Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л782.128$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Швець Н. О. 
Удосконалення технології комплексної переробки насіння льону з використанням ферментів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / Н. О. Швець; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2010. - 20 c. - укp.

Вдосконалено технологію комплексної переробки насіння льону з використанням ферментних препаратів. Вивчено його біохімічний склад як потенційної сировини для одержання функціональних продуктів та інгредієнтів. Досліджено вплив ферментних препаратів на модифікацію біополімерів насіння льону. Експериментально встановлено співвідношення й концентрацію ферментних препаратів під час одержання льняної олії. Показано можливість використання екстрактів рослинних антиоксидантів для стабілізації й продовження сроку її зберігання. Обгрунтовано й доведено можливість виробництва функціональних харчових інградієнтів з насіння льону з використанням ферментних препаратів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*87 + Л782.128 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА374241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Осейко М. І. 
Окиснювальна стабільність лляної олії та фосфоліпідного жирового продукту підвищенної біологічної цінності / М. І. Осейко, Є. І. Шеманська, О. Л. Скачко, Т. А. Лазаренко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 65-70. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень антиоксидантної властивості фосфатидних концентратів та домішки КТЮЛ-ДТК в модельних розчинах лляної олії. Встановлено явище синергізму антиоксидантної дії фосфоліпідів і домішки за концентрацій 0,1 - 0,5 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Горач О. О. 
Перспективи комплексного використання льону олійного / О. О. Горач, Г. А. Тіхосова, Л. А. Чурсіна // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 30-39. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено результати теоретичних досліджень з питання комплексного використання льону олійного. Показано існуючі світові інноваційні технології одержання, переробки волокна льону олійного та галузі його використання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ходаніцька О. О. 
Аналіз дії хлормекватхлориду на продукційний процес льону олійного сорту Орфей / О. О. Ходаніцька, В. Г. Кур'ята // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2014. - № 1. - С. 30-33. - укp.

Досліджено вплив хлормекватхлориду на продуктивність льону олійного, вміст і якість олії та вміст залишкових кількостей препарату в насінні. Встановлено, що ретардант призводив до підвищення врожаю та змін у його структурі. Під впливом інгібітора росту збільшувався вміст ліпідів у насінні льону, покращувалися якісні характеристики олії, спостерігалося підвищення вмісту ненасичених жирних кислот. Залишковий вміст препарату в насінні не перевищує гранично-допустимих концентрацій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128 + П216.1-27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Краєвська С. П. 
Зміни жирнокислотного складу насіння льону при зберіганні і пророщуванні / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Харч. пром-сть. - 2017. - № 21. - С. 46-52. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Порівняно жирнокислотний склад до та після пророщування різних сортів насіння льону, а також проаналізовано зміни показників якості олії при зберіганні. Отримані результати свідчать про доцільність використання пророщеного насіння льону для створення функціональних продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Oseyko M. 
Chemical aspects of the composition of industrial hemp seed products = Хімічні аспекти складу продуктів з насіння промислових конопель / M. Oseyko, N. Sova, M. Lutsenko, V. Kalyna // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 3. - С. 544-559. - Бібліогр.: 35 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Oseyko M. 
Technological and chemical aspects of storage and complex processing of industrial hemp seeds = Технологічні і хімічні аспекти зберігання та комплексної переробки насіння промислових конопель / M. Oseyko, N. Sova, D. Petrachenko, S. Mykolenko // Ukr. Food J.. - 2020. - 9, № 3. - С. 545-560. - Бібліогр.: 31 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Носенко Т. Т. 
Особливості складу олії із насіння ненаркотичних конопель вітчизняної селекції / Т. Т. Носенко, О. С. Музика, Г. А. Циганкова, І. В. Левчук, І. О. Маринченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 173-180. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
9.

Oseyko M. 
Substantiation of hemp seeds storage and processing technologies for functional, dietary and specialty products. Review = Обгрунтування технологій зберігання і переробки насіння конопель для функціональної, дієтичної та спеціальної продукції. Огляд / M. Oseyko, N. Sova, K. Chornei // Ukr. Food J. - 2021. - 10, № 3. - С. 427-458. - Бібліогр.: 451 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: П216.2-38 + Л782.128

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Сова Н. А. 
Технологія комплексної переробки насіння промислових конопель : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.02 / Н. А. Сова; Херсонський національний технічний університет. - Херсон, 2019. - 28 c. - укp.

Показано, що наукове обґрунтування та створення вказаної технології забезпечує виробництво харчових конопляних продуктів (обрушеного насіння, олії, "протеїну", борошна та висівок) з мінімальною кількістю відходів. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники якості, показники безпеки, амінокислотний, жирнокислотний, мінеральний склад насіння промислових конопель та продуктів його переробки. Розроблено та затверджено технічні умови на готові продукти. Досліджено технологічні параметри виробництва обрушеного насіння конопель. Визначено органолептичні, фізико-хімічні показники якості, жирнокислотний склад конопляної олії з насіння сорту "Глесія", а також співвідношення лінолевої до альфа-лiноленової кислоти – 3,0:1÷3,6:1. Запропоновано для збереження властивостей конопляної олії метод пакування готового продукту – в саше-пакети. Здійснено оптимізацію технологічних параметрів процесу одержання сипких конопляних продуктів і виконано порівняльний аналіз вмісту в них протеїну, олії, золи та клітковини. Амінокислотний склад сипких конопляних продуктів підтверджує унікальність насіння промислових конопель як джерела незамінних амінокислот, вміст яких, в порівнянні з іншими рослинами значно більший. Розроблено структурні схеми виробництва обрушеного насіння конопель, конопляної олії та сипких конопляних продуктів. Обґрунтовано можливість використання в рецептурі зернових батончиків обрушеного насіння конопель, а в рецептурі кексів – конопляного борошна. Сукупність результатів досліджень дозволила розробити технологічну схему комплексної переробки насіння промислових конопель і тим самим розширити асортимент продукції зернопереробної галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128 + Л822.9 + Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА439862 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського