Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>U=Л731.123$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Дубинина А. А. 
Идентификация полиамидных упаковочных материалов / А. А. Дубинина, О. Г. Мошник, Л. В. Кононенко // Упаковка. - 2006. - № 4. - С. 20-22. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Отмечено, что для защиты от нежелательных внешних воздействий, бактерий и микробов, а также для увеличения срока хранения мясные и колбасные изделия должны быть надежно и гигиенично упакованы. Кроме этих чисто функциональных требований, упаковка должна быть внешне привлекательной. Современные барьерные упаковочные материалы, используемые для упаковывания свежего мяса или мясопродуктов, есть комбинацией слоев из разных полимеров и, прежде всего, из модифицированного полиамида или полиамида двоосной ориентации (полиамид имеет высокое сопротивление к прониканию кислорода, термо- и морозостойкость, удовлетворительную влаго- и водопроницаемость). Использована непрямая полярография для качественной идентификации полиамидных колбасных оболочек отечественного производства и из импортного сырья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679-3 + Л731.123

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пасічний В. М. 
Дослідження впливу використання натуральних і штучних оболонок на мікробіологічну стабільність і вологовміст варених ковбасних виробів у процесі зберігання / В. М. Пасічний, А. І. Маринін, Ю. В. Желуденко, С. П. Задкова // Харч. пром-сть. - 2018. - № 24. - С. 48-54. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Проведено порівняльний аналіз шляхів подовження термінів зберігання ковбасних виробів вареної групи. Визначено фонові показники мікробіологічного забруднення натуральних і штучних білкових та целюлозних оболонок, які вказують на більш високі значення МАФАнМ натуральних оболонок. Показано динаміку зміни вмісту вологи в сосисках вищого сорту в процесі зберігання залежно від виду використаних оболонок і проведено їх порівняння. Встановлено, що вплив на фізико-хімічний стан зразка практично мінімальний, однак більша відповідність технологічних показників є між натуральною і штучною білковою оболонками. За результатами досліджень можна зробити висновок, що використання штучних білкових оболонок, які за технологічними властивостями максимально наближені до натуральних, є перспективним напрямком подовження термінів зберігання варених ковбасних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1-309 + Л731.123

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського