Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л782.123/129$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Котова Е. Е. 
Вивчення стеринового складу деяких жирних рослинних олій / Е. Е. Котова, О. А. Зінченко, А. Г. Котов, Н. П. Хованська, В. П. Георгієвський // Вісн. фармації. - 2005. - № 1. - С. 26-32. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено компонентний склад стеринової фракції деяких жирних рослинних олій. Зроблено висновок про необхідність строгого контролю вмісту неомилюваного залишку для олій, біологічно активні речовини яких знаходяться саме в ньому. Запропоновано використання хроматографічного профілю неомилюваного залишку деяких олій для їхньої додаткової ідентифікації. Встановлено, що для ідентифікації олій, стериновий склад яких близький, необхідно використовувати комплексний підхід, який включає визначення компонентів жирних кислот, компонентів стеринової фракції, хроматографічного профілю неомилюваного залишку.

Исследован компонентный состав стериновой фракции некоторых жирных растительных масел. Сделан вывод о необходимости строгого контроля содержания неомыляемого остатка для ряда масел, биологически активные вещества которых находятся как раз в неомыляемом остатке. Предложено использование хроматографического профиля (ТСХ) неомыляемого остатка ряда масел для их дополнительной идентификации. Сделан вывод о том, что для идентификации масел, стериновый состав которых близок, необходимо использовать комплексный подход, предусматривающий определение компонентов жирных кислот, компонентов стериновой фракции, хроматографического профиля неомыляемого остатка.

The composition of sterene fraction of some vegetable fatty oils has been investigated. The conclusion has been made about the necessity of a strict control of the unsaponificated residue of the oils, the presence of biologically active substances of the thin layer chromatography profile of the unsaponificated residue of the oils for their additional identification. For identification of vegetable fatty oils with similar sterene fraction composition ii is necessary to use a complex approach includingdetermination of fatty acid components, components of the sterene fraction with the chromatographic profile of the unsaponificated residue.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.113 + Л782.123/129-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Зенкіна О. В. 
Дослідження окиснювальної стабільності високоолеїнової олії та пальмового олеїну / О. В. Зенкіна, І. М. Демідов, Л. В. Пешук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 46-48. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Порівняно стійкості до окиснення високоолеїнової олії з соняшнику сорту "Еней" та пальмового олеїну - жиру з досить низькою точкою топлення, що мають близькі сфери застосування в маргариновій промисловості. Досліджено і порівняно можливість та доцільність стабілізації цих жирів з використанням сумішей антиоксидантів, таких як Grindox 204 (Danisko) і Antransine 55.


Ключ. слова: окиснювальна стабільність, високоолеїнова олія, швидкість окиснення
Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.123/129

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бєлінська А. П. 
Розробка скваленвмісної сумішевої олії зі збалансованим складом поліненасичених жирних кислот / А. П. Бєлінська, Л. В. Кричковська, Н. І. Черевична // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 3/8. - С. 68-70. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто питання розробки збагачених сумішевих олій зі збалансованим жирнокислотним складом. Розроблено та науково обгрунтовано склад скваленвмісної сумішевої олії зі збалансованим жирнокислотним складом на основі соєвої, кунжутної та амарантової олій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.123/129

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Kotliar Ye. 
Development of a technology of vitaminized blended vegetable oils and their identification by the fatty acid and vitamin contents / Ye. Kotliar, O. Topchiy, A. Kyshenia, M. Polumbryk, K. Garbazhiy, L. Lanzhenko, M. Bogdan, V. Yasko, T. Honcharenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 3/11. - С. 32-43. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.123/129-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Tarique Panhwar 
Physicochemical composition and FTIR characterization of castor seed oil = Фізико-хімічна характеристика рицинової олії / Tarique Panhwar, Sarfaraz Ahmed Mahesar, Aftab Ahmed Kandhro, Syed Tufial Hussain Sheerazi, Abdul Hameed Kori, Zahid Hussain Laghari, Jamil-ur-Rehman Memon // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 4. - С. 778-787. - Бібліогр.: 24 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.123/129

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Tarique Panhwar 
Physicochemical composition and FTIR characterization of castor seed oil = Фізико-хімічна характеристика рицинової олії / Tarique Panhwar, Sarfaraz Ahmed Mahesar, Aftab Ahmed Kandhro, Syed Tufial Hussain Sheerazi, Abdul Hameed Kori, Zahid Hussain Laghari, Jamil-ur-Rehman Memon // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 4. - С. 778-787. - Бібліогр.: 24 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.123/129

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Котляр Є. О. 
Антиокислювальні властивості олій, отриманих з різних сортів виноградного насіння / Є. О. Котляр, Н. А. Ткаченко, К. С. Здоренко, І. Г. Радзієвська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 187-196. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Нині перспективною сировиною для харчової, фармацевтичної та косметичної промисловостей є олія з насіння винограду. Її висока біологічна цінність визначається комплексом біологічно активних речовин, серед яких найважливішими є біофлавоноїди, група вітамінів. Крім того, до складу цього цінного сировинного джерела входять жирні кислоти. На основі літературного огляду встановлено, що проаналізовані сорти винограду - джерело сировини для отримання олії з виноградного насіння, а склад ліпідного комплексу у ній залежить від способу добування з виноградного насіння та сорту винограду. Доведено, що перспективними є дослідження виноградного насіння, отриманого з вирощеного в Одеському регіоні таких сортів винограду, як Каберне, Молдова, Мускат Білий і Лідія, тому що ці сорти найчастіше використовуються у виноробній промисловості регіону. Це ще й вирішить проблеми у виноробній галузі з відходами власного виробництва. Вивчено технологію отримання з насіння винограду олійно-жирової продукції та її застосування. Отримано літературні дані щодо сенсорних характеристик олії з виноградного насіння, кількості виходу з кожного сорту виноградного насіння та ідентифікації якості олій із виноградного насіння за жирнокислотним складом і фенольними сполуками. Завдяки високому вмісту в оліях із виноградного насіння фенольних сполук встановлено наявність у них антиокиснювальних і бактерицидних властивостей. Вивчено вплив олій з антиоксидантними властивостями на фізико-хімічні показники та окиснювальні процеси, динаміку мікробіологічних процесів, характерних для різних продуктів, і подовження терміну зберігання м'ясних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.123/129-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського