Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>U=Л83-5-05$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
Категорія:    
1.

Невмитий В. О. 
Формальна модель автоматизованого організаційно-технологічного управління хлібопекарним виробництвом / В. О. Невмитий // Вестн. Херсон. гос. техн. ун-та. - 2003. - № 3(19). - С. 322-325. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто задачу побудови формальної структури автоматизованої системи організаційно-технологічного керування хлібопекарного виробництва та формалізацію процесів керування в ній з класичних позицій системного підходу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шаруда С. С. 
Автоматизована система багатоцільового управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва на основі сценарного підходу : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / С. С. Шаруда; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 23 c. - укp.

Визначено, що основними критеріями під час управління хлібопекарським підприємством є продуктивність, технологічні втрати й якість продукції. Зазначено, що керування технологічними процесами (ТП) буде неефективним, якщо проводити оптимізацію лише за одним критерієм, тому поставлено та вирішено задачу багатоцільового керування, яке вимагає відомостей щодо характеристики всього технологічного комплексу, тому досліджено якість сировини, продукції та напівфабрикатів з позицій категорійно-функторного аналізу та кваліметрії. Розроблено математичні моделі основних технологічних процесів на підставі багатовимірного шкалування. Для підтримки прийняття рішень проведено когнітивне моделювання, яке дозволяє відстежити причинно-наслідкові зв'язки між параметрами ТП і розробити сценарії керування. Проаналізовано критеріальні та ресурсні конфлікти, які виникають у разі багатоцільового керування хлібопекарським виробництвом. Розроблено функціональну й інформаційну систему багатоцільового керування технологічними процесами хлібопекарського виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА368724 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Швед С. М. 
Розробка прогнозуючої моделі в системі управління процесом приготування хліба з використанням нейронних мереж / С. М. Швед, І. В. Ельперін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 13-17. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проведено аналіз технологічного процесу хлібопекарського виробництва як складної динамічної системи з слабко формалізованими параметрами. Розроблено параметричні схеми окремих стадій процесу. На основі методів нейронних мереж розроблена прогнозуюча модель технологічного процесу приготування хлібобулочних виробів, яка призначена для використання її в підсистемі оперативної корекції системи управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Швед С. М. 
Автоматизоване управління виробництвом хліба з підсистемою оперативної корекції технологічних режимів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.07 / С. М. Швед; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 20 c. - укp.

Вперше розроблено нейронно-мережеву модель для визначення прогнозованих значень технологічних показників напівпродуктів і готової продукції залежно від моніторингу технологічних показників попередньої стадії. Створено методи та алгоритми оперативної корекції технологічних режимів окремих стадій на основі комплексного використання прогнозуючих моделей і генетичних алгоритмів. Застосовано алгоритми і методи нечіткої логіки для визначення доцільності додавання певного поліпшувача на основі розробленої бази знань і механізмів логічного висновку з метою покращання хлібопекарських властивостей борошна на стадії управління підготовкою сировини до виробництва. Вдосконалено структуру, технічне, програмне і інформаційне забезпечення автоматизованої системи управління виробництвом хліба для реалізації у її складі інтелектуальних підсистем підтримки прийняття рішень для вибору поліпшувача і оперативної корекції технологічних режимів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА401172 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Шаруда С. С. 
Імітаційне дослідження системи управління технологічними процесами хлібозаводу / С. С. Шаруда, В. Д. Кишенько // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2011. - № 3. - С. 14-16. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто доцільність використання імітаційного моделювання у ході дослідження технологічних процесів хлібозаводу. Наведено структурну схему імітаційної моделі. Здійснено порівняльний аналіз моделей традиційної системи управління та системи, побудованої з використанням сценаріїв управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Козирський В. В. 
Використання нечітких мереж Петрі для формування навчальних вибірок синтезу нейронних мереж / В. В. Козирський, В. В. Момотюк, Н. А. Заєць // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 6. - С. 28-34. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано специфіку функціонування оптимальних (ефективних) систем управління, оцінено складність побудови таких систем на хлібопекарських виробництвах. Обгрунтування доцільності використання нейронних мереж у процесі побудови системи керування на хлібному виробництві підтвердило необхідність створення окремого блоку оптимальних (ефективних) вибірок, на базі яких синтезуються нейронні мережі. Сформовано алгоритм і структуру системи керування процесом випічки хліба як одного з найбільш енергозатратних. На базі математичних моделей (у вигляді диференційних рівнянь і нейронної мережі) проведено апробацію розробленого підходу, яка довела його перспективність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кишенько В. Д. 
Сценарний підхід до розроблення автоматизованої системи керування виробництвом хліба / В. Д. Кишенько, Б. М. Гончаренко, О. П. Лобок // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 113-118. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуті підходи до інтенсифікації хлібопекарської промисловості, яка задовольняє попит населення на хлібобулочні вироби. Увагу приділено поліпшенню якості продукції, раціональному використанню ресурсів і сировини, підвищенню продуктивності технологічних ліній. Рекомендоване для автоматизації хлібопекарського виробництва використання сценаріїв та алгоритмів керування із застосуванням інтелектуальних механізмів сприятиме підвищенню продуктивності, зменшенню питомих втрат і витрат ресурсів та сировини, поліпшенню якості продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кишенько В. Д. 
Реалізація сценаріїв керування технологічними процесами хлібопекарського виробництва / В. Д. Кишенько, Б. М. Гончаренко, О. П. Лобок // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 161-166. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто зміст і приклади сценаріїв абстрактного (А-) та структурного (С) керування та їхню реалізацію. Вхідні та вихідні змінні процесів представлено у вигляді нечітких величин [1]. Сформовано графічне зображення А- та С-сценаріїв керування. Рекомендоване використання при автоматизації хлібопекарського виробництва сценаріїв та алгоритмів керування із застосуванням інтелектуальних механізмів сприятиме підвищенню продуктивності, зменшенню питомих втрат і витрат ресурсів та сировини, поліпшенню якості продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Паньков Д. В. 
Створення онтології хлібопекарського виробництва у програмі Protege / Д. В. Паньков, В. Д. Кишенько, А. П. Ладанюк // Харч. пром-сть. - 2017. - № 22. - С. 141-148. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розроблено онтологію як основу бази знань експертної системи для організації підтримки і прийняття рішень у задачах автоматизованого оптимального управління технологічним комплексом хлібопекарського виробництва. Визначено характеристики елементів онтології та проведена оцінка їх значень. Верифікація створених онтологій здійснювалась за допомогою інструментального засобу Protege.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Кишенько В. Д. 
Сценарний підхід до розроблення автоматизованої системи керування виробництвом хліба / В. Д. Кишенько, Б. М. Гончаренко, О. П. Лобок // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 113-118. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуті підходи до інтенсифікації хлібопекарської промисловості, яка задовольняє попит населення на хлібобулочні вироби. Увагу приділено поліпшенню якості продукції, раціональному використанню ресурсів і сировини, підвищенню продуктивності технологічних ліній. Рекомендоване для автоматизації хлібопекарського виробництва використання сценаріїв та алгоритмів керування із застосуванням інтелектуальних механізмів сприятиме підвищенню продуктивності, зменшенню питомих втрат і витрат ресурсів та сировини, поліпшенню якості продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Паньков Д. В. 
Автоматизоване управління технологічним комплексом хлібопекарського виробництва на основі методів кваліметрії : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.07 / Д. В. Паньков; Національний університет харчових технологій. - Київ, 2018. - 20 c. - укp.

Розроблено новий підхід до управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва. Основними критеріями при управлінні хлібопекарським підприємством є якість продукції, продуктивність і технологічні втрати. З метою уточнення показників якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції проведено експертне опитування. Проведено лінгвістичну апроксимацію основних технологічних показників для формування сценаріїв керування та врахування невизначеностей в поведінці технологічних процесів виробництва хліба. Розроблено онтологію хлібопекарського виробництва, що дає необхідні можливості практичного застосування результатів для розробки ефективних ресурсоощадних стратегій управління технологічним комплексом хлібопекарського виробництва. Проведено факторно-цільовий аналіз, що дозволило встановити і відкоригувати цілі управління та фактори впливу на них. Створено структуру та розроблено алгоритмічне і програмне забезпечення автоматизованої системи сценарно-синергетичного керування хлібопекарським виробництвом з використанням сучасних інформаційних технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА434395 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського