Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>U=М135.3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Луканін О. С. 
Мікробіологічна оцінка деревини дуба з різних екотопів України / О. С. Луканін, О. В. Тимчик, С. Г. Зражва, О. В. Брєєва // Агроекол. журн.. - 2007. - № 2. - С. 73-76. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проведено мікробіологічну оцінку деревини дубової клепки в Одеській, Закарпатській, Вінницькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях України для виробництва виноробної бочкотари. Виявлено, що склад мікроорганізмів не залежить від району заготовки деревини і визначається мікобіотою грунту парку зберігання деревини.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112.06 + М135.31-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Луканін О. С. 
Технологічна оцінка деревини дуба Харківської області для виробництва винних і коньячних бочок / О. С. Луканін, С. Г. Зражва, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов, М. М. Костриця, В. П. Омельчук // Агроекол. журн.. - 2008. - Спец. вип. - С. 155-157. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Приведены результаты исследований древесины дуба типичных насаждений лесхозов Харьковской области с точки зрения целесообразности ее использования для производства высококачественной клепки для винных и коньячных бочек. Установлены особенности макроструктуры древесины дуба, ее физические и химические свойства, а также возможные среднегодовые объемы заготовки клепочного кряжа.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112 + М135.31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Луканін О. С. 
Розподіл фенольних речовин у стовбурах дуба звичайного, використовуваного у виробництві винних і коньячних бочок / О. С. Луканін, Т. В. Кропивницька, С. Г. Зражва, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 10. - С. 53-55. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Наведено результати досліджень розподілу фенольних речовин у стовбурах дуба звичайного, які дозволяють створювати смакові "букети" шляхом виготовлення клепки для винних і коньячних бочок з різних зон стовбура. Доведено більш високу стійкість ядрової деревини до гнилизни у порівнянні із заболонною.

Приведены результаты исследований распределения фенольных веществ в стволах дуба обычного, которые дают возможность создавать вкусовые "букеты" путем изготовления клепки для винных и коньячных бочек из различных зон ствола. Доказана более высокая устойчивость ядровой древисины к гнилям по сравнению с заболонной.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112 + М135.31-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського