Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>U=Л840.92$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Раньковская В. А. 
Оценка химического состава мелассы для биосинтеза лейцина методами статистического анализа / В. А. Раньковская, А. М. Лужков, Н. К. Краева // Мікробіол. журн. - 2004. - 66, № 6. - С. 44-52. - Библиогр.: 8 назв. - рус.


Ключ. слова: биомасса, дисперсионный анализ ANOVA, коэффициент конверсии, коэффициент корреляции, критерий Стьюдента, критерий Фишера, лейцин, меласса, многофакторный регрессионный анализ, продуцент, р-оценка, уравнение линейной регрессии
Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.111.1 + Л840.92-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Маринченко В. О. 
Накопичення вторинних продуктів під час зброджування мелясного сусла, приготованого на електрохімічно обробленій воді / В. О. Маринченко, О. С. Субботка // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 47-49. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено процес електрохімічної обробки води для приготування мелясного сусла. З'ясовано, що така вода має меншу жорсткість, меншу кількість супутніх іонів і набуває кислого середовища, що дозволяє змішувати її з мелясою без додавання мінеральних кислот. Під час зброджування мелясного сусла на електрохімічно обробленій воді вторинних продуктів бродіння нагромаджується менше, ніж під час зброджування сусла за класичною схемою, зокрема кислот та альдегідів - на 20 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.92

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Романовська Т. І. 
Дослідження сорбувальних властивостей целюлози / Т. І. Романовська, І. Я. Романовський, О. М. Левчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 60-61. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Вивчено адсорбцію барвних речовин мелясних розчинів (МР) целюлозою АМЦ-3. Установлено, що у МР із концентрацією сухих речовин понад 15 % сорбційна ємність сорбенту використовується повністю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л774-1с + Л840.92

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Усатюк С. І. 
Визначення масової частки рафінози в мелясі методом тонкошарової хроматографії і фотоколориметрії / С. І. Усатюк, Т. А. Королюк, В. М. Сидор // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 6-7. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено й атестовано в системі Держспоживстандарту України методику виконання вимірювань масової концентрації рафінози в мелясі за допомогою методу тонкошарової хроматографії та фотоколориметрії. Діапазон вимірювань вмісту рафінози становить від 0,5 до 5,0 %. Границя сумарної відносної похибки 20 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.92-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Вороненко А. А. 
Синтез екзополісахариду етаполану на суміші меляси та соняшникової олії залежно від способу підготовки меляси / А. А. Вороненко, М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 3. - С. 42-48. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено вплив способу підготовки меляси (обробка розчином сульфатної кислоти перед стерилізацією для розкладання сахарози до моносахаридів з подальшою нейтралізацією після гідролізу або без нейтралізації) на синтез екзополісахариду етаполану штамом Acinetobacter sp. IMB B-7005 на суміші цього субстрату та рафінованої (або змішаної відпрацьованої соняшникової олії). Концентрацію етаполану визначали за ваговим методом після осадження ізопропанолом. Екзополісахарид-синтезувальну здатність розраховували як відношення концентрації полісахариду до концентрації біомаси. Встановлено, що використання нейтралізованої після стерилізації меляси в суміші з рафінованою олією супроводжувалося підвищенням кількості синтезованого етаполану у 1,15 - 1,25 разу у порівнянні із застосуванням звичайної гідролізованої меляси. У разі заміни рафінованої олії на різні партії змішаної відпрацьованої (після смаження м'яса, картоплі, цибулі, сиру; "Rocker Pub", Київ) показники синтезу етаполану практично не відрізнялися від таких на суміші меляси та рафінованого субстрату. Найвища концентрація синтезованого полісахариду (15,3 - 16,0 г/л) досягалася за концентрації нейтралізованої меляси та змішаної відпрацьованої олії у суміші 3,0 % та використання інокуляту, вирощеного на відповідній олії. Водночас найвища екзополісахарид-синтезувальна здатність (3,6 г екзополісахариду/г біомаси) спостерігалася за нижчої (1,5 %) концентрації моносубстратів у суміші та використання не нейтралізованої після гідролізу меляси. Одержані результати підтверджують можливість розробки універсальної технології одержання етаполану на суміші меляси та змішаної відпрацьованої (пересмаженої) соняшникової олії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.92 + Е40*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського