Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (37)
Пошуковий запит: (<.>U=Л830.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 68
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Цюпка С. С. 
Тістоготувальний агрегат / С. С. Цюпка, О. В. Ковальов, А. М. Мартиненко, Н. В. Олійник, В. К. Остапенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 102-104. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано тістоготувальний агрегат, що містить конвеєри для бродіння опари та тіста на виробку хліба масових сортів. Показано, що застосування цього агрегату забезпечить рівномірне бродіння опари та тіста та позбавить їх від надмірного механічного впливу під час транспортування, що підвищить якість готових виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Зубченко В. С. 
Зміна ферментативної активності хлібопекарських дріжджів під дією магнітного поля / В. С. Зубченко, А. М. Король, Л. В. Ткаченко, Н. Є. Бейко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 34-36. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на продуктивність та ферментативну активність хлібопекарських дріжджів. Встановлено оптимальні значення постійного магнітного поля та тривалість його дії для досягнення позитивного ефекту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Аксьонова І. В. 
Використання селенозбагачених дріжджів у хлібопекарському виробництві / І. В. Аксьонова, М. М. Антонюк, Ю. В. Устинов, О. В. Стабнікова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 22-25. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Вивчено можливість використання селенозбагачених дріжджів у хлібопекарській промисловості. Показано необхідність введення цукру в рецептуру тіста та збільшення тривалості розстаювання напівфабрикатів для виготовлення селенозбагачених булочних виробів профілактичного призначення високої якості зі збереженням основних параметрів технологічного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Стабнікова О. В. 
Вибір режиму культивування хлібопекарських дріжджів на селеновмісному живильному середовищі / О. В. Стабнікова, Ю. В. Устинов, І. В. Ларіонова, М. М. Антонюк, І. В. Ткаченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 12-14. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вибір оптимального режиму внесення джерела селену (у вигляді селеніту або гідроселеніту) в живильне середовище в процесі вирощування хлібопекарських дріжджів для одержання продукту високої якості. Показано недоцільність порційного внесення джерела селену в живильне середовище під час виробництва селенозбагачених дріжджів. Рекомендовано застосування одноразового внесення селеновмісного розчину на початку культивування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дашкевич А. О. 
Алгоритм моделювання схеми дії механізму тістомісильної машини / А. О. Дашкевич // Систем. технології. - 2006. - № 2. - С. 78-83. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто алгоритм моделювання механізму тістомісильної машини з метою дослідження швидкості і прискорень точок та розподілу кінетичної енергії механізму залежно від часу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69472 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Литовченко І. М. 
Моделювання робочих процесів у тістомісильних машинах зі спіральними робочими органами / І. М. Литовченко, М. С. Шпак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 69-71. - укp.

Досліждено процеси у робочих камерах тістомісильних машин зі спіральними робочими органами за допомогою методу математичного моделювання із використанням комп'ютерних технологій. Розглянуто питання практичного застосування одержаних результатів.


Ключ. слова: хлібопекарське виробництво, комп'ютерні технології, турбулентна енергія, турбулентна дисипація, Flow Vision
Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Литовченко І. М. 
Визначення раціональних параметрів первинного змішування компонентів в тістомісильних машинах / І. М. Литовченко, М. С. Шпак // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 49-51. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено процес первинного змішування компонентів у тістомісильних машинах за допомогою комп'ютерних технологій. Проаналізовано якість замісу в місильному об'ємі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Литовченко І. М. 
Визначення раціональної конструкції тістомісильних машин шляхом комплексного моделювання робочих процесів / І. М. Литовченко, М. С. Шпак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 86-87. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено розподіл в'язкості тіста в місильних об'ємах тістомісильних машин періодичної дії. Визначено питому роботу замісу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Бондаренко Ю. В. 
Вплив глюкозно-фруктозного сиропу і мальтозної патоки на структурно-механічні властивості тіста / Ю. В. Бондаренко, В. І. Дробот // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 86-88. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено дані досліджень впливу глюкозно-фруктозного сиропу та мальтозної патоки на кількість та якість клейковини; вивчено зміну пружно-еластичних і вязко-пластичних властивостей тіста з цукрозамінниками; встановлено їх вплив на газоутримувальну здатність тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Десик М. Г. 
Екструдування дріжджового тіста в неізотермічних умовах / М. Г. Десик, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун, В. М. Таран // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 74-75. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Установлено вплив температури матриці на продуктивність екструдера, прогрівання тістового джгута.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Теличкун Ю. С. 
Особливості екструдування виброженого тіста / Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун, О. О. Чепелюк, О. О. Губеня // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 70-74. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено вплив на процес екструзії виброженого тіста вмісту вуглекислого газу, тиску формування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Козлов Г. Ф. 
Перспективные направления развития техники и технологии тестоприготовления в производстве мучных изделий / Г. Ф. Козлов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 33-35. - рус.

Рассмотрены перспективные направления развития техники и технологии приготовления теста в производстве мучных изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Лісовенко О. Т. 
Тістомісильна машина для дискретної технології / О. Т. Лісовенко, Ю. Ю. Доломакін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 88-89. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Обгрунтовано технічне рішення нової тістомісильної машини періодичної дії, яка не має розповсюджених недоліків і відповідає технічним вимогам сучасного виробництва, обумовленого досить складною моделлю процесу замішування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Дашкевич А. О. 
Геометричне моделювання схем дії планетарних тістомісильних машин : автореф. дис... канд. техн. наук / А. О. Дашкевич; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - К., 2008. - 19 c. - укp.

Запропоновано нове розв'язання задачі геометричного моделювання тістомісильного механізму планетарного типу шляхом опису траєкторій руху його точок, належних робочому органу. Досліджено питання аналізу графіка функцій його повної енергії. На підставі даних, одержаних завдяки проведеним дослідженням, установлено раціональні значення параметрів механізму, які забезпечать можливість розробок змішувачів сипких і в'язких речовин зі зниженими енерговитратами. Розроблено метод опису траєкторії руху робочого органу змішувача за планетарного руху рівняннями у параметричному вигляді. Розроблено схеми роботи важільних місильних механізмів для випадків руху привідної ланки за рівняннями епі- та гіпоциклоїди, коли вхідні величини (параметри розмірів схеми) змінюються у певних межах. Складено алгоритми побудови зображень фаз руху місильного механізму й опису результатів моделювання, зокрема засобами комп'ютерного анімаційного моделювання, що дозволить доповнити множину анімаційних зображень у прикладній геометрії. Побудовано графіки розподілу енергетичних характеристик механізмів за заданими схемами та розроблено спосіб аналізу ефективності перемішування завдяки застосуванню поверхні перемішування. Це дозволило формалізувати аналіз форми кінематичної кривої точки робочого органу механізму у процесі перемішування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА355627 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Стадник І. Я. 
Підвищення інтенсивності роботи тарілчастої тістомісильної машини безперервної дії : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / І. Я. Стадник; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА336774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Козлова С. Г. 
Розробка прискореної технології дріжджового тіста з використанням мікробного екзополісахариду ксампану : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / С. Г. Козлова; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5 + Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА316611 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Капліна Т. В. 
Розробка технології борошняних виробів з використанням дріжджів, що активовані у перемінному магнітному полі : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / Т. В. Капліна; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.

Обгрунтувано та розроблено нові технології виробництва борошняних виробів з використанням дріжджів, активованих у вихровому шарі феромагнітних частинок поворотного перемінного поля у складі водно-борошняної суспензії. Теоретично обгрунтовано перспективність інтенсифікації процесу виробництва борошняних виробів з дріжджового тіста за рахунок активації дріжджів у перемінному магнітному полі з мікровихровим перемішуванням середовища. Встановлено оптимальний вміст борошна в середовищі активації та оптимізовано параметри процесу в апараті ВА-100. Розроблено спосіб активації дріжджів. Вивчено вплив обробки на компоненти середовища активації: дріжджі, воду, борошно. Досліджено вплив активації на процеси тістоведення. Розроблено прискорену технологію борошняних виробів зі скороченим до 30-35 % процесом бродіння, а також технології зі зменшеною на 30 % витратою дріжджів у рецептурах борошняних виробів. Апробовано нові технології за виробничих умов. Розроблено нормативну документацію на борошняні вироби, визначено економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314519 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Янаков В. П. 
Обгрунтування параметрів і режимів роботи тістомісильної машини періодичної дії : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. П. Янаков; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 19 c. - укp.

Знайдено взаємозв'язок енергетичних і якісних показників замісу та бродіння тіста. Розрахунок енергії, затрачуваної на гідратацію компонентів, привів до уточнення роботи, вживаної на структуроутворення тіста й енергетичного балансу тістомісильної машини. Одержано підтверджені математичні залежності системи тістоприготування. Проведення експериментальних досліджень дало можливість підтвердити одержані експериментальні дані та пропоновані теоретичні передумови. Результати досліджень впроваджені у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА378891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Стадник І. Я. 
Процеси та машини для замішування тіста : монографія / І. Я. Стадник, О. Т. Лісовенко; Терноп. нац. техн. ун-т ім. І. Пулюя. - Т., 2011. - 215 c. - Бібліогр.: 147 назв. - укp.

Висвітлено фізико-хімічні аспекти і особливості тістоутворення на основі інтенсивного замішування. Наведено динамічні характеристики регулювання процесів тістоприготування, описано процеси, що відбуваються під час замішування тіста. Обгрунтовано основні закономірності теорії замішування тіста на тістомісильних машинах періодичної та безперервної дії. Розглянуто основні шляхи вдосконалення тістомісильного обладнання на основі аналізу світових виробників. Викладено новий підхід теоретичних розрахунків способу збільшення інтенсивності замішування тіста з урахуванням енергетичних аспектів процесу, забезпечення зниження його енергоємності за допомогою величин питомої деформації зрушення і питомої роботи. Проведено розрахунки нових містильних органів відомими методами й обгрунтовано одержані результати з результатами експериментальних досліджень. Запропоновано проектування й моделювання інженерного розрахунку машин для перемішування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА741485 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Тесля О. Д. 
Удосконалення безопарного способу приготування тіста для виробництва хлібобулочних виробів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / О. Д. Тесля; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2011. - 20 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА378337 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського