabian Bassetto Bisinella, Tiago Andre Denck Colman, Luiz Gustavo Lacerda, Egon Schnitzler // Ukr. Food J. - 2020. - 9, № 4. - С. 769-779. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського