Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (8)Книжкові видання та компакт-диски (28)
Пошуковий запит: (<.>U=Л852$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 32
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Алєксєєва І. В. 
Математичне моделювання процесів ферментативного гідролізу / І. В. Алєксєєва, О. П. Зінькевич, Р. К. Клименко, Т. Т. Михайленко, О. Д. Недашківська // Мат. машини і системи. - 2003. - № 3-4. - С. 219-225. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено математичні моделі гідролізу целюлози та крохмалю у вигляді лінійної системи диференціальних рівнянь першого порядку, знайдено та досліджено їх розв'язки (точний і наближений).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852с11

Шифр НБУВ: Ж15664 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Оверченко О. М. 
Удосконалення методів визначення вмісту вуглеводів у гідролізатах крохмалю / О. М. Оверченко, Г. О. Лезенко, А. І. Українець, В. А. Лагода // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Запропоновано метод визначення масової частки глюкози в глюкозовмісних розчинах, сиропах, гідролізатах з використанням медичного тестера "Глюкофот-II", а також удосконалено методику для досліджень якісного вуглеводного складу гідролізатів крохмалю з використанням тонкошарової хроматографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Романченко Н. М. 
Змінення просторової будови і реакційної здатності цукрози під впливом електростатичного поля / Н. М. Романченко, П. П. Загородній, Л. С. Дегтярьов // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 14-16. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

За допомогою квантово-хімічних методів досліджено будову молекули цукрози та властивості гідратної структури за умов електростатичного поля. Встановлено, що поле, яке створюють 11 молекул води, змінює розподіл електронної густини у порівнянні з вихідним, а це змінює просторову будову молекули цукрози та спричиняє розклад цукрози на глюкозу та фруктозу, а також створює умови для прискорення процесу її гідролізу. Після зняття дії поля термостійкість цукрози не відновлюється.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кузнецова І. В. 
Дослідження способів очищення гідролізатів крохмалевмісної сировини / І. В. Кузнецова, О. В. Грабовська, Н. І. Штангеєва, О. О. Качковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 59-61. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено результати дослідження ефективності використання коагулянту "Полвак-40" для очистки ферментативних гідролізатів, одержаних з крохмалевмісної сировини. Встановлено оптимальні технологічні параметри використання коагулянту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кузнєцова І. В. 
Дослідження способів знебарвлення сиропів, отриманих із крохмалевмісної сировини / І. В. Кузнєцова, О. В. Грабовська, Н. І. Штангеєва, О. О. Качковський // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 35-37. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено способи використання різних сорбентів для знебарвлення сиропів, одержаних із крохмалевмісної сировини. Встановлено оптимальні параметри адсорбційного очищення сорбентами крохмальних сиропів.


Ключ. слова: сироп, сорбент, модифікація, адсорбційна активність сорбенту, палигорськіт, активне вугілля
Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мельник О. Ю. 
Дослідження термічної стійкості модифікованих крохмалів різних видів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, О. П. Перепелиця, М. В. Лазаренко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 56-59. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено термічну стійкість нативних і модифікованих крохмалів для визначення стану вологи в них. За допомогою методів термогравіметрії одержано інформацію про відносну термічну стабільність крохмалю, про залежність термостабільності від характеру модифікаційних домішок, роль вологи в кінетиці термічної деструкції. Досліджено реакції термічного розкладання цих сполук, вивчено умови їх проходження, встановлено фактори, які сприяють зниженню втрат сировини та стабілізації продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ободович А. Н. 
Интенсификация производства глюкозо-фруктозных сиропов за счет механохимической деструкции / А. Н. Ободович, М. А. Хибина, Л. А. Боряк, А. А. Ободович, А. И. Тесля // Пром. теплотехника. - 2006. - 28, № 3. - С. 44-49. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Представлена усовершенствованная энерго- и ресурсосберегающая технология производства глюкозо-фруктозных сиропов из сахарозы с применением механохимического воздействия.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844 + Л852.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Башта А. О. 
Ізоелектрофоретичне фокусуюче розділення крохмального гідролізату з пшениці / А. О. Башта, В. В. Манк, В. А. Лагода // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 13-15. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Запропоновано ефективний ізоелектрофоретичний фокусувальний метод очищення та розділення крохмальних гідролізатів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Башта А. О. 
Інтенсифікація процесу очищення гідролізату від завислих домішок з використанням флокулянтів / А. О. Башта, В. А. Лагода, А. К. Запольський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 9-12. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено ефективність використання флокулянтів для інтенсифікації процесу фільтрування та підвищення ефекту очищення гідролізату від завислих домішок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.20

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ребенок Є. В. 
Модифікація картопляного крохмалю електрохімічним способом і вивчення його фізико-хімічних властивостей / Є. В. Ребенок, М. П. Купчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 11-14. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено електрохімічний спосіб модифікації крохмалю, який полягає в обробці аноліту (30 %-ї крохмальної суспензії) та католіту - 2 %-й розчин NaCl, в електролізері. Електрохімічну обробку проведено протягом 60 хв за різної сили струму: 0,2, 0,6, 2 і 7 А. Показано, що фізико-хімічні властивості крохмалю, модифікованого електрохімічним способом, залежать від сили струму та виявилися схожими з властивостями крохмалю, окисненого іншими способами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Карпович І. В. 
Дослідження процесу знебарвлення глюкозного сиропу / І. В. Карпович, В. А. Лагода, Л. І. Удворгелі, Н. З. Петришин // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 8-9. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено можливість комбінованого використання природного мінералу палигорскіту та активованого вугілля для знебарвлення гідролізату, одержаного із пшениці. Встановлено ефект знебарвлення гідролізату.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.40

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Башта А. О. 
Одержання високозцукреної патоки із пшениці / А. О. Башта, В. А. Лaгода // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 5-9. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини - фуражного зерна пшениці.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сабадаш Н. І. 
Оптимізація технологічних параметрів отримання високомальтозних сиропів із крохмалю / Н. І. Сабадаш, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник, Є. В. Розборський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 70-73. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Визначено оптимальні технологічні параметри ферментативного зцукрювання кукурудзяного крохмалю у виробництві високомальтозних сиропів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Мельник О. Ю. 
Дослідження технологічних властивостей модифікованих крохмалів і доцільність їх використання при виготовленні харчових концентратів швидкого приготування : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О. Ю. Мельник; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 20 c. - укp.

Здійснено наукове обгрунтування доцільності використання модифікованих крохмалів для виготовлення харчових концентратів швидкого приготування. Проведено широкомасштабне дослідження фізико-хімічних та структурно-механічних властивостей модифікованих крохмалів. Встановлено, що модифікація крохмальної сировини призводить до появи нових функціональних властивостей крохмалів, що дозволяє використовувати їх для виготовлення харчових концентратів швидкого приготування: перших обідніх страв і кулінарних соусів на основі поєднання крохмалів картоплі та кукурудзи, а також концентратів солодких страв з використанням окиснених крохмалів. Досліджено комплекс технологічних властивостей нових виробів, встановлено умови та термін зберігання нової продукції. Розроблено та затверджено нормативну документацію на харчові концентрати швидкого приготування з використанням модифікованих крохмалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1 + Л97-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА339496 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Грабовська О. В. 
Розвиток наукових основ, розроблення та удосконалення технологій цукристих крохмалепродуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук / О. В. Грабовська; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 43 c. - укp.

Наведено результати досліджень технології ферментативного розріджування крохмалю. Розроблено математичні моделі та визначено шляхи інтенсифікації процесу розріджування з метою підвищення ефективності виробництва. Науково обгрунтовано та викладено ефективну схему адсорбційної очистки гідролізів крохмалю та крохмалевмісної сировини. Доведено вплив явища гідратації на формування кристалів у гідратній та ангідридній формі, встановлено залежність формоутворення кристалів глюкози від ряду фізико-хімічних чинників і визначено технологічний режим кристалізації ангідридної глюкози. Розроблено технології драглетвірних мальтодекстринів і якісно нових цукристих крохмалепродуктів: фруктової штоки, глюкозної помади, патоки прогнозованого вуглеводного складу, а також рідких цукристих крохмалепродуктів з крохмалевмісної сировини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА343066 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Кисельов С. В. 
Розробка біотехнології одержання природних вуглеводовмісних підсолоджувачів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / С. В. Кисельов; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1999. - 16 c. - укp.

Встановлено, що ефективним продуцентом ферменту з трансглікозилазною активністю, здатного до біосинтезу ізомальтоолігосахаридів (ІМОС), є мікроорганізм Aureobasidium pullulans. Розроблено схему отримання ферментного препарату з трансглікозилазною активністю на основі інтактних клітин продуцента, вивчено його властивості. Досліджено процес отримання субстрату трансглікозилювання з зернової крохмалевмісної сировини шляхом оцукрення ферментами ячмінного солоду, встановлено склад мальтозных сиропів із різних видів сировини, а також процес ферментативної конверсії мальтозних сиропів у мультивуглеводні сиропи, збагачені ІМОС, розроблено технологію одержання нових сиропів. Показано, що нові продукти мають промоторну активність відносно кишкових біфідобактерій та лактобацил.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА307304 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Ребенок Є. В. 
Розробка технології електрохімічної модифікації картопляного крохмалю : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / Є. В. Ребенок; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА363545 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Башта А. О. 
Розроблення технології високозцукреної патоки із пшениці : Автореф. дис... канд. техн. наук / А. О. Башта; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 21 c. - укp.

Розроблено технологію виготовлення високозцукреної патоки з нетрадиційної сировини - фуражного зерна пшениці. Наведено теоретичні й експериментальні результати щодо закономірностей підготовки та гідролізу крохмалю з пшениці, одержання якісних гідролізатів і готового продукту. Розроблено способи очищення гідролізату від завислих і розчинних домішок. Обгрунтовано ефективність сумісної дії іллінського бентоніту й аніонного флокулянта "Магнафлок LT 27" для попереднього очищення крохмальних гідролізатів від речовини жиробілкового комплексу, додаткового знебарвлення та значного прискорення швидкості фільтрування. Запропоновано комбінований спосіб очищення гідролізату після зцукрювання за допомогою активного вугілля та природного сорбенту палигорскіту. Установлено та пояснено явище ізоелектричного фокусувального розділення гідролізату з виділенням молекулярних фракцій вуглеводів, білка та жиру.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349987 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Майданець О. М. 
Удосконалення технологій ферментативного розріджування крохмалю та мальтодекстринів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. М. Майданець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА335967 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Сабадаш Н. І. 
Удосконалення технології високомальтозних сиропів із кукурудзяного крохмалю : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Н. І. Сабадаш; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

Удосконалено технологію виготовлення високомальтозних сиропів (ВС) з кукурудзяного крохмалю з використанням комплексу амілолітичних ферментних препаратів. Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень щодо закономірностей процесу зцукрювання крохмалю за різних комбінацій ферментних препаратів і одержання сиропів з високим вмістом мальтози. Розроблено математичні моделі та визначено оптимальні параметри процесу зцукрювання розріджених крохмальних гідролізатів до мальтози з метою одержання ВС. Запропоновано способи комбінування ферментних препаратів для одержання мальтозних сиропів прогнозованого вуглеводного складу. Вдосконалено технологічну схему очистки ферментативних гідролізатів крохмалю від нерозчинних і розчинних домішок. Обгрунтовано ефективність використання природного сорбенту сапоніт для попереднього видалення завислих домішок та покращання процесу фільтрування. Вдосконалено схему адсорбційної очистки гідролізатів крохмалю від барвних речовин. Розроблено апаратурно-технологічну схему одержання ВС з кукурудзяного крохмалю. Наведено результати виробничих досліджень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА363318 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського