Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>U=Л844$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Грушецький Р. І. 
Дослідження можливості фракціонування інуліну / Р. І. Грушецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 12-14. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Описано визначення умов осадження високомолекулярного інуліну в часі залежно від довжини фруктофуранозного ланцюга за наявності етилового спирту з метою розділення суміші інулінів з одержанням інуліну з заданою молекулярною масою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Грушецький Р. І. 
Дослідження мінерального складу порошків інулінів / Р. І. Грушецький, І. Г. Гріненко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 43-46. - укp.

Наведено докази того, що всі порошки інуліну містять життєво необхідні мікро- та макроелементи, які можуть доповнити або синергізувати його біологічну дію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сидорченко О. І. 
Вплив фізико-хімічних параметрів середовища на процес гідролізу інуліну / О. І. Сидорченко, М. П. Купчик, Н. В. Ремесло // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 54-56. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Обгрунтовано та визначено оптимальні технологічні параметри гідролізу інуліну (ГІ), розроблено математичні моделі кінетики реакції ГІ в середовищі з лимонною та ортофосфорною кислотами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3 + Л912.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ободович А. Н. 
Интенсификация производства глюкозо-фруктозных сиропов за счет механохимической деструкции / А. Н. Ободович, М. А. Хибина, Л. А. Боряк, А. А. Ободович, А. И. Тесля // Пром. теплотехника. - 2006. - 28, № 3. - С. 44-49. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Представлена усовершенствованная энерго- и ресурсосберегающая технология производства глюкозо-фруктозных сиропов из сахарозы с применением механохимического воздействия.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844 + Л852.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гріненко І. Г. 
Одержання синбіотика на основі інуліну і біфідобактерій / І. Г. Гріненко, Р. І. Грушецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 8-10. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано можливості використання поєднання інулінів і біфідобактерій для розроблювання нових комбінованих продуктів функціонального й оздоровчого харчування, а також розроблено технологічну схему одержання цього синбіотика.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Попова І. В. 
Особливості перебігу і кінетики кріогідролізу інуліну / І. В. Попова, Г. О. Лезенко, А. В. Олійник, Л. М. Хомічак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 45-48. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено перебіг гідролізу інуліну (ГІ) у водних розчинах соляної кислоти за низьких і субнульових температур. Вивчено залежності швидкості гідролізу від температури, концентрацій інуліну та кислоти. Встановлено порядок реакції ГІ у замороженій суспензії з урахуванням кінетичних особливостей мономолекулярних реакцій за субнульових температур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Попова І. В. 
Обгрунтування ефективних способів гідролізу інуліну цикорію та використання гідролізатів в харчових технологіях : автореф. дис... канд. техн. наук / І. В. Попова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 22 c. - укp.

Створено технологію одержання фруктозо-олігосахаридних продуктів внаслідок переробки природного інуліноноса цикорію. Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень хімічного складу цикорію та взаємодії його окремих складових за умов технологічної обробки. Здійснено квантово-хімічне моделювання будови інулоолігосахаридів і та їх структурних одиниць, за результатами якого встановлено їх просторову будову та зроблено припущення щодо взаємодії з білковими сполуками. З'ясовано вплив розведення у водних розчинах на реакційну здатність. Проведено дослідження процесів фрагментації та гідролізу інуліну цикорію за участі лимонної кислоти. Розроблено технологічні схеми добування фруктозо-інулоолігосахаридних продуктів зі свіжих коренеплодів цикорію та з порошку сушеного цикорію. Створено рецептури оздоровчо-профілактичних продуктів функціонального призначення, які містять інулоолігосахаридні. Запропоновано спосіб створення захисних покриттів стоматологічних пластмас з використанням інуліну.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА354679 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Лементар С. Ю. 
Удосконалення технології кристалізації фруктози : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / С. Ю. Лементар; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 18 c. - укp.

Дисертацію присвячено удосконаленню технології виробництва кристалічної фруктози шляхом інтенсифікації процесів згущення, кристалізації та центрифугування. З цією метою досліджено використання поверхнево-активних речовин (ПАР), гліцерину та інтенсивного перемішування утфелю, проведено оптимізацію параметрів кристалічної затравки. Здійснено комплексне дослідження впливу ПАР та гліцерину на в'язкість та поверхневий натяг фруктозних сиропів та утфелів різної чистоти, на процеси згущення та кристалізації, а також якість кристалічної фруктози. Встановлено, що ефективним методом інтенсифікації процесу кристалізації фруктози є перемішування утфелю зі змінною швидкістю. Наведено оптимальні параметри кристалічної затравки щодо двопродуктової схеми кристалізації фруктози. На основі розроблених способів кристалізації фруктози внесено зміни до комплектування апаратурно-технологічної схеми виробництва кристалічної фруктози для Півненківського цукрового заводу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-06

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА308716 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Солов'янчик І. В. 
Удосконалення технології фруктозного сиропу : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / І. В. Солов'янчик; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 16 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено питанням удосконалення технології фруктозного сиропу в напрямку суттєвої економії матеріальних та енергетичних ресурсів. На основі методів математичного моделювання та оптимізації процесів розроблено науково-обгрунтовані способи удосконалення кальційфруктозатної технології фруктозного сиропу: мінімізація витрат вапна на осадження фруктозату кальцію, попереднє концентрування фруктозного розчину до випарювання шляхом його рециркуляції на розведення фруктозату кальцію, застосування на очищення ефективних дешевих природних сорбентів та мінімізація втрат фруктози від термічного розкладу шляхом використання низькотемпературного випарного апарата. Наводяться дані про ефективність способів у виробництві.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА303377 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Мазник К. С. 
Оптимізація екстрагування фруктанів із культивованих IBin vitroD "бородатих" коренів цикорію / К. С. Мазник, Н. А. Матвєєва // Biotechnologia Acta. - 2013. - 6, № 3. - С. 83-88. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Стойко В. І. 
Виділення інулінази з культуральної рідини IBPenicilliumD sp. 225 та характеристика її фізико-хімічних властивостей / В. І. Стойко, Н. М. Жданова, В. Л. Айзенберг, Г. П. Капічон, В. В. Коновалова, А. Ф. Бурбан // Біотехнологія. - 2011. - 4, № 5. - С. 77-82. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.111.432 + Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Власенко І. 
Виробництво продуктів спеціального призначення для хворих на цукровий діабет / І. Власенко, В. Власенко // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 4. - С. 47-56. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Розглянуто стан та тенденції розвитку вітчизняного виробництва спеціальних продуктів харчування для хворих на цукровий діабет. Проаналізовано основні функціональні складові цих продуктів та їхній вплив на організм людини. Окреслено заходи, необхідні для покращення забезпеченості продуктами спеціального призначення хворих на цукровий діабет.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23-51 + Л996.5 + Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гутниченко Т. В. 
Разработка технологии фруктозы из мелассы : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Т. В. Гутниченко; КТИПП. - К., 1992. - 289 c. - Библиогр.:л.181-199 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40377 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Грушецкий Р. И. 
Разработка способа получения инулина из топинамбура : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Р. И. Грушецкий; КТИПП. - К., 1993. - 143 с. - Библиогр.:с.128-143 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40421сл Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Ивчук Н. П. 
Разработка технологических условий кристаллизации фруктозы из водных растворов : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Н. П. Ивчук; Украинский университет пищевых технологий. - К., 1994. - 187 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44170 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Гутниченко Т. В. 
Разработка технологии фруктозы из мелассы : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Т. В. Гутниченко; КТИПП. - К., 1992. - 289 c. - Библиогр.:л.181-199 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40377 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Грушецкий Р. И. 
Разработка способа получения инулина из топинамбура : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Р. И. Грушецкий; КТИПП. - К., 1993. - 143 с. - Библиогр.:с.128-143 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40421сл Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Ивчук Н. П. 
Разработка технологических условий кристаллизации фруктозы из водных растворов : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Н. П. Ивчук; Украинский университет пищевых технологий. - К., 1994. - 187 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44170 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Гутниченко Т. В. 
Разработка технологии фруктозы из мелассы : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Т. В. Гутниченко; КТИПП. - К., 1992. - 289 c. - Библиогр.:л.181-199 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40377 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Грушецкий Р. И. 
Разработка способа получения инулина из топинамбура : Дис...канд.техн.наук:05.18.05 / Р. И. Грушецкий; КТИПП. - К., 1993. - 143 с. - Библиогр.:с.128-143 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40421сл Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського