Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (39)
Пошуковий запит: (<.>I=ж69883$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 23
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 1 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 1998. - 266 с. - рус.

Представлено результати досліджень у галузі розробки та дослідження харчового й торговельно-технологічного устаткування - нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто окремі аспекти технічного рівня та якості устаткування, питання автоматизації виробничих процесів, приборні методи дослідження харчових продуктів. Запропоновано нові технології виробництва продуктів харчування, підвищення їх харчової цінності та поліпшення споживчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 4, т. 1 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 2000. - 223 с. - рус.

Наведено результати досліджень з галузі розробки та дослідження харчового та торговельно-технологічного устаткування, зокрема, нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто деякі аспекти технічного рівня та якості устаткування, автоматизацію виробничих процесів, приладові методи дослідження харчових продуктів, нові технології виробництва продуктів харчування, а також підвищення їх харчової цінності та поліпшення споживчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 4, т. 2 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 2000. - 281 с. - рус.

Розроблено нові технології виробництва продуктів харчування. Досліджено технологічні процеси сучасних виробництв, якість продукції, наведено товарознавчу оцінку якості продукції. Розглянуто актуальні проблеми екології та управління техносфери Донецького регіону.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 5 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2001. - 297 с. - укp.

Розглянуто методичні передумови експериментальних досліджень шумових характеристик збивальних машин. Проаналізовано шумоутворення в герметичних високообертальних компресорах холодильних агрегатів. Досліджено процес сушіння плодів глоду в псевдозрідженому шарі. Запропоновано методики розрахунку раціональних апаратурних параметрів процесів підпресовки, формування та фарширування баклажанів, що забезпечують виробництво фаршированих напівфабрикатів з високими стабільними показниками якості механізованим способом. Охарактеризовано вплив домішки кріопорошку червоного столового буряка на дисперсність плазми у вершковому маслі, а також структурно-механічні властивості молочнобілкового концентрату зі сколотин. Висвітлено технологію виробництва пасти з гарбуза з підвищеним вмістом поліфенолів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Шубін О. О. 
Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 12, т. 1 / О. О. Шубін; ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2005. - 218 с. - укp.

Розглянуто питання підвищення технічного рівня обладнання харчових виробництв якості харчових продуктів. Наведено оптимальні варіанти та визначено зовнішні температурні умови провітрювання компресорно-конденсаторного відділення холодильника. Проаналізовано вплив процесу структуроутворення на зміну фракційного складу білкового комплексу реструктурованих рибних продуктів, технологічних факторів на емульгувальну здатність копреципітату в процесі виробництва морозива, високого тиску на мікробіологічні показники печінкових паштетів. Описано тиксотропні властивості концентратів для приготування безалкогольних напоїв.

Рассмотрены вопросы повышения технического уровня оборудования пищевых производств, а также повышения качества пищевых продуктов. Приведены оптимальные варианты и определены внешние температурные условия проветривания компрессорно-конденсаторного отделения холодильника. Проанализированы влияния процесса структурообразования на изменение фракционного состава белкового комплекса реструктурированных рыбных продуктов, технологических факторов на эмульгирующую способность копреципитата в процессе производства мороженого, высокого давления на микробиологические показатели печеночных паштетов. Освещены тиксотропные свойства концентратов для приготовления безалкогольных напитков.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Шубін О. О. 
Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 12, т. 2 / О. О. Шубін; ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2005. - 224 с. - укp.

Проаналізовано технологічні процеси у сучасних виробництвах, нові технології продуктів харчування. Розглянуто питання моделювання ферментативної гідратації соняшникової олії. Описано процес мембранної обробки пива, визначено параметри процесу сушіння пивної дробини, наведено її теплофізичні характеристики. Розкрито вплив високого тиску на екстрагування вітаміну C з плодів шипшини. Наведено рекомендації щодо використання топінамбура у виробництві кисломолочних продуктів.

Проанализированы технологические процессы в современных производствах, новые технологии продуктов питания. Рассмотрены вопросы моделирования ферментативной гидратации подсолнечного масла. Освещен процесс мембранной обработки пива, определены параметры процесса сушки пивной дробинки, представлены её теплофизические характеристики. Изучено влияние высокого давления на экстрагирование витамина С из плодов шиповника. Приведены рекомендации по использованию топинамбура в производстве кисломолочных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 13, т. 1 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2005. - 330 с. - укp.

Описано нові технології продуктів харчування, розглянуто питання підвищення їх якості. Проаналізовано вплив рослинних домішок на зберігання виробів із листкового тіста, фруктових порошків на реологічні властивості бісквітних напівфабрикатів, концентрації поліфосфатів на консистенцію м'ясних напівфабрикатів. Висвітлено практичні аспекти використання нетрадиційної сировини в ковбасному виробництві, технологічні аспекти застосування нової структуротвірної домішки "Ековіт" у м'ясних продуктах. Наведено реологічну характеристику м'ясних фаршів, ферментованих протеолітичними препаратами, результати медико-біологічних досліджень нових видів печінкових паштетів. Визначено сучасні тенденції у виробництві консервованої продукції.

Освещены новые технологии продуктов питания, рассмотрены вопросы повышения их качества. Проанализированы влияния ростительных примесей на сохранение изделий из листового теста, фруктовых порошков на реологические свойства бисквитных полуфабрикатов, концентрации полифосфатов на консистенцию мясных полуфабрикатов. Раскрыты практические аспекты использования нетрадиционного сырья в колбасном производстве, технологические аспекты применения новой структурообразующей примеси "Эковит" в мясных продуктах. Представлена реологическая характеристика мясных фаршей, ферментированных протеолитическими препаратами, приведены результаты медико-биологических исследований новых видов печеночных паштетов. Определены современные тенденции в производстве консервированной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 13, т. 2 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2005. - 339 с. - укp.

Розглянуто питання підвищення технічного рівня й якості обладнання харчових виробництв, описано хімічні, фізичні, математичні методи дослідження якості продуктів харчування. Наведено оцінку теплоенергетичної ефективності провітрювання компресорно-конденсаторного відділення побутових холодильників. Висвітлено перспективи використання полімерних матеріалів у сонячних холодильних системах. Викладено методику проектування холодильників транспортних засобів на базі абсорбційно-дифузійних холодильних машин. Проаналізовано зміни властивостей арахісової сировини на теплофізичні аспекти її обробки, вплив параметрів електрогідравлічної обробки на ступінь дисперсності твердої фази водно-вапняної суспензії, а також вплив обробки високим тиском на структурно-механічні властивості вершкового масла. Описано методологію визначення реологічних показників продуктів у процесі переробки тертого какао.

Рассмотрены вопросы повышения технического уровня и качества оборудования пищевых производств, представлены химические, физические, математические методы исследования качества продуктов питания. Приведена оценка теплоэнергетической эффективности проветривания компрессорно-конденсаторного отделения бытовых холодильников. Освещены перспективы использования полимерных материалов в солнечных холодильных системах. Изложена методика проектирования холодильников транспортных средств на основе абсорбционно-диффузионных холодильных машин. Проанализированы изменения свойств арахисового сырья на теплофические аспекты его обработки, влияние параметров электрогидравлической обработки на степень дисперсности твердой фазы водно-известковой суспензии, а также влияние обработки высоким давлением на структурно-механические свойства сливочного масла. Изложена технология определения реологических показателей продуктов в процессе переработки тертого какао.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 6 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2001. - 209 с. - укp.

Обгрунтовано значення фізико-хімічних методів дослідження для вирішення теоретичних та аналітичних проблем харчових технологій на сучасному етапі. Розроблено технологію виробництва соусів емульсійного типу зі зниженим вмістом жирового компонента. Експериментально визначено оптимальні співвідношення компонентів у потрійній системі вода - олія - стабілізувальна домішка. Запропоновано рецептури нових десертних соусів з низьким вмістом жирів для вживання в раціонах харчування груп населення, що страждають від надмірної ваги тіла. Проаналізовано особливості термічного впливу різної тривалості на вміст поліфенольних сполук у напоях, виготовлених з яблук, та способи їх збереження під час технологічної переробки рослинної сировини. Розглянуто результати фізико-хімічного, біологічного аналізу коров'ячого та козячого молока та м'яких розсільних сирів. Досліджено вплив швидкості й інтенсивності охолодження білкового згустку на органолептичні та структурно-механічні характеристики молочно-білкового концентрату зі сколотин. Наведено рецептури заморожених картоплепродуктів, збагачених курячим яйцем, білково-соєвим концентратом та цибулею ріпчастою у різних кількостях. Висвітлено сучасний стан виробництва вітчизняних продуктів дитячого харчування та розглянуто можливість застосування екструзійної обробки крохмалемісткої сировини як основного структуроутворювального компонента злакових каш швидкого приготування для дитячого харчування.

приготування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 7 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2002. - 411 с. - укp.

Наведено результати досліджень у галузі розробки харчового і торговельно-технологічного устаткування, розробки нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто окремі аспекти технічного рівня та якості устаткування, автоматизацію виробничих процесів, приладові методи дослідження харчових продуктів. Описано нові технології виробництва продуктів харчування, підвищення їх харчової цінності та покращання споживчих властивостей. Висвітлено питання взаємодії поліфенольних речовин, що містяться у плодах чорноплідної горобини, з катіонами важких металів. Акцентовано увагу на проблемі підвищення якості хлібобулочних виробів з використанням нового сорту зернової культури "тритикале" та овочевих і фруктових домішок. Наведено характеристики стійкості емульсій, що зумовлюють їх органолептичні та споживчі властивості, термін зберігання. Проаналізовано технологію одержання борошняних формованих виробів з використанням цистозіри та еламіну, описано органолептичні, фізико-хімічні показники якості виробів.

Приведены результаты исследований в области разработки пищевого и торгово-технологического оборудования, разработки новых технологий производства продуктов питания. Рассмотрены отдельные аспекты технического уровня и качества оборудования, автоматизацию производственных процессов, приборные методы исследования пищевых продуктов. Описаны новые технологии производства продуктов питания, повышения их пищевой ценности и улучшения потребительских свойств. Освещены вопросы взаимодействия полифенольных веществ, содержащихся в плодах черноплодной рябины, с катионами тяжелых металлов. Акцентировано внимание на проблеме улучшения качества хлебобулочных изделий с использованием нового сорта зерновой культуры "тритикале", а также овощных и фруктовых примесей. Представлены характеристики устойчивости эмульсий, которые обусловливают их органолептические и потребительские свойства, срок хранения. Проанализирована технология получения мучных формированных изделий с использованием цистозеры и эламина, описаны органолептические, физико-химические показатели качества изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 8 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки та торгівлі ім. Туган-Барановського. - Донецьк, 2003. - 232 с. - укp.

Розглянуто окремі аспекти технічного рівня та якості устаткування. Обгрунтовано вибір технологічних методів відновлення деталей герметичних компресорів, наведено параметри процесу переробки томатів під час виробництва соусу. Проаналізовано особливості розрахунку потужності приводу легких одномасних технологічних вібромашин. Запропоновано класифікацію показників якості комбінованих продуктів підвищеної харчової цінності.

Рассмотрены отдельные аспекты технического уровня и качества оборудования. Обоснован выбор технологических методов обновления деталей герметических компрессоров, приведены параметры процесса переработки томатов при производстве соуса. Проанализированы особенности расчета мощности привода легких одномассных технологических вибромашин. Предложена классификация показателей качества комбинированных продуктов повышенной пищевой ценности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 9 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2003. - 304 с. - укp.

Наведено результати досліджень у галузі розробки харчового та торговельно-технологічного устаткування, нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто аспекти технічного рівня та якості устаткування, автоматизації виробничих процесів, методи дослідження харчових продуктів. Висвітлено теплоенергетичні характеристики побутових холодильників за реальних температурних умов їх експлуатації. Проведено статистичний аналіз показників якості електричних котлів для харчової промисловості. Описано нові технології виробництва продуктів харчування. Значну увагу приділено питанням підвищення якості харчових продуктів, проблемам забезпечення точності та надійності контролю якості кулінарної продукції.

Приведены результаты исследований в области разработки пищевого и торгово-технологического оборудования, новых технологий производства продуктов питания. Рассмотрены аспекты технического уровня и качества оборудования, автоматизации производственных процессов, методы исследования пищевых продуктов. Освещены теплоэнергетические характеристики бытовых холодильников в реальных температурных условиях их эксплуатации. Проведен статистический анализ показателей качества электрических котлов для пищевой промышленности. Описаны новые технологии производства продуктов питания. Значительное внимание уделено вопросам повышения качества пищевых продуктов, проблемам обеспечения точности и надежности контроля качества кулинарной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 10 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2004. - 322 с. - укp.

Наведено результати експериментального дослідження експлуатаційних характеристик машини для нарізання гастрономічних продуктів. Розглянуто питання створення установки для обробки пива надвисоким тиском. Проаналізовано вплив рослинних антиоксидантів на процес окиснення молочного жиру, біологічно активних речовин на процеси зберігання харчових жирів. Висвітлено перспективи використання іонів срібла в харчових інноваційних технологіях. Розкрито вплив пластівців зародків пшениці на формування органолептичних показників якості йогуртів. Описано захисні властивості поліпропіленової тканинної упаковки у разі радіоактивного зараження навколишнього середовища.

Приведены результаты экспериментального исследования эксплуатационных характеристик машины для нарезки гастрономических продуктов. Рассмотрены вопросы создания установки для обработки пива сверхвысоким давлением. Проанализированы влияние растительных антиоксидантов на процесс окисления молочного жира, биологически активных веществ на процессы хранения пищевых жиров. Освещены перспективы использования ионов серебра в пищевых инновационных технологиях. Изучено влияние хлопьев зачатков пшеницы на формирование органолептических показателей качества йогуртов. Описаны защитные свойства полипропиленовой тканевой упаковки при радиоактивном заражении окружающей среды.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Обладнання та технології харчових виробництв : Зб. наук. пр. Вип. 17, т. 1 / ред.: О. О. Шубін; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 246 с. - укp.

Проаналізовано рух макаронного тіста в пресах з використанням повітряного прошарку. Описано аероіонну технологію зберігання плодоовочевої продукції за умов дрібнотоварного виробництва, нейромережеву модель агрегації даних колориметричних випробувань компресорів холодильників. Висвітлено функціонально-технологічні властивості багатокомпонентної полідисперсної системи на основі молочно-білкового концентрату зі сколотин. Обгрунтовано технологічні режими осадження білкових речовин знежиреного молока з використанням ягідного пюре. Розглянуто питання розробки технології консервованих продуктів підвищеної біологічної цінності з чорниці. Визначено залежність вмісту карбонових і фенолокислот від складу купажів на основі ферментованого березового соку.

Проанализировано движение макаронного теста в прессах с использованием воздушной прослойки. Описаны аэроионная технология сохранения плодоовощной продукции в условиях мелкотоварного производства, нейросетевая модель агрегации данных колориметрических испытаний компрессоров холодильников. Освещены функционально-технологические свойства многокомпонентной полидисперсной системы на основе молочно-белкового концентрата со сколотин. Обоснованы технологические режимы осаждения белковых веществ обезжиренного молока с использованием ягодного пюре. Рассмотрены вопросы разработки технологии консервированных продуктов повышенной биологической ценности из черники. Определена зависимость содержания карбоновых и фенолокислот от состава купажей на основе ферментированного березового сока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Обладнання та технології харчових виробництв : Зб. наук. пр. Вип. 17, т. 2 / ред.: О. О. Шубін; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 264 с. - укp.

Розглянуто питання моделювання процесів переносу в струминних масообмінних апаратах. Проаналізовано зміни показника рефракції для олій із льону та розторопші із селеном під час термічної обробки. Наведено реологічні характеристики м'ясних фаршів, що містять кістковий харчовий напівфабрикат. Описано реологічну модель пастоподібних напівфабрикатів з дикорослої сировини. Визначено оптимальні режими виробництва макаронних виробів з використанням морквяного порошку. Обгрунтовано процес адсорбції домішок спирту природними сорбентами.

Рассмотрены вопросы моделирования процессов переноса в лучевых массообменных аппаратах. Проанализированы изменения показателя рефракции для масел с льна и расторопши из селеном в период термической обработки. Приведены реологические характеристики мясных фаршей, содержащих костный пищевой полуфабрикат. Описана реологическая модель пастообразных полуфабрикатов с дикорастущего сырья. Определены оптимальные режимы производства макаронных изделий с использованием морковного порошка. Обоснован процесс адсорбции примесей спирта природными сорбентами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. пр. Вип. 18 / ред.: О. О. Шубін; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 393 с. - укp.

Розглянуто питання підвищення якості та безпеки питної води за допомогою її очищення вітчизняними природними мінералами. Проведено спектральний аналіз молока різних видів обробки. Наведено наукове обгрунтування технології одержання напівфабрикату на основі молочної сироватки. Описано реологічні властивості міжфазних адсорбційних шарів для обгрунтування параметрів виробництва гарячих емульсійних соусів. Визначено вплив топінамбура, ксампану та фруктози на дані властивості бісквітного тіста, технологічних факторів на емульгування жиру в емульсорі роторного типу. Розкрито технологічні аспекти виробництва харчових продуктів з емульсійною структурою на основі квасолі.

Рассмотрены вопросы повышения качества и безопасности питьевой воды с помощью её очистки отечественными природными минералами. Проведен спектральный анализ молока разных видов обработки. Приведено научное обоснование технологии получения полуфабриката на основе молочной сыворотки. Описаны реологические свойства межфазных адсорбционных слоев для обоснования параметров производства гарячих эмульсионных соусов. Определены влияние топинамбура, ксампана и фруктозы на данные свойства бисквитного теста, технологических факторов на эмульгирование жира в эмульсоре роторного типа. Раскрыты технологические аспекты производства пищевых продуктов с эмульсионной структурой на основе фасоли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. пр. Вип. 19 / ред.: О. О. Шубін; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 308 с. - укp.

Описано метод визначення теплоізоляційних властивостей багатокомерних побутових холодильних приладів. Розглянуто питання підвищення зностостійкості деталей герметичних компресорів за допомогою домішок до мастила. Проаналізовано вплив гідроколоїдів на функціонально-технологічні властивості заморожених м'ясних систем, перспективи використання грибної сировини у виробництві м'ясопродуктів. Наведено фізико-механічні характеристики піноутворення в білково-вуглеводних молочних системах. Розкрито наукові основи розробки біотехнології йогурту діабетичного призначення без використання цукрозамінників.

Описан метод определения теплоизоляционных свойств многокамерных бытовых холодильных приборов. Рассмотрены вопросы повышения износостойкости деталей герметических компрессоров с помощью примесей к маслу. Проанализированы влияние гидроколлоидов на функционально-технологические свойства замороженных мясных систем, перспективы использования грибного сырья в производстве мясопродуктов. Приведены физико-механические характеристики пенообразования в белково-углеводородных молочных системах. Раскрыты научные основы разработки биотехнологии йогурта диабетического назначения без использования сахарозаменителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 14 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2006. - 274 с. - укp.

Проаналізовано процеси несталого руху переміщення жерстянобанкової тари в магнітно-стрічкових крутонахилених конвеєрах. Наведено результати дослідження зносостійкості хромових покриттів шийок ексцентрикових валів герметичних компресорів малих холодильних машин на основі методів гладкого, пористого та композиційного електролітичного хромування. Вивчено вплив гідротермічної обробки на процес сушіння плодів кизилу, високого тиску на фізико-хімічні показники шоколадної глазурі. Викладено порівняльну характеристику синтетичних антиоксидантів харчових жирів. Розглянуто питання розробки новітніх технологій кулінарної продукції з використанням пребіотиків, висвітлено аспекти класифікації харчових домішок.

Проанализированы особенности неустойчивого движения перемещения жестянобанковой тары в магнитно-ленточных крутонаклонных конвейерах. Приведены результаты исследования износостойкости хромовых покрытий шеек эксцентриковых валов герметических компрессоров малых холодильных машин на основе методов гладкого, пористого и композиционного электролитического хромирования. Изучены влияния гидротермической обработки на процесс сушки плодов кизила, высокого давления на физико-химические показатели шоколадной глазури. Представлена сравнительная характеристика синтетических антиоксидантов пищевых жиров. Рассмотрены вопросы разработки новейших технологий кулинарной продукции с использованием пребиотиков, освещены аспекты классификации пищевых примесей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 15 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2006. - 193 с. - укp.

Проаналізовано особливості зміни тиску та температури в холодильній системі побутового холодильника, що працює на ізобутані. Розглянуто методи інтенсифікації тепломасообміну в плівкових апаратах для холодильної техніки та енергетики. Висвітлено науково-технічні основи енергозбереження під час проектування холодильних апаратів з абсорбційно-дифузійними холодильними машинами. Визначено параметри повітряного середовища в об'ємі холодильних камер для зберігання овочів, біологічну цінність комбінованих м'ясних виробів на основі фаршу з яловичини, ферментованого композицією протеолітичних ферментів. Вивчено вплив рецептурних компонентів на реологічні властивості емульсійних соусів з овочевої сировини.

Проанализированы особенности изменения давления и температуры в холодильной системе бытового холодильника, работающего на изобутане. Рассмотрены методы интенсификации тепломассообмена в пленочных аппаратах для холодильной техники и энергетики. Освещены научно-технические основы энергосбережения при проектировании холодильных аппаратов с абсорбционно-диффузионными холодильными машинами. Определены параметры воздушной среды в объеме холодильных камер для сохранения овощей, биологическая ценность комбинированных мясных изделий на основе фарша с говядины, ферментированного композицией протеолитических ферментов. Изучено влияние рецептурных компонентов на реологические свойства эмульсионных соусов с овощного сырья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 16 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 336 с. - укp.

Викладено питання розрахунку та вибору параметрів роликових конвеєрів, створення об'ємних дозаторів з імпульсним стабілізатором насипної маси, трубчастих дозаторів для сипких харчових продуктів, інтенсифікації процесу екстрагування в системі тверде тіло - рідина. Запропоновано методику розрахунку гнучких транспортних систем. Проаналізовано вплив надлишкового тиску та температури молока на якісні показники струменевої гомогенізації, фітопатогенних грибів на біохімічні показники плодів сільськогосподарських культур під час зберігання. Описано реологічні властивості висококалорійних напоїв з рослинної сировини.

Изложены вопросы расчета и выбора параметров роликовых конвейеров, создания объемных дозаторов с импульсным стабилизатором насыпной массы, трубчатых дозаторов для сыпучих пищевых продуктов, а также интенсификации процесса экстрагирования в системе твердое тело жидкость. Предложена методика расчета гибких транспортных систем. Проанализировано влияние избыточного давления и температуры молока на качественные показатели лучевой гомогенизации, фитопатогенных грибов на биохимические показатели плодов сельскохозяйственных культур при хранении. Описаны реологические свойства высококалорийных напитков из растительного сырья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського