Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)424.10-55$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Костинець В. В. 
Використання чат-боту як елементу цифровізації в сегменті HoReCa / В. В. Костинець // Актуал. проблеми економіки. - 2020. - № 12. - С. 57-62. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено аналіз особливості використання чат-боту як новітньої інформаційної технології в сегменті HoReCa. Проведено групування сервісів, які допомагають оптимізувати діяльність ресторану. В процесі дослідження підтверджено, що застосування новітніх інформаційних технологій, зокрема, чат-ботів, надасть можливість залучити більше відвідувачів в заклади ресторанного господарства. Запропоновано оптимальний чат-бот, який повинен бути реалізований за допомогою стека ряду технологій, визначених у дослідженні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.10-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23291 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Інноваційні напрямки розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи : колект. монографія / В. О. Бабенко, Я. О. Білецька, О. А. Біловодська, О. М. Варипаєв, Л. М. Варипаєва, Д. В. Горєлков, Н. І. Данько, Г. В. Довгаль, О. А. Довгаль, Н. О. Іванченко, Л. П. Малюк, А. Н. Некос, П. О. Подлєпіна, Б. О. Походенко, О. О. Пушко, А. Е. Радченко, О. І. Решетняк, О. О. Соколовська, Г. В. Строкович, О. Г. Терешкін, В. М. Червоний, О. Ю. Чубукова, А. М. Чуйко, Б. О. Шуліка; ред.: Н. І. Данько, В. О. Бабенко; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2021. - 362 c. - Бібліогр. в кінці ст. - укp.

Розглянуто головну роль інновацій у подоланні кризових явищ в економіці у цілому, а також на ринку готельно-ресторанних послуг та у міжнародній електронній комерції зокрема. Висвітлено теоретичні основи та тенденції розвитку інновацій у готельно-ресторанній сфері та міжнародній електронній комерції, проаналізовано роль Інновацій як інструменту забезпечення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанної сфери в умовах турбулентності. Розглянуто особливості, напрями та тенденції інноваційного розвитку підприємств готельного господарства. Проаналізовано проблеми здорового харчування і створення функціональних продуктів, перспективи використання технологій енергозберігання у готельно-ресторанній справі. Розглянуто питання розвитку міжнародної електронної комерції, технологій 4.0.


Індекс рубрикатора НБУВ: У584.3 ф + У9(4УКР)424.10-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА854566 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
3.

Рахман М. С. 
Інформаційно-статистичний аналіз діяльності українських підприємств, що надають послуги з тимчасового розміщення / М. С. Рахман, Є. І. Данилейко // Бізнес Інформ. - 2021. - № 10. - С. 227-233. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Мета роботи - проведення статистичного аналізу діяльності українських підприємств, що надають послуги з тимчасового розміщення, а також виявлення проблем і надання рекомендацій з удосконалення ринку готельних послуг з огляду на вплив пандемії COVID-19 в Україні. Висвітлено актуальність проведеного дослідження та значення індустрії гостинності в розвитку економіки країни з огляду останніх подій і впливу пандемії COVID-19 в Україні; розглянуто сутність і види готельно-ресторанного бізнесу та послуг; виділено основні проблеми розвитку вітчизняного готельного господарства, які потребують нагального розв'язання. Наведено результати проведеного структурного та динамічного аналізу галузі за даними Державної служби статистики України: зміни в кількості засобів розміщення за видами, формами власності та перевагами в територіальному розміщенні. Проаналізовано тенденції, що склалися в діяльності готелів і мотелів юридичної форми власності, а саме: кількість одиниць; кількість відвідувачів, які в них зупинялися; обсяг реалізованих послуг усього та за регіонами України тощо. У результаті дослідження було розроблено прогнозні моделі обсягів реалізованих послуг готелів і подібних засобів. Запропоновано нові шляхи розвитку та покращення стану та діяльності готельно-ресторанного бізнесу України, зокрема завдяки наданню додаткових послуг (самоізоляції, здійснення бізнесу, умов харчування) та напрямів використання Інтернет-маркетингу з паралельною роботою в онлайн-режимі. Зроблено висновок, що для ефективної роботи готельно-ресторанних підприємств потрібне впровадження системи інноваційного управління розвитком підприємств, спрямованої на підвищення рівня конкурентоспроможності, індивідуальності, адаптивності, вдосконалення, якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.10-55 в61

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Інновації, тренди та виклики в індустрії гостинності : матеріали II Міжнар. наук.-практ.конф., 4-5 трав. 2023 р. / Центральна спілка споживчих товариств України, Львівський торговельно-економічний університет. - Львів : ЛТЕУ, 2023. - 188 c. - Бібліогр. в кінці ст. - укp. - англ.

Охарактеризовано кризові явища в індустрії гостинності та туризму. Розглянуто основні виклики індустрії туризму в режимі воєнного часу. Проаналізовано потенціал розвитку лікувально-оздоровчого туризму природних лікувальних ресурсів Львівської області. Оцінено основні стратегії для оптимізації доходів готельних підприємств. Висвітлено особливості брендингу туристичних дестинацій в умовах воєнного стану. Визначено показники якості продукції ресторанного господарства. Увагу приділено вітчизняній інноваційній технології в індустрії гостинності та туризму. Досліджено вплив інформаційних технологій на удосконалення індустрії гостинності. Розглянуто використання історико-культурних ресурсів при розробці інноваційного туристичного продукту. Оцінено ефективність інноваційної діяльності в закладах ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.10-55 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА864737 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського