Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Наукова електронна бібліотека (4)Книжкові видання та компакт-диски (12)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=RIDPATH$<.>+<.>A=IAN$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 21
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Bressi G.  
Infrared emission induced by electrons moving in noble gases and liquids = Інфрачервоне випромінювання, індуковане рухом електронів у інертних газах та рідинах / G. Bressi, G. Carugno, E. Conti, C. Del Noce, D. Iannuzzi, A. F. Borghesani // Наук. вісн. Ужгород. ун-ту. Сер. Фізика. - 2000. - Вип. 8, ч. 1. - С. 21-27. - Библиогр.: 15 назв. - англ.

Наведено перші експериментальні результати щодо інфрачервоного випромінювання, індукованого проходженням іонізуючих частинок крізь помірно щільні інертні гази. Виявлено багату феноменологію, незалежну від природи падаючих частинок (протонів або електронів), а також два різні типи поведінки інфрачервоного випромінювання. Вважається, що перший тип спричинений процесами термалізації вторинних електронів за відсутності прикладеного ззовні електричного поля і пов'язаний зі сцинтиляційними явищами в ультрафіолетовій області. Другий тип - це інфрачервона емісія, що спостерігається під час дрейфу термалізованих електронів у газі під дією електричного поля.


Індекс рубрикатора НБУВ: В349 + В365.553

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68850/фіз. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ianieva O. D. 
Acсumulation and efflux of copper and cadmium ions by IBPseudomonas aeruginosaD strains = Акумуляція та ефлюкс іонів міді та кадмію штамами IPseudomonas aeruginosaD / O. D. Ianieva, G. F. Smyrnova, V. S. Pidgorsky // Мікробіологія і біотехнологія. - 2010. - № 2. - С. 22-29. - Библиогр.: 16 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.141.2*72 + Е40*725.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25976 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Ianushkevych V. 
Аdvanced data storage of dem simulations results / V. Ianushkevych, М. Dosta, S. Аntonyuk, S. Нeinrich, V. A. Svyatnyy // Наук. пр. Донец. нац. техн. ун-ту. Сер. Пробл. моделювання та автоматизації проектув.. - 2012. - Вип. 1/2. - С. 73-78. - Бібліогр.: 2 назв. - англ.

Використання методу дискретних елементів пов'язано зі значними вимогами до обчислювальної системи. Одна із значних вимог пов'язана з великим обсягом даних, які повинні зберігатись для їх подальшого аналізу та обробки. Розроблено новий формат зберігання даних, який був реалізований у моделююче середовище. Проведені дослідження посвідчили високу ефективність запропонованого формату.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.6-015.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69802 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ianieva O. D. 
Biosurfactant-producing yeasts isolated from flowering plants and bees / O. D. Ianieva // Мікробіол. журн.. - 2013. - 75, № 4. - С. 53-59. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Ianieva O. D. 
Whey fermentation by yeast strains Kluyveromyces marxianus UCM Y-2096 and UCM Y-2388 / O. D. Ianieva, V. S. Podgorsky // Мікробіол. журн.. - 2014. - 76, № 1. - С. 27-32. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.

Досліджено здатність двох штамів дріжджів Kluyveromyces marxianus ферментувати лактозу в середовищі, що містило суху молочну сироватку та лактозу в різних концентраціях. Продукування етанолу даними штамами пригнічувалося за підвищення концентрації субстрату (100 г/л). Штам K. marxianus УКМ Y-2096 був більш стійким до дії етанолу за мікроаерофільних умов і більш ефективним продуцентом етанолу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Ianieva O. D. 
Vanadate reduction by Pseudomonas aeruginosa strains / O. D. Ianieva, G. F. Smirnova // Мікробіол. журн.. - 2014. - 76, № 3. - С. 31-35. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.

Досліджено здатність трьох штамів Pseudomonas aeruginosa відновлювати ванадат зв мікроаерофільних умов. Показано здатність штамів P. aeruginosa відновлювати до 38 - 60 % п'ятивалентного ванадію. Процес відновлення ванадату штамами A17, A03 і C25a не був пов'язаний з анаеробним диханням. Встановлено, що відновлення ванадату штамами P. aeruginosa не є спонтанним процесом. Вперше показано стимуляцію бактеріального відновлення ванадату за аеробних умов інгібітором АТФазної активності N-N-дициклогексилкарбодіімідом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.141.2*723

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Craxi A. 
Реальные итоги терапии у пациентов с хроническим гепатитом С: первичные результаты исследования probe / A. Craxi, F. Piccinino, A. Ciancio, C. Iannacone, B. Deodato, C. Golotta, A. Ascione // Гастроентерологія : зб. наук. пр. - 2014. - Вип. 3. - С. 69-78. - Библиогр.: 14 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р413.510.116-5 + Р514.16-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63141 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Pidgorskyi V. S. 
Ethanol production from starch by yeasts isolated from crops and dairy products = Продукування етанолу з крохмалю дріжджами, ізольованими з сільськогосподарських культур та молочних продуктів / V. S. Pidgorskyi, O. D. Ianieva, M. O. Fomina, K. S. Tkachenko, V. S. Stoyan // Мікробіол. журн.. - 2016. - 78, № 4. - С. 82-89. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.

Мета роботи - дослідити здатність дріжджів, ізольованих з сільськогосподарських культур і молочних продуктів, продукувати етанол з крохмалю. Проведено скринінг амілолітичних дріжджів серед ізольованих дріжджів. Шість найбільш активних амілолітичних штамів було ідентифіковано як Lipomyces mesembrius spp. 5.4, 5.5 та 6.4, Shwanniomyces vanrijiae var. yarowii F33, Torulaspora sp. F7 та Candida sp. S26. З крохмалю відібрані дріжджі продукували етанол в низькій концентрації за аеробних умов - 0,006 - 0,129 g/l (0,3 - 0,87 % теоретично можливого виходу) та мікроаеробних умов - 0,089 - 0,35 г/л (1,61 - 6,07 % теоретично можливого виходу). Такі штами будуть досліджені як потенційні кандидати для сумісного культивування з ефективними продуцентами етанолу, що не мають амілолітичної активності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*725.17

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Fomina M. A. 
Complex identification of red yeast isolate from gastrointestinal tract of Hucul long-liver (Carpathians, Ukraine) = Комплексна ідентифікація штаму червоно-пігментованих дріжджів, виділеного з шлунково-кишкового тракту гуцульського довгожителя (Карпати, Україна) / M. A. Fomina, L. V. Polishchuk, K. S. Tkachenko, J. W. Hong, L. B. Zelena, O. D. Ianieva, V. S. Pidgorskyi // Мікробіол. журн.. - 2016. - 78, № 5. - С. 2-11. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.

Червоні дріжджі в даний час є широко обговорюваною та суперечливою групою дріжджів через зростаюче число повідомлень про їх здатність викликати опортуністичні захворювання рослин, тварин і людини. Мета роботи - комплексна ідентифікація культури червоних дріжджів, що була ізольована із шлунково-кишкового тракту (ШКТ) здорового гуцульського довгожителя з високогір'я Карпат України. У даного штаму дріжджів мажорним компонентом у комплексі нагромаджених каротиноїдів був торулородин. Відповідно до результатів загальноприйнятих морфологічних і фізіологічних, а також молекулярно-біологічних досліджень внутрішньої спейсерної, що транскрибується, області рибосомного оперона (ITS) був зроблений висновок, що даний ізолят належить до виду Rhodotorula mucilaginosa.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ivanov-Kostetskiy S. 
Facilities of city design: small architectural forms = Засоби міського дизайну: малі архітектурні форми / S. Ivanov-Kostetskiy, K. Ianchuk // Architectural studies. - 2015. - 1, № 2. - С. 57-62. - Бібліогр.: 9 назв. - англ.

Розглянуто передумови й основні функціональні засади засобів, за допомогою яких формується міський дизайн.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ117.18

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж44045 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Borzova N. V. 
Yeast beta-mannanase activity = Beta-мананазна активність дріжджів / N. V. Borzova, L. D. Varbanets, V. S. Pidgorskyi, O. D. Ianieva // Biotechnologia Acta. - 2017. - 10, № 1. - С. 26-33. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.

Мета роботи - визначення манандеградувальної активності дріжджових культур, ізольованих із різних джерел, для відбору серед них високоактивних продуцентів beta-мананаз. У результаті скринінгу серед 245 штамів дріжджів, представників 7 родів, 14 видів, виявлено активні продуценти позаклітинної beta-мананази. Для оцінювання активності культури вирощували за глибинних умов, як джерело вуглецю та індуктор використовували галактоманан камеді гуару. beta-Мананазну активність визначали за допомогою динітросаліцилового методу. Найбільш активними біосинтетиками виявились представники видів Сryptococcus albidus, С. gastricus, C. magnus, C. terreus, C. laurentii, Saccharomyces cerevisiae, Williopsis californica, Metschnikowia pulcherrima, Pichia anomala та Р. guilliermondii. Активність у супернатанті культуральної рідини становила від 0,2 до 75 од/мл. У двох штамів Debaryomyces polymorphus УКМ Y-152 і Debaryomyces hansenii var. fabryi УКМ Y-2400 виявлено alpha-галактозидазну активність. Жодна з досліджених культур не виявляла одночасно beta-мананазної та alpha-галактозидазної активності, що свідчить про нездатність їх атакувати як основний, так і бічні ланцюги галактоманану.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Ianchenko Z. B. 
The problems of realizing the innovative potential of science and mechanisms for their solution = Проблеми реалізації інноваційного потенціалу науки та механізми їх вирішення / Z. B. Ianchenko // Проблеми економіки. - 2017. - № 2. - С. 149-153. - Бібліогр.: 8 назв. - англ.

Цель работы - поиск причин низкой отдачи науки в части результативности научной деятельности и ее востребованности в экономических сферах, выделение проблем инновационной деятельности научных учреждений и причин их возникновения, поиск принципиальных подходов к формированию механизмов и стратегии реализации инновационного потенциала науки для усиления ее позиции в реальном секторе экономики. В процессе исследования использовались общенаучные методы, в частности: системный подход - для систематизации проблем инновационной деятельности научных учреждений; методы теоретического обобщения - для исследования теоретических основ научной и инновационной деятельности; методы анализа и синтеза - для поиска принципиальных подходов к формированию механизмов реализации инновационного потенциала науки. Обобщены употребляемые понятия научной деятельности и инноваций. Предложено собственное усовершенствованное определение термина "инновация". Систематизированы основные причины незначительного влияния науки на экономику, предложены механизмы их устранения. На основе всестороннего анализа причин потери влияния науки на экономику страны усовершенствованы пути реализации инновационного потенциала науки. Полученные результаты исследования могут быть использованы при реформировании отечественных научных учреждений.


Індекс рубрикатора НБУВ: У50 + Ч21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100602 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ianieva O. D. 
Tolerance of yeasts isolated from pickled cucumbers to stress factors = Стійкість до стресових факторів дріжджів, ізольованих з солоних огірків / O. D. Ianieva // Мікробіол. журн.. - 2017. - 79, № 5. - С. 34-45. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-1 + Л910.410.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Ianevych T. O. 
Modeling data with excess of zeros for capital expenditure surveys in Ukraine = Моделювання даних з великою кількістю нулів при обстеженні капітальних інвестицій України / T. O. Ianevych // Вісн. Київ. нац. ун-ту. Сер. Фіз.-мат. науки. - 2015. - Вип. 2. - С. 45-48. - Бібліогр.: 7 назв. - англ.

Вивчено різні моделі та відповідні оціночні функції, що базуються на лінійних моделях, для даних, які містять велику кількість нулів. Досліджено ефективність таких оцінок у разі застосування вибіркового методу для обстеження капітальних інвестицій в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: В172.1 + У9(4Укр)0-56в611

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28079/фіз.-мат. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Ianchuk K. 
Scenographic ideas of Frederick Kiesler in the projects of Lviv architecture school = Сценографічні ідеї Фредеріка Кізлера в проектах львівської архітектурної школи / K. Ianchuk, I. Gumennyk // Architectural studies. - 2017. - 3, № 2. - С. 93-100. - Бібліогр.: 9 назв. - англ.

Наведено пошукові проекти кафедри дизайну архітектурного середовища Національного університету "Львівська політехніка", в яких використано і розвинено ідеї Ф. Кізлера в сценографії та архітектурі "ландшафтних" театральних споруд футуристичних напрямів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ11 р(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж44045 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Ianieva O. D. 
Yeasts associated with salted herring and brine, Ukraine = Дріжджі, асоційовані з солоним оселедцем в Україні / O. D. Ianieva, K. S. Ogirchuk // Мікробіол. журн.. - 2018. - 80, № 2. - С. 80-91. - Бібліогр.: 32 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л945.15-1с

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Ianchyk M. 
Effect of banana powder and butter on the formation of the crystalline phase of sugar fondant / M. Ianchyk, A. Niemirich, O. Vasheka, O. Petrusha, N. Pogozhikh // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 4/11. - С. 35-41. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.

Враховуючи сучасні вимоги до технологічних характеристик оздоблювальних напівфабрикатів, мікронутрієнтного складу, розроблено рецептуру кондитерського напівфабрикату (КНФ). Основою його є помада цукрова, додатково внесено суміш масла вершкового, порошку банану і поверхнево-активної речовини (ПАР) (ефіру лимонної кислоти, моно-, дигліцериду ПАР. Напівфабрикат є універсальним і призначений для виробництва широкого асортименту оздоблювальних напівфабрикатів (кремів, начинок, глазурі тощо). Проведено дослідження впливу суміші масла вершкового, порошку банану і ПАР на теплофізичні властивості та структуру КНФ для оздоблення борошняних кондитерських виробів. Мета роботи - вивчення впливу обраних інгредієнтів на процес формування кристалічної фази помади цукрової, що є основою КНФ. За результатами дослідження встановлено, що під час формування кристалічної фази напівфабрикату присутність компонентів порошку банану призводить до диференціації вуглеводів помади цукрової за температурами плавлення. Це надає можливість припустити, що під час зберігання збагаченої помадної маси процеси перекристалізації у порівнянні з контролем перебігатимуть з меншою інтенсивністю. Внесення ПАР сприяє отриманню гомогенної поліфазної системи, що підтверджується однорідною пластичною структурою. Мікроструктурними дослідженнями показано, що кристали помади та часточки рослинного порошку оточуються жировою фазою масла, а набухлі часточки порошку не утворюють угрупувань. За результатами мікроструктурного аналізу і диференційної сканувальної калориметрії запропоновано механізм взаємодії частинок порошку банану з жировою фазою та пересиченим розчином сахарози. Отримані результати обумовлюють агрегативну стійкість і термостабільність універсального КНФ за багатократного теплового та механічного впливу, що має технологічне значення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994 + Л865.050.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Ianieva O. D. 
Characterization, stability and antimicrobial activity of biosurfactants produced by Candida yeasts isolated from flowering plants = Характеристика, стабільність та антимікробна активність біосурфактантів, що продукуються дріжджами Candida, ізольованими з квіткових рослин / O. D. Ianieva // Мікробіол. журн.. - 2019. - 81, № 2. - С. 51-64. - Бібліогр.: 40 назв. - англ.

Відомо, що дріжджі здатні продукувати сполуки з поверхневою активністю, тобто біосурфактанти, які включають манозилеритритол-ліпіди, софороліпіди та інші сполуки гліколіпідної природи. Місця, багаті на цукри, можуть слугувати одним з потенційних джерел для ізоляції дріжджів, що продукують біосурфактанти. У попередніх дослідженнях з квіткових рослин та бджіл Apis mellifera було ізольовано 160 штамів дріжджів. Два штами дріжджів, попередньо віднесені до Candida spp., було відібрано як найбільш перспективні продуценти біосурфактантів. Мета роботи - охарактеризувати біосурфактанти, що продукуються відібраними штамами дріжджів, а саме: визначити їх поверхневі властивості, стабільність і потенційну антимікробну активність щодо штамів бактерій та дріжджів. Ідентифікацію дріжджів проводили за фенотиповими ознаками. Біосурфактанти виділяли шляхом екстракції етилацетатом. Антимікробну активність визначали з використанням диско-дифузійного методу та методу серійних розведень. Стабільність біосурфактантів досліджували за методом "розтікання нафти" за різних значень pH, температури, концентрації солі. Два штами дріжджів 79а та 156а було ідентифіковано як Candida gropengiesseri та Candida bombicola відповідно. Обидва штами продукували суміш принаймні декількох форм гліколіпідів з Rf 0,15, 0,21, 0,31 - 0,35, 0,41 - 0,44, 0,5 та 0,62. Додавання до середовища гідрофобного джерела вуглецю (соняшникової олії) призводило до підвищення синтезу біосурфактантів більш ніж в 5 раз. Штами C. gropengiesseri 79а та C. bombicola 156а знижували поверхневий натяг середовища SL до 36,0 - 36,6 мН/м за 6 діб культивування. Біосурфактанти зберігали стабільність за умов підвищеної температури та високого вмісту солі, але частково втрачали активність за умов лужного pH. Екстракти біосурфактантів проявляли слабку антимікробну активність відносно грампозитивних бактерій, але не мали пригнічуючої дії щодо грамнегативних бактерій та дріжджів. Висновки: два штами дріжджів C. gropengiesseri та C. bombicola, ізольовані з квіткових рослин, продукують гліколіпідні біосурфактанти, стабільні за високої солоності та температури та зі слабкою антимікробною активністю проти грампозитивних бактерій. Поверхнево-активні властивості досліджених штамів вказують на їх потенціал як продуцентів біосурфактантів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Savenko V. 
Forecasting a moisture mode of the drainage layer in a road structure under the action of loading / V. Savenko, A. Kvatadze, O. Davydenko, V. Stozhka, L. Ianchuk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 4/7. - С. 62-75. - Бібліогр.: 16 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: О311-043.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
20.

Bonello D. K. 
An algorithm for the detection of circular elements in engineering design / D. K. Bonello, Y. Iano, U. B. Neto // J. of Eng. Sciences. - 2020. - 7, № 1. - С. E6-E9. - Бібліогр.: 11 назв. - англ.

Various concentrated works have been done in the area of computational vision regarding the circle and texture detections. Detection of circles in images can be beneficial for PCB components industries for the detection of capacitors in printed circuit boards, also for medicine in the detection of red cells, white blood cells, and leukocytes, and for applications which requires precision and assignments regarding the detection of circles in a digital image. In this work is utilized a benchmarking of images to detection circle boards of different radio values for the comparison with the work [1] of this article. The benchmarking of images is composed of five main images that are tested in the algorithm of detection of circles in MATLAB with different values of radio for each image. The results appoint an enhancement of 300 % concerning the algorithm proposed in work [1] showed in this article. In this work also would be plotted graphs concerning the accuracy of the new proposed algorithm with relation to the algorithm proposed in work [1], indicating better results concerning the GUI interfaces and capacity of detection circles.


Індекс рубрикатора НБУВ: З844.1-02

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: Ж101239 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського