![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>K=ХАРЧОВ$<.>+<.>K=ПРОДУКТ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 32
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Запитує: Тетяна (18.03.2011) Тема запиту: Де можна знайти <Міжвідомчий координаційний план наукових дослідженьз екологічних та соціально-економічних проблем розвитку продуктивних сил України(2007-2010)>,який координує Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України в електронному чи друкованому вигляді. Дякую |
| 2. |
Запитує: Кирилл (22.03.2011) Тема запиту: <Інформаційні продукти і послуги українських та міжнародних бізнес порталів> або <Інформаційні продукти і послуги в інтернеті>. Які зарекомендуєте статті та книжки з цього питання? |
Примітка: джерела присвячені інформаційним продуктам і послугам інтернеті, особливо бізнес-порталів. Дякую за увагу! Ключові слова: Інформаційний продукт -- інформаційна послуга -- інформаційний ресурс -- бізнес-портал
Пропонуємо Вам скористуватись інформацією у наступних джерелах: Видання є в НБУВ: ВА619570 Чубукова, Ольга Юріївна. Економіка інформації: ринок продуктів та послуг [Текст] / О. Ю. Чубукова. - К. : Нора-Прінт, 2001. - 344 с., Ж70113 Інформаційні продукти та послуги в структурі інформаційного ринку / І. Давидова // Наук. пр. Нац. б-ки України ім. В.І.Вернадського. — 2001. — Вип. 6. — С. 404-414. — с., ВА647171 Інформаційні системи обліку: Навч. посіб. для студ. спец. "Облік та аудит" / М.С. Васьковська; Технол. ун-т Поділля. — Хмельниц.: ТУП, 2003. — 167 с, ВС48209 Системи електронної контент-комерції: монографія / А.Ю. Берко, В.А. Висоцька, В.В. Пасічник; Нац. ун-т "Львів. політехніка". — Л., 2009. — 612 с, РА337285 Удосконалення управління діяльністю інформаційних підприємств: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Н.Ш. Пономаренко; Східноукр. нац. ун-т ім. В.Даля. — Луганськ, 2005. — 19 с. — укp.
ЗМІСТ І СТРУКТУРА РИНКУ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПРОДУКТІВ ТА ПОСЛУГ, Інформаційний продукт та його вплив на якість технологій транспортного менеджменту, Реферативні ресурси — інформаційний продукт сучасної наукової бібліотеки, РЕГУЛЮЮЧА РОЛЬ ДЕРЖАВИ У РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СФЕРИ СУСПІЛЬСТВА, Інформаційні продукти бібліотек: проблеми кооперативного формування та суспільне використання , Національні інформаційні ресури- джерело державних інформаційних продуктів та послуг, Український культурно-інформаційний продукт- важливий чинник самовідтворення й саморозвитку нації, Методи створення інформаційних продуктів для потреб інформаційного менеджменту, Інформаційні продукти і послуги , Послуги, що надаються в Інтернеті , Информационные продукты: 15 факторов, повышающих их воспринимаемую ценность , Бизнес портал, Украинский информационный бизнес портал, Бизнес портал IBCS
|
| 3. |
Запитує: Ольга (24.11.2011) Тема запиту: подскажите можно ли у вас сделать ксерокопию или скан следующего издания или подскажите где можно приобрести В349273/Вип. 04 Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників (ДКХП) [Текст] / Український НДІ продуктивності агропромислового комплексу. - К. : НДІ "Украгропромпродуктивність", 2005 . - (Бібліотека спеціаліста АПК. Економічні нормативи). Вип. 04 : Рибальство, рибництво та пов'язані з ним послуги / В. В. Вітвіцький [та ін.]. - [Б. м.] : [б.в.], 2007. - 80 с. |
| 4. |
Запитує: Ірина (22.12.2011) Тема запиту: Технологія виготовлення плавлених сирів, їх асортимент, хімічний склад. Особливості приготування ковбасних сирів, продуктовий розрахунок. предмет - харчові технології. Дякую за допомогу в пошуку. |
Примітка: написание курсовой Ключові слова: виготовлення плавлених сирів -- харчові технології -- продуктовий розрахунок -- ковбасні сири
Добрий день! На Ваш запит пропонуємо: Видання є в НБУВ: РА333335 Бовкун, Алла Олександрівна. Дослідження фізико-хімічних процесів плавлення і розробка технології пастоподібних плавлених сирів з використанням кисломолочного сиру [Текст] : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Бовкун Алла Олександрівна ; Національний ун-т харчових технологій. - К., 2004. - 20 с., Ж14378 Єресько Г.О., Гуляєв-Зайцев Вісник аграрної науки. - 2001.-№9.- С.62-64.С.С., Бовкун А.О. Фізико-хімічні процесі виробництва пастоподібних плавлених сирів на основі кисломолочного сиру, Ж28338 Харчова і переробна промисловість - 2002 - №9.-С.22-23. Бовкун А.О. Високоякісні плавлені сири, Ж69944 Вдосконалення технології і розробка нормативної документації на виробництво м'яких сирів / Г.М. Ножечкіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. — 2010. — N 1. — С. 67-71.(На базі аналізу одержаних результатів досліджень складу та якості молока у східному регіоні лісостепової природнокліматичної зони України підібрано й перевірено за виробничих умов раціональні технологічні операції для усунення окремих вад та поліпшення сиропридатності молока; експериментально визначено середньомісячні розрахункові коефіцієнти й спрощено методику розрахунку нормалізації; розраховано сезонні норми втрат і витрат сировини. Це дозволило вдосконалити традиційні технології м'яких сичужних сирів Камамбер і Брі й розробити нормативну документацію ТУ У 15.5-20025019-002:2009 "Сири м'які". Вдосконалені технології м'яких сирів впроваджено у виробництво.), Ж14378 Використання зернових наповнювачів при виробництві сиркових виробів / Л.А. Млечко, Т.В. Пічкур // Вісн. аграр. науки. — 2002. — N 6 . — С. 71-73. , Ж69765/тов. Вісник Львівської комерційної академії / Ред.: Б.Д. Семак. — Л., 2008. — 190 с.( Розглянуто питання виробництва екологічно чистих харчових продуктів в Україні. Проаналізовано шляхи та напрями покращення споживних властивостей кондитерських виробів на вафельній основі, асортименту плавлених сирів, кавових напоїв, мармеладу. ), ВА578615 Молочна справа: Підруч. для студ. і викл. вузів / Р.Й. Кравців, В.І. Хоменко, Я.Ю. Островський. — К.: Вища школа, 1998. — 279 с. (Описано поживну цінність, фізичний і хімічний склад, технологію одержання, переробки, транспортування, зберігання і сепарування молока і молоко продуктів (кисломолочних продуктів, масла, сиру), вплив різних факторів на їх склад і властивості. ), ВА609048 Кириллова, Лариса Григорьевна. Технология сыра [Текст] : учеб. пособие / Л. Г. Кириллова, Л. В. Батищева ; Воронежская гос. технологическая академия. - Воронеж : [б.и.], 2000. - 56 с., РА334680 Метельська, Наталія Станіславівна. Формування асортименту плавлених сирів підвищеної біологічної цінності [Текст] : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Метельська Наталія Станіславівна ; Київський національний торговельно-економічний ун-т. - К., 2005. - 21 с., ВА599343 Туринський, Василь Михайлович. Технологія виробництва овечих сирів в колективних і фермерських господарствах [Текст] / В. М. Туринський [та ін]. - К. : БМТ, 2000. - 135 с., СТ2957 Сири плавлені. Загальні технічні умови [Текст] / розроб. Ю. Орлюк [та ін.]. - Вид. офіц. - На заміну РСТ УРСР 1434-92; Чинний від 01.07.2007. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - III, 14 с., СТ2799 Сир і плавлений сир. Визначення загального вмісту сухих речовин (контрольний метод) (ISO 5534:2004 IDF 4:2004, IDT) [Текст] / пер. і наук.-техн. ред. А. Українець [та ін.]. - Вид. офіц. - Чинний від 01.10.2006. - К. : Держспоживстандарт України, 2007. - IV, 6 с. , ВА716543 Сири [Текст] : довідник / авт.-упоряд. В. С. Тимошенко ; заг. ред. В. Л. Іванов. - Л. : Леонорм-СТАНДАРТ, 2008. - 144 с.
НАУКОВІ НАПРЯМИ ОПТИМІЗАЦІЇ СТВОРЕННЯ ЕКОНОМІЧНИХ НОРМ І НОРМАТИВІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ, ТЕХНОЛОГІЯ СИРУ, НОВЕ В ТЕХНОЛОГІЇ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ, ПРОДУКТОВий ПОРТФЕЛь СИРНОЇ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНИ, ВИКОРИСТАННЯ СИРОВАТКИ У ПРОЦЕСІ ВИРОБНИЦТВА РОЗСІЛЬНИХ СИРІВ, РОЗРОБКА АПАРАТУРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ВИРОБНИЦТВА М'ЯКИХ СИРІВ ТА РОЗСОЛЬНОГО СИРУ ФЕТА, ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ПЛАВЛЕНОГО СЫРА, Технология производства плавленного сыра., ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА ПЛАВЛЕНОГО СЫРА, НОВА ШКАЛА ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ І ПЛАВЛЕНИХ СИРНИХ ПРОДУКТІВ, ПРОИЗВОДСТВО ПЛАВЛЕНЫХ СЫРОВ НА ОСНОВЕ СУХИХ ИНГРЕДИЕНТОВ., ДОСЛІДЖЕННЯ АДГЕЗІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИРНОЇ ПИЛЮКИ, ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ РОЗРАХУНКУ НОРМАЛІЗАЦІЇ МОЛОКА У ВИРОБНИЦТВІ СИРІВ
|
| 5. |
Запитує: Ірина (17.02.2012) Тема запиту: Навчання продуктивним видам діяльності як засіб корекційно-педагогічної роботи для дітей з обмеженими можливостями |
Ключові слова: корекційно-педагогічна робота -- продуктивна діяльність -- обмежені можливості
Доброго дня! Пропонуємо Вам скористуватись інформацією у наступних джерелах: Видання є в НБУВ: ВА694382 Холковська, Ірина Леонідівна. Корекційна педагогіка [Текст] / І. Л. Холковська ; Вінницький держ. педагогічний ун-т ім. М.Коцюбинського. - Вінниця : ВДПУ, 2007. - 328 с. , Ж72350 Актуальні проблеми навчання та виховання людей з особливими потребами: Зб. наук. пр. Вип. 1(3) / Ред.: П.М. Таланчук; Відкр. Міжнар. ун-т розв. людини "Україна", Ін-т вищ. освіти АПН України, Ін-т спец. педагогіки АПН України. — К., 2004. — 580 с. , ВА665945 Корекційна робота в системі освіти дітей з вадами розумового розвитку: Навч.-метод. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / М.П. Матвєєва, С.П. Миронова; Кам'янець-Поділ. держ. ун-т. — Кам'янець-Поділ., 2005. — 164 с. , ВА739525 Основи корекційної педагогики: навч.-метод. посіб. / О. В. Мартинчук; Київ. ун-т ім. Б. Грінченка, Пед. ін-т. — К., 2010. — 287 с. , ВА691012 Основи соціально-педагогічної діяльності: навч. посіб. / С.А. Литвиненко; Півден. наук. центр АПН України. — О., 2007. — 187 с., ВА746127 Педагогічна практика у спеціальних загальноосвітніх навчальних закладах для глухих дітей: навч. посіб. / Г. Г. Маланчук, І. Б. Грибовська; Ред.: О. Борис; Є. Лупиніс. — Л.: ЛДУФК, 2011. — 136 с., Ж15708 Програма з трудового навчання для спеціальних загальноосвітніх шкіл інтенсивної педагогічної корекції / О. Чеботарьова // Дефектологія. — 2008. — N 4. — С. 3-8. — укp., Ж71961 Формування графо-моторних навичок у дітей з церебральним паралічем / Ю. Лянной, Н. Кукса // Гуманіт. вісн. ДВНЗ "Переяслав-Хмельниц. держ. пед. ун-т ім. Григорія Сковороди": Наук.-теорет. зб. — 2008. — Вип. 14. — С. 296-299.
ШЛЯХИ АДАПТАЦІЇ ТА ІНТЕГРАЦІЇ В ГРОМАДУ ДІТЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ, ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ ПРОДУКТИВНИХ СТОСУНКІВ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ З ОТОЧЕННЯМ, ОБРАЗОТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЙНО- ВИХОВНОЇ РОБОТИ З РОЗУМОВО ВІДСТАЛИМИ ДОШКІЛЬНИКАМИ, АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ НАВЧАННЯ ТА ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ІЗ ВАДАМИ ЗОРУ В ІНТЕГРОВАНОМУ ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ, РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МОЛОДШИХ РОЗУМОВО ВІДСТАЛИХ ШКОЛЯРІВ НА УРОКАХ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА В ПРОЦЕСІ РОБОТИ НАД ТЕМАТИЧНИМ МАЛЮНКОМ, ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ДІТЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ В УМОВАХ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ, ОСНОВИ КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИВАЛЬНОЇ РОБОТИ ІЗ ДІТЬМИ З ДЕПРИВАЦІЯМИ ЗОРУ У ДОШКІЛЬНОМУ ВІЦІ
|
| 6. |
Запитує: Вікторія (15.03.2012) Тема запиту: Аналіз кондитерської галузі |
Ключові слова: кондитерська галузь -- кондитерське виробництво -- харчова промисловість
Сподіваємося, що ця інформація буде корисною. Видання є в НБУВ: Ж71985 Аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості / Ю.Г. Левченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. — 2007. — N 21. — С. 67-70. - (Проаналізовано фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості, а саме: кондитерської, хлібопекарської, пиво-безалкогольної, молочної, м'ясної, цукрової. Виявлено основні причини недостатнього фінансування та вкладання коштів як іноземними, так і вітчизняними інвесторами.), Ж69879 Характеристика та найближчі перспективи розвитку вітчизняного кондитерського ринку / Н.І. Климаш // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. — 2008. — N 26. — С. 52-54. - (Досліджено стан і проаналізовано вітчизняний кондитерський ринок за видами продукції. В процесі аналізу виявлено позитивні зміни та негативні фактори, що гальмують розвиток кондитерської галузі. Запропоновано конкретні заходи щодо зміцнення позицій українських підприємств, виробників кондитерської продукції.), Ж23291 Аналіз забезпеченості сировинними ресурсами у кондитерському виробництві / С.В. Романьок // Актуал. пробл. економіки. — 2007. — N 8. — С. 132-138. - (Досліджено динаміку обсягу виробництва борошняних, цукристих і шоколадних кондитерських виробів. Оцінено економічну ефективність використання енергоресурсів. Проаналізовано забезпеченість сировинними ресурсами у кондитерській промисловості та прибутковість виробничого процесу за видами економічної діяльності.)
Статистичний аналіз кондитерської промисловості в Україні у 2000-2009 роках, РИНОК КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ УКРАЇНИ, Аналіз кондитерської промисловості в Україні у 2000-2010 роках, КЛАСИФІКАЦІЯ ВІТЧИЗНЯНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ, ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ , ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РИНКУ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ТА ОСОБЛИВОСТІ ТРАНСФОРМАЦІЙ У СИСТЕМІ ЦІННОСТЕЙ ЙОГО УЧАСНИКІВ, АНАЛІЗ РОЗВИТКУ РИНКУ БОРОШНЯНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ В УКРАЇНІ
|
| 7. |
Запитує: Максим (03.04.2012) Тема запиту: Потрібні матеріали для дипломної роботи на тему "Удосконалення системи управління якістю продукції на підприємстві харчової галузі". Щиро вдячний! |
Примітка: книжкові видання, періодика, монографії, дисертації (автореферати) Ключові слова: система управління -- харчова промисловість -- якість продукції
Доброго дня! На Ваш запит пропонуємо: Видання є в НБУВ: ВА717881 Якість та безпечність продукції: текст лекцій / Т.Д. Костиркіна; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". — Х., 2006. — 168 с., ВА746289 Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування: тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 20 - 21 жовт. 2011 р., Харків / ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. т-во товарознавців і технологів, Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — Х., 2011. — 205 с. , ВА681016 Управління якістю агропромислової продукції: Навч. посіб. / О.М. Царенко, В.П. Руденко. — Суми, 2006. — 431 с. , Ж29432 Сертифікація систем управління якістю та безпекою харчових продуктів на українських підприємствах в умовах сучасних інтеграційних процесів / О.С. Баглюк // Харч. пром-сть. — 2008. — N 6. — С. 145-147. , Ж69879 Впровадження системи управління якістю у сільськогосподарських підприємствах / Д.Г. Легеза // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. — 2010. — N 34. — С. 58-60., Ж69879 Управління якістю - запорука конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості України / О.І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. — 2005. — N 17. — С. 187-189., РА347937 Організація інформаційного забезпечення управління якістю продукції птаховиробників: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / О.Х. Давлетханова; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки" УААН. — К., 2006. — 19 с. — укp.
ВДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ У ХЛІБОПЕКАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ, ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇЇ НА ПІДПРИЄМСТВАХ АПК, УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ ЯК ВАЖЛИВИЙ ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ, НОРМАТИВНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЛАНУВАННЯ ТА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ЯК ОСНОВА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ, СИСТЕМА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ, Стратегія досягнення конкурентних переваг, зорієнтована на якість та безпеку продукції, СИСТЕМА ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ: ОРГАНІЗАЦІЙНО- ПРАВОВИЙ АСПЕКТ, Економічний механізм підвищення якості олієжирової продукції: Автореф. дис... канд. екон. наук / І.С. Педак; Сум. нац. аграр. ун-т. — Суми, 2006. — 19 с. — укp., Менеджмент в молокопереробному підприємстві: Автореф. дис... канд. екон. наук / І.В. Шкурко; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2002. — 20 с. — укp., Методи та моделі управління якістю і конкурентоспроможністю продукції (за матеріалами підприємств галузі безалкогольних напоїв): автореф. дис... канд. екон. наук / Г.Г. Ушаков; Держ. вищ. навч. закл. "Київ. нац. екон. ун-т ім. В.Гетьмана". — К., 2008. — 18 с. — укp., Підвищення ефективності управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук / Л.А. Траченко; Одес. держ. екон. ун-т. — О., 2008. — 19 с. — укp.
|
| 8. |
Запитує: Секргій Наріжний (03.07.2013) Тема запиту: Пошук літератури: Плахотін В.Я.,Тюрікова І.С., Хомич Г.П. Теоретичні основи технологій харчових виробництв: навч. посіб. – К.: Центр навч. л-ри, 2006 – 640 с. |
| 9. |
Запитує: Оксана (23.09.2013) Тема запиту: Доброго дня! Мене цікавить тема "Формування продуктивності сої" |
Ключові слова: соя -- продуктивність сої
Доброго дня! Пропонуємо переглянути наступний список джерел. Також радимо здійснити самостійний пошук в електроних каталогах і базах даних НБУВ (Див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА696190 Бабич А. О. Селекція і розміщення виробництва сої в Україні [Текст] : монографія / А. О. Бабич, А. А. Бабич-Побережна. - Вінниця : ФОП Данилюк В.Г., 2008. - 216 c., ДС55129 Петриченко Н. М. Формування продуктивності сої залежно від строку сівби, виду і строку внесення десикантів в умовах Лісостепу України [Текст] : дис... канд. с.-г. наук: 06.00.09 / Петриченко Наталя Михайлівна ; УААН, Інститут кормів. - Вінниця, 1997. - 175 л., ДС51991 Колісник С. І. Формування продуктивності сої залежно від способів сівби, густоти рослин і добрив в умовах центрального Лісостепу України [Текст] : дис... канд. с.- г. наук: 06.00.09 / Колісник Сергій Іванович ; УААН, Інститут кормів. - Вінниця, 1996. - 187 с., ДС71587 Середа Л. М. Формування продуктивності сої залежно від строків сівби та стимуляторів росту в умовах Центрального Лісостепу України [Текст] : дис...канд. с.-г. наук: 06.01.09 / Середа Людмила Мечиславівна ; Вінницький держ. аграрний ун-т. - Вінниця, 2001. - 171 арк., РА292473 Колісник С. І. Формування продуктивності сої залежно від способів сівби, густоти рослин і добрив в умовах центрального Лісостепу України [Текст] : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.00.09 / Колісник Сергій Іванович ; Подільська держ. аграрно-технічна академія. - Кам'янець-Подільський, 1996. - 18 с., РА297599 Петриченко Н. М. Формування продуктивності сої залежно від строку сівби, виду і строку внесення десикантів в умовах Лісостепу України [Текст] : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.00.09 / Петриченко Наталя Михайлівна ; Подільська держ. аграрно-технічна академія. - Кам'янець-Подільський, 1997. - 19 с., РА315584 Середа Л. М. Формування продуктивності сої залежно від строків сівби та стимуляторів росту в умовах Центрального Лісостепу України [Текст] : автореф. дис...канд. с.-г. наук: 06.01.09 / Л. М. Середа ; Інститут землеробства УААН. - К., 2001. - 19 с., Ж23660 Вплив важких металів на продуктивність, якість та генетичну активність сої / С. Г. Корсун, Г. В. Давидюк, І. А. Козерецька, Т. В. Мариненко // Агроекол. журнал. - 2005. - № 4. - С. 37-40.
Сокирко П. Г. Вплив системи обробітку ґрунту на формування продуктивності сої / П. Г. Сокирко // Вісник Полтавської державної аграрної академії. – 2010. – № 1. – С. 48-51., Дерев’янський В. П. Продуктивність сої залежно від застосування вапнякових добрив, мікробних препаратів, макро- і мікроелементів / В. П. Дерев’янський, О. С. Власюк // Сільскогосподарська мікробіологія: міжвідомчий тематичний науковий збірник. – Чернігів, 2009. - Вип. 10. – С. 104-115., Шевченко О. Вплив сортових властивостей на формування продуктивності сої [Електронний ресурс] / О. Шевченко. – Режим доступу : URL : http://www.pdaa.edu.ua/sites/default/files/studconf/136.pdf. – Назва з екрану., Електронні каталоги і бази даних
|
| 10. |
Запитує: Анастасия (02.10.2013) Тема запиту: Добрый день, ищу книгу: Максимов, А.С. Лабораторный практикум по реологии сырья, полуфабрикатов и готовых изделий хлебопекарного, кондитерского и макаронного производств / А.С. Максимов, В.Я. Черных. – М.: Издательский комплекс МГУПП, 2004. – 163 с. ИЛИ: Реология пищевых продуктов лабораторный практикум : учебник Максимов А. С., Черных В. Я. Сведения об издании: Санкт-Петербург ГИОРД 2006. Есть ли она У Вас в фонде? И возможно ли сделать ее ксерокопию? Спасибо |
| 11. |
Запитує: Наталія (17.10.2013) Тема запиту: Чи є в наявності у бібліотеці дисертація чи автореферат Постоян Т.Г. "Розвиток зв'язного мовлення дітей старшого дошкільного віку в процесі продуктивно-творчої діяльності"? |
Ключові слова: Постоян Т.Г. -- "Розвиток зв'язного мовлення дітей старшого дошкільного віку в процесі продуктивно-творчої діяльності"
Доброго дня! Джерела, які Вас цікавлять, зберігаються в фондах НБУВ. Для ознайомлення з ними радимо відвідати бібліотеку за адресою: м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: ДС62547 Постоян Т. Г. Розвиток зв'язного мовлення дітей старшого дошкільного віку в процесі продуктивно- творчої діяльності [Текст] : дис... канд. пед. наук: 13.00.02 / Постоян Тетяна Григорівна ; Південноукраїнський держ. педагогічний ун-т ім. К.Д.Ушинського. - О., 1998. - 195 л., РА300634 Постоян Т. Г. Розвиток зв'язного мовлення дітей старшого дошкільного віку в процесі продуктивно- творчої діяльності [Текст] : автореф. дис... канд. пед. наук: 13.00.02 / Постоян Тетяна Григорівна ; Південноукраїнський держ. педагогічний ун-т ім. К.Д.Ушинського. - О., 1998. - 16 с.
|
| 12. |
Запитує: Олена (14.11.2013) Тема запиту: Аналітичні продукти для Президента України та його Адміністрації |
Ключові слова: аналітичні продукти -- інформаційно-аналітичне забезпечення -- Президент України
Доброго дня! Сподіваємось, Вам стануть у нагоді наступні джерела. Також радимо здійснити самостійний пошук у базі "Наукова періодика України" (Див. посилання) та реферативній базі даних НБУВ (Див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА747527 Павлов О. І. Основи інформаційно-аналітичної діяльності [Текст] : навч. посіб. / О. І. Павлов ; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України, Одес. регіон. ін-т держ. упр, Каф. регіон. політики та публ. адміністрування. - О. : Астропринт, 2011. - 238 с., Р110567 Телешун С. О. Практичні аспекти інформаційно-аналітичної роботи: навч. посіб. / С. О. Телешун, О. Р. Титаренко, І. В. Рейтерович, С. І. Вировий; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. - К., 2007. - 43 с., ДС89189 Дєгтяр А. О. Аналітично-організаційне забезпечення прийняття та реалізації державно-управлінських рішень [Текст] : дис... д-ра наук з держ. упр.: 25.00.02 / Дєгтяр Андрій Олегович ; Національна академія держ. управління при Президентові України. Харківський регіональний ін-т держ. управління. - Х., 2004. - 415 арк., ДС117577 Карпенко О. В. Функціонально-технологічні механізми інформаційно-аналітичного забезпечення органів державного управління [Текст] : дис. ... канд. наук з держ. упр. : 25.00.02 / Карпенко Олександр Валентинович ; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. - К., 2010. - 256 арк., Р80515 Служба інформаційно-аналітичного забезпечення органів державної влади (СІАЗ) : в першій половині 1996 року [Текст] / НАН України, Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського. - К. : [б.в.], 1996. - 19 с., Ж70113 Удовик В. Інформаційно-аналітична діяльність Фонду президентів України в умовах конституційної трансформації інституту президентства в Україні / В. Удовик // Наук. пр. Нац. б-ки України ім. В.І.Вернадського . - 2007. - Вип. 18. - С. 210-215.
Макаренко М. В. Теоретичні основи регіонального інформаційно-аналітичного забезпечення / М. В. Макаренко // Актуальні проблеми економіки. - 2012. - № 1. - С. 183-191., Бодрова І. І. Система допоміжних органів при Президентові України / І. І. Бодрова // Державне будівництво та місцеве самоврядування : зб. наук. праць. - Харків, 2012. - Вип. 23. - С. 94-105., Рубан Ю. Г. Національний інститут стратегічних досліджень як науково-дослідна установа аналітико-прогнозного супроводження діяльності Президента України / Ю. Г. Рубан // Стратегічні пріоритети : наук.-аналіт. збірник. - К., 2007. - № 1. - С. 7-10., Наукова періодика України, Реферативна база даних
|
| 13. |
Запитує: Олексій (22.09.2014) Тема запиту: Доброго дня. Я пишу дипломну роботу і я знайшов в каталозі вашої бібліотеки диссертацію в якій скоріш за все є необхідна для мене інформація. (Карпович, Інна Віталіївна. Розроблення технології фруктозовмісного харчового сиропу з пшеничної сировини [Текст] : дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Карпович Інна Віталіївна ; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 179 арк. : рис., табл. - Бібліогр.: арк. 116-130.) Написано, що вона знаходиться в основних фондах. Чи можу я якимось чином ознайомитися з повним текстом данної роботи? |
Ключові слова: дисертації
Доброго дня! У відповідь на Ваш запит повідомляємо, що з текстами дисертацій Ви можете ознайомитися тільки в Бібліотеці за адресою: Київ, проспект 40 - річчя жовтня, 3. Для отримання дисертації читачеві необхідно оформити клопотання за підписом проректора з наукової роботи установи, де він працює (навчається). Наданий Бібліотекою дозвіл дійсний упродовж поточного року. Тел. залу обслуговування дисертаціями (044)524-81-47.З роботою залу та клопотанням, яке потрібне для користування дисертаціями, Ви можете ознайомитись за наступним посиланням: Обслуговування читачів дисертаціями та документами на мікроносіях
|
| 14. |
Запитує: Анна (01.12.2014) Тема запиту: Доброго дня, допоможіть, будь ласка, знайти інформацію: Вплив конкуренції на морфологію і продуктивність рослин. Вплив конкуренції на еволюцію видів і біоценозів. |
Ключові слова: продуктивність рослин -- конкуренція видів -- еволюція видів
Добрий день! Сподіваємося, підібрані нами джерела стануть Вам у нагоді. Для додаткового пошуку літератури скористайтесь проектом " Наукова періодика", реферативною базою даних НБУВ. Також рекомендуємо самостійно ознайомитись з систематичним картковим каталогом, відвідати читальні зали обслуговування періодичними виданнями, читальний зал довідково-бібліографічного обслуговування, які розташовані у приміщенні Головного корпусу НБУВ за адресою: проспект 40-річчя Жовтня, 3. Видання є в НБУВ: ВС35394 Кучерявий В. П. Екологія: підруч. для вузів / В. П. Кучерявий. - 2. вид. - Л. : Світ, 2001. - 480 с, ВО842561 Серебряков И. Г. Экологическая морфология растений. Жизненные формы покрытосемянных и хвойных. [ Учеб. пособие для гос. ун-тов, пед. и лесотен. Вузов СССР] / И.Г. Серебряков. - Москва., «Высшая школа», 1962. – 378с. ![](/irbis64r_81/images/cc.jpg) , ВА687013 Джигирей В. С. Екологія та охорона навколишнього природного середовища: навч. посібник / В. С. Джигирей. - 5-те вид., випр. і доп. - К. : Знання, 2007. - 422 с. , ВА659674 Основи екології: навч. посібник / О. М. Микитюк [и др.]. - 2.вид., стер. - Х. : ОВС, 2004. - 143 с.
Костогриз Л. А. Вплив гібридизації на продуктивність потомств у рослин буряків / Л. А. Костогриз // Цукрові буряки . - 2012. - № 1. - С. 12-13., Єгоров Д. К. Вплив факторів технології вирощування на урожайність материнської лінії гібридів жита озимого на ділянках гібридизації / Д. К. Єгоров // Вісн. Центру наук. забезпечення АПВ Харківської обл. . - 2013. - Вип. 14. - С. 47-55., Москалець В. В. Продуктивність агрофітоценозу тритикале озимого залежно від конкурентного впливу бур’янів / В. В. Москалець, Т. З. Москалець // Захист і карантин рослин . - 2012. - Вип. 58. - С. 117-129., Жалдак С. М. Вплив конкурентних взаємодій між рослинами на анатомо-морфологічну будову, ріст і продуктивність деяких еугалофітів : Автореф. дис... канд. біол. наук : 03.00.05 / С. М. Жалдак; УААН. Нікіт. ботан. сад. Нац. наук. центр. - Ялта, 2005. - 20 c. - укp., Наукова періодика України, Реферативна база даних, Читальний зал відділу довідково-бібліографічного обслуговування
|
| 15. |
Запитує: Галина (15.04.2015) Тема запиту: Добрий день! Допоможіть, будь ласка, знайти дисертації, які можна буде продивитися повністю, у яких проводився психолінгвістичний асоціативний експеримент та використовувався метод семантичного диференціалу, в ідеалі на матеріалі реклами продуктів харчування, або хоча б інших рекламних повідомлень. Дякую! |
| 16. |
Запитує: Ольга (05.05.2015) Тема запиту: 1. Фактори, що впливають на зміну хімічного складу нерибних водних продуктів при зберіганні. 2.Дослідження умов зберігання нерибних водних продуктів |
Ключові слова: нерибні вобні продукти -- зберігання нерибних водних продуктів
Доброго дня! Пропонуємо переглянути наступні видання. Також радимо здійснити самостійний пошук у систематичному картковому каталозі, розташованому в головному корпусі НБУВ за адресою: м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 3 (Див. посилання). Видання є в НБУВ: ВС48716 Товарознавство. Продовольчі товари : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / О. Г. Бровко та ін; Донецький національний ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. - К. : Кондор, 2010. - 729 с., ВА697823 Орлова Н. Я. Теоретичні основи товарознавства. Продовольчі товари. Практикум : навч. посібник / Н. Я. Орлова ; Київський національний торговельно-економічний ун-т. - К. : КНТЕУ, 2008. - 145 с., ВА769912 Технологія кулінарної обробки харчових продуктів : навч. посіб. для студ. спец. "Учитель технологій і креслення" ден. та заоч. форм навчання / уклад.: Л. З. Шильман; Глухів. нац. пед. ун-т ім. О. Довженка. - Глухів, 2012. - 179 c. (Описано загальну схему технологічного процесу підприємства. Розглянуто шляхи прийому та зберігання сировини, а також обробки продуктів. Викладено технологію приготування напівфабрикатів, супів і соусів. Наведено технологію гарячих страв із риби, нерибних продуктів водного промислу, гарячих страв із м'яса та м'ясо продуктів, страв сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролика.), ВА770825 Пентилюк Р. С. Оцінка якості сировини водного походження : конспект лекцій / Р. С. Пентилюк; Одес. держ. екол. ун-т. - О. : ТЕС, 2013. - 157 c. (Наведено особливості оцінки якості сировини водного походження: рибної сировини, сировини з нерибних продуктів, а також новітньої харчової та технічної продукції на основі риби і нерибної водної сировини.), ВА787754 Сирохман І. В. Товарознавство рибних і море продуктів : [підручник] / І. В. Сирохман, О. Я. Родак, М. К. Турчиняк. - Львів : Растр-7, 2014. - 487 c. (икладено основні теоретичні матеріали та нормативні документи, пов'язані з класифікацією промислових риб і море продуктів. Розкрито товарні властивості та споживні властивості окремих груп рибних товарів. Проаналізовано вплив різних чинників на формування якості та безпечності. Подано товарознавчу характеристику основних видів рибних і нерибних продуктів. Викладено особливості вимог до якості, пакування, маркування та зберігання.), СТ2371 ДСТУ 4440:2005 Креветки морожені. Технічні умови / розроб. Ю. Фокін [та ін.]. - Офіц. вид. - Чинний від 01.07.2006. - К. : Держспоживстандарт України, 2006. - ІІІ, 11 с., СТ1740 ДСТУ ГОСТ 7442:2004 Ікра зерниста осетрових риб. Технічні умови (ГОСТ 7442-2002, IDT) / оформ. Л. Ваніфатова. - Офіц. вид. - Зі скасуванням в Україні ГОСТ 7442-79; Чинний від 01.01.2005. - К. : Держспоживстандарт України, 2004. - III, II, 5 c.
Морські нерибні продукти [Електронний ресурс]. – Режим доступу : URL : http://buklib.net/books/26262/. – Назва з екрана., Зал каталогів
|
| 17. |
Запитує: Аліса Дубина (28.07.2015) Тема запиту: Поняття "безпечності" продуктів харчування, зокрема м'яса птиці. У розрізі розкриття значення "якості" продуктів харчування, зокрема м'яса птиці. Порівняльна характеристика цих понять, відмінності та особливості їх трактування у вітчизняній та зарубіжній літературі. |
Примітка: Періодика, монографії, автореферати. Ключові слова: Безпечність продуктів харчування -- Якість продуктів харчування
Доброго дня! Сподіваємось, Вам у нагоді стануть наступні видання. Для самостійного пошуку додаткових джерел інформації рекомендуємо Вам скористатись Каталогом книжкових видань, базою "Автореферати дисертацій", Реферативною базою даних, базою "Наукова періодика України" (див. посилання). Видання є в НБУВ: ВС43563 Михальські Т. Управління якістю у харчовій промисловості із врахуванням Європейського харчового кодексу і міжнародно визнаних стандартів : довідник / Т. Михальські, Ф. Ліліє, А. Досін. - Львів : ПАІС, 2006. - 336 c., ВС38622 Система НАССР : довідник. - Львів. : Леонорм, 2003. - 217 с. - (Сер. "Нормативна база підприємства"), ВА724869 Тюрікова І. С. Система менеджменту безпечності харчових продуктів для харчових виробництв України в перехідний період приєднання до СОТ / І. С. Тюрікова ; Укоопспілка, Полтав. ун-т споживч. кооперації України, Каф. технології та організації харч. виробництв. - Полтава : РВВ ПУСКУ, 2009. - 237 с., Ж70321 Бубела Т. Безпечність та якість харчової продукції / Т. Бубела, О. Воробець // Вимірюв. техніка та метрологія : міжвід. наук.-техн. збірник. - 2010. - Вип. 71. - С. 139-143, Ж25522 Малигіна В. Управління безпечністю охолодженого м'яса бройлерів на основі принципів ХАССП / В. Малигіна, М. Сусська // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 177-185
Фотіна Т. І. Безпечність та якість продуктів птахівництва згідно із системою НАССР / Т. І. Фотіна, І. В. Коваленко // Вісн. Житомир. нац. агроекол. ун-ту : наук.-теорет. збірник. - 2012. - № 2(1). - С. 162-172., Фотіна Т. І. Якість продуктів птахівництва та система НАССР / Т. І. Фотіна, А. В. Коваленко // Вісн. Сум. нац. аграр. університету. - 2012. - Вип. 1. - С. 44-49. - (Ветеринарна медицина), Вербій В. П. Забезпечення якості птахівничої продукції як основа успішної діяльності підприємства / В. П. Вербій, П. С. Прокопенко, Н. П. Пономаренко // Сучас. птахівництво. - 2012. - № 10. - С. 11-13., Купінець Л. Є. Якість і безпека харчових продуктів як домінанта розвитку продовольчого комплексу / Л. Є. Купінець // Економіка харч. промисловості. - 2009. - № 1. - С. 43-50., Бомба М. Я. Безпека і якість продуктів харчування як важлива складова національної безпеки України / М. Я. Бомба, Л. Я. Івашків // Наук. вісн. Львів. держ. ун-ту внутр. справ : зб. наук. праць. - 2012. - Вип. 1. - С. 172-181. - (Сер. Економічна), Козак Л. Якість як атрибут ринкового позиціонування сільськогосподарської продукції та продуктів харчування / Л. Козак // Схід. - 2014. - № 1. - С. 40-46., Никитюк О. А. Науково-методичні основи екологічної безпеки сільськогосподарської продукції: автореф. дис. ... д-ра с.-г. наук : 03.00.16 / О. А. Никитюк ; Нац. акад. аграр. наук України ; Ін-т агроекології і економіки природокористування. - Київ, 2010. - 41 с., Агапова Є. М. Проблеми забеспечення якості продукції птахівництва [Електронний ресурс] / Є. М. Агапова. - Режим доступу : URL : http://elibrary.nubip.edu.ua/6690/1/10fnbjdj.pdf . - Назва з екрана., Порівняльний аналіз якості та безпеки продуктів забою птиці, яка вирощена у приватному господарстві та на комплексі [Електронний ресурс] / Ю. Ю. Довгій, В. А. Котелевич, І. П. Лігоміна [та ін.]. - Режим доступу : URL : http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/506 . - Назва з екрана., Якість та безпека харчових продуктів і продовольчої сировини, Книжкові видання та компакт-диски, Автореферати дисертацій, Реферативна база даних, Наукова періодика України
|
| 18. |
Запитує: Виктория (28.10.2015) Тема запиту: Здравствуйте! Мне нужно написать курсовую на тему "Morphological ways to create English technical terms and their productivity". Или "морфологічні засоби творення англійських технічних термінів та їх продуктивність". Пыталась найти у вас в поиске, не получилось. Может есть какая-то литература либо уже сделанные курсовые на эту тему в архивах? Буду благодарна за помощь. |
Ключові слова: морфологія -- Англійська мова
Доброго дня! Пропонуємо переглянути наступний список джерел. Також радимо здійснити самостійний пошук у систематичному картковому каталозі, розташованому в Головному корпусі НБУВ за адресою: м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 3 (Див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА687302 Практична граматика англійської мови. Морфологія : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закладів / Є. І. Гороть та ін. - Луцьк : РВВ "Вежа" Волинського держ. ун-ту ім. Лесі Українки, 2007. - 436 с., ВА700119 Кубрякова Е. С. Основы морфологического анализа. На материале германских языков : монография / Е. С. Кубрякова. - Изд. 2-е. – Москва : URSS. ЛКИ, 2008. - 321 с. , ВА642933 Велівченко В. Ф. Лекції з теоретичної граматики англійської мови = Lectures in theoretical grammar of the English language : Навч. посіб. для студ. старш. курсів вищ. навч. закл., що навчаються за спец. "Анг. і нім. мови та л-ра" / В. Ф. Велівченко; Черкас. держ. ун-т ім. Б.Хмельницького. - Черкаси, 2003. - 151 c. (Висвітлено теоретичні засади граматики сучасної англійської мови. Розглянуто морфологію та синтаксис англійської мови. Наведено схеми і таблиці для полегшення розуміння тексту)., ВА574634 Хлебникова И. Б. Введение в германскую филологию и историю английского языка (фонология, морфология) : учеб. пособие для студ. вузов, обуч. по напр. "Филология", спец. "Английский язык" и "Немецкий язык" / И. Б. Хлебникова. - 2.изд. перераб. и доп. - Москва : Высшая школа : ЧеРо, 1996. - 156 с., ВА618843 Граматика англійської мови для студентів технічних вищих навчальних закладів : посібник з англ. мови для студ. техн. вищих навч. закладів / Н. М. Філіппова и др. ; Український держ. морський технічний ун-т ім. адмирала Макарова. - Миколаїв : УДМТУ : Атол, 2000. - 106 с., Ж70151 Данилюк С. С. Морфологічні особливості англомовних електронних текстів персональних Інтернет-сторінок сучасних лінгвістів / С. С. Данилюк // Вісн. Житомир. держ. ун-ту ім. І. Франка. - 2007. - Вип. 31. - С. 180-186. (Досліджено морфологічні особливості англомовних електронних текстів персональних Інтернет-сторінок сучасних лінгвістів. Морфологічному аналізові підлягають іменник, займенник і дієслово. Увагу зосереджено на іменниковій категорії відмінку, особливостях вживання особових, присвійних та вказівних займенників, а також на таких дієслівних категоріях, як особа, час, спосіб).
Putilina O. Typology of Morphological Changes in Present-Day English: Verbal Processes / O. Putilina // Лінгвістичні студії : зб. наук. пр. - Донецьк, 2014. - Вип. 29. - С. 29-37., Семікіна О. Л. Морфологічні, синтаксичні та семантичні особливості субстантивних словосполучень типу N+N в Англійській мові [Електронний ресурс] / О. Л. Семікіна. – Режим доступу : URL : http://web.znu.edu.ua/herald/issues/archive/articles/2785.pdf. – Назва з екрана., Зал каталогів
|
| 19. |
Запитує: Павло (06.04.2016) Тема запиту: Доброго дня! В Вас є в наявності дисертація Чеботарев Олег Павлович "Влияние системы основной обработки почвы на продуктивность зернопропашного севооборота в условиях лесостепной зоны Центрально-Чернозёмного региона : диссертация ... кандидата сельскохозяйственных наук : 06.01.01" |
| 20. |
Запитує: Марина (13.04.2016) Тема запиту: Здрастуйте! Підкажіть, будь ласка, як я можу знайти інформацію по даній темі: "Технологія вирощування курей яєчного напрямку, м'ясної продуктивності". |
Ключові слова: кури яєчного напрямку -- кури м'ясної продуктивності -- технологія вирощування
Доброго дня! Сподіваємось, Вам стануть у нагоді наступні джерела. Також рекомендуємо здійснити самостійний додатковий пошук у базі "Наукова періодика України" (див. посилання) та реферативній базі даних НБУВ (див. посилання). Видання є в НБУВ: ВА612023 Сікачина В. І. Вирощування і розведення курей / В. І. Сікачина, В. І. Оненко. - Київ, 2001. - 112 с., РА292411 Тімофєєв В. М. Вирощування і утримання яєчних курей в широкогабаритних пташниках з різними системами створення мікроклімату : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.00.17 / Тімофєєв Володимир Миколайович ; УААН, Ін-т тваринництва. - Харків, 1996. - 21 с., РА347110 Кульбаба С. В. Ресурсозберігаючі технологічні прийоми вирощування і утримання курей : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Кульбаба Сергій Володимирович ; УААН, Ін-т тваринництва. - Харків, 2006. - 19 с., РА305194 Герман Є. В. Удосконалення специфічної профілактики вірусних інфекцій при вирощуванні курчат : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.03 / Герман Євген В'ячеславович ; УААН, Ін-т експерим. і клін. вет. медицини. - Харків, 1999. - 24 с., РА412687 Орлюк Т. М. Санітарно-гігієнічне обґрунтування використання намагніченої води при вирощуванні курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / Орлюк Тетяна Михайлівна ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2015. - 22 с.
Свириденко О. І. Використання факторів стимулювання росту при вирощуванні курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Свириденко Олексій Іванович ; Херсон. держ. аграр. університет. - Херсон, 2005. - 19 с. (Уперше за результатами комплексних порівняльних досліджень одержано дані щодо впливу кольорів освітлення зони годівлі, кормів і годівниць на кормову поведінку, ріст, продуктивні якості, анатомічні, гістологічні, біохімічні та гематологічні показники курчат-бройлерів. Розроблено спосіб стимулювання їх росту, що передбачає згодовування комбікорму жовтого кольору з годівниць червоного, що сприяє кращому споживанню корму (на 5,5 %) і забезпечує за умов кліткового та підлогового вирощування підвищення живої маси птиці відповідно на 7,5 та 8,5 %, середньодобових приростів живої маси - на 7,6 та 8,6 %, збереженості поголів'я - на 1,5 та 2 %. Установлено, що у разі використання запропонованого способу збільшується маса патраних тушок на 10,9 та 11,5 %, а їстивних частин - на 13,2 та 13,8 % відповідно.), Крижанівська О. П. Гігієнічна оцінка та обгрунтування використання гліцинату марганцю при вирощуванні курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / Крижанівська Ольга Петрівна ; Нац. аграр. ун-т. - Київ, 2007. - 20 с. (Удосконалено спосіб одержання гліцинату марганцю з сульфату марганцю та гліцерину, що дало можливість підвищити вихід продукту реакції до 75 %. На підставі результатів досліджень щодо вивчення впливу гліцинату марганцю на клініко-гематологічні показники, функціональний стан внутрішніх органів, продуктивність і збереження курчат-бройлерів, уперше встановлено його оптимальну дозу (380 мг/кг корму) у складі комбікормів для них. Експериментально доведено, що заміна у комбікормах сульфату марганцю на гліцинат і його згодовування впродовж 42-х діб курчатам-бройлерам сприяє посиленню трансмембральних процесів у слизовій оболонці тонкого кишечнику, реакцій переамінування амінокислот у печінці, а також - збільшенню маси тіла птиці, зменшенню витрат корму на одиницю продукції, забезпеченню високої ефективності використання марганцю за стабільних значень клініко-гематологічних показників і обміну речовин у тканинах.), Соломон В. В. Клініко-експериментальне обгрунтування застосування гліцинатів заліза та кобальту курчатам-бройлерам : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / В. В. Соломон ; Нац. аграр. університет. - Київ, 2007. - 19 с. (Досліджено вплив гліцинатів заліза та кобальту на клінічні, гематологічні, біохімічні та зоотехнічні показники в організмі курчат-бройлерів. Викладено теоретичний та експериментальний матеріал щодо удосконалення існуючих методів синтезу. Вивчено фізико-хімічні та токсикологічні властивості гліцинатів заліза та кобальту. Досліджено вплив гліцинатів кобальту на клінічний стан і обмін речовин в організмі лабораторних тварин та курчат-бройлерів кросу Кобб-500. Показано, що удосконалений спосіб одержання хелатних сполук заліза та кобальту з гліцином сприяє збільшення виходу чистих продуктів реакції синтезу (для гліцинату заліза - 80 %, гліцинату кобальту - 85 %), що на 18 та 30 % вище за існуючі методи. Вперше доведено, що гліцинат заліза належить до малотоксичних сполук, а гліцинат кобальту - до помірно токсичних згідно з класифікацією отруйних речовин за ступенем небезпечності (ГОСТ 12.1.007.76), але не комулюються органами та тканинами птиці. Встановлено, що застосування досліджуваних органічних комплексів замість традиційних сірчанокислих солей заліза та кобальту в годівлі курчат-бройлерів позитивно впливає на приріст маси тіла, засвоюваність корму, збереженість та інші економічні показники, суттєво не змінюючи перебіг обміну речовин в організмі птиці. Вперше науково обгрунтовано оптимальні дози застосування хелатних сполук заліза та кобальту для курчат-бройлерів (для гліцинату заліза - 260, для гліцинату кобальту - 2,1 мг/кг комбікорму) та наведено рекомендації щодо їх практичного застосування у процесі вирощування курчат-бройлерів кросу Кобб-500.), Чаплигін Є. М. Ресурсозберігаючі природоохоронні прийоми і режими створення мікроклімату при вирощуванні та утриманні курей : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Є. М. Чаплигін ; УААН, Ін-т тваринництва. - Харків, 2002. - 20 с. (Обгрунтовано основні шляхи удосконалення систем створення мікроклімату у пташниках за умов дефіциту та дорожнечі енергетичних ресурсів із застосуванням графо-аналітичних методів. Встановлено, що під час вирощування птиці використання сітчастих фільтрів конструкції Інституту птахівництва УААН забезпечує ефективне очищення повітря від пилу (на 85,7 - 90,6 %), загальної мікрофлори (на 55,5 - 61,6 %) та від Е-coli (на 84,8 - 100 %). За рахунок покращання мікроклімату пташників підвищуються збереженість птиці на 1,2 - 2,1 % та вихід кондиційного молодняка на 1,1 - 3,7 %. Розроблено, досліджено та впроваджено у виробництво децентралізовані системи створення мікроклімату з теплообмінювачами, фільтрами, вентиляторами, клапанами та пристроями керування роботою вентиляторів, що забезпечує підвищення несучості курей на 1,9 - 8,9 % та збереженості на 0,9 - 1,2 %.), Д'яконов М. П. Ресурсозберігаючі режими освітлення і вентиляції пташників для вирощування і утримання яєчних курей : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / Д'яконов Микола Петрович ; Ін-т тваринництва УААН. - Харків, 1999. - 19 с. (Викладено результати експериментальних досліджень щодо порівняльних випробувань типових і запропонованих режимів роботи систем освітлення і вентиляції пташників для ремонтного молодняка і курей-несучок. Встановлено, що використання переривчастих режимів освітлення з різними рівнями освітленості по періодах доби, узгоджених з рівнями освітленості режимів роботи систем вентиляції пташників, нових джерел світла і приладів для регулювання рівнів освітленості забезпечує зниження витрат електроенергії на освітлення на 25,1...65,7% і на вентиляцію - на 13,8...29,1% при зменшенні витрат ламп розжарювання у 2,1...6,6 раза і підвищенні яйценесучості у розрахунку на початкову несучку на 0,1...7,3% та збереженості молодняка на 0,6...1,9%.), Назаренко С. О. Розробка технологічних прийомів підвищення відтворювальних і продуктивних якостей курей родинних форм яєчних кросів : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / С. О. Назаренко ; Херсон. держ. аграр. університет. - Херсон, 2006. - 19 с. (Розроблено технологічні прийоми підвищення відтворювальних і продуктивних якостей курей шляхом удосконалення програм годівлі та утримання. Проаналізовано вплив програм вирощування молодняку на наступну яєчну продуктивність курей. Відзначено, що під час вирощування курей материнської форми і фінального гібриду кросу "Прогрес" доцільно застосовувати гнучку систему годівлі, найвищу інтенсивність росту проявляють півні за допомогою сучасної вітчизняної програми годівлі. Доведено, що застосування світлового режиму зі швидким збільшенням тривалості світлового дня, а також з даною системою годівлі забезпечує підвищення відтворювальних якостей курей родинного стада.), Свириденко О. І. Стимулювання росту та підвищення м'ясної продуктивності курчат-бройлерів : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / О. І. Свириденко ; УААН. Ін-т тваринництва. - Харків, 1999. - 18 с. (Розглянуто питання підвищення ефективності виробництва м'яса курчат-бройлерів за рахунок використання біологічно виправдених технологічних прийомів при вирощуванні птиці. З метою стимулювання росту та підвищення м'ясної продуктивності курчат-бройлерів пропонується використовувати у технології вирощування особливості кольорового зору птиці. Згодовування курчатам у перший тиждень вирощування комбікорму червоного кольору, а потім до 49-денного віку комбікорму жовтого кольору активізує кормову поведінку птиці, що дає змогу повніше використовувати генетичний потенціал бройлерів при різних технологіях їх вирощування.), Степаненко Н. В. Удосконалення критеріїв оцінки селекційних ознак у яєчному та м'ясному птахівництві : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / Н. В. Степаненко ; Херсон. держ. аграр. університет. - Херсон, 2002. - 18 с. (Розглянуто моделі росту, несучості птиці провідних кросів яєчного та м'ясного типу з метою прискорення темпів зміни поколінь, підвищення ефективності селекції. Встановлено, що модель Т.Бріджеса найбільш ефективно описує емпіричні дані несучості та живої маси курей (помилки не перевищують 5 % порогу безпомилкового судження про вірогідність отриманих відмінностей), дозволяє прогнозувати рівень продуктивності за весь період випробувань, на підставі даних, отриманих за початковий період (6 тижнів вирощування та 3 - 4 місяці несучості). Висвітлено високу кореляційну залежність параметрів моделі інтенсивності росту з живою масою (r = - 0,505) та несучістю (r = 0,978). Розроблено критерії комплексної оцінки родинних форм бройлерних кросів. Доведено доцільність використання параметрів моделі (кінетична і експоненційна швидкість росту), як додаткових критеріїв у разі направленого відбору за продуктивністю.), Бомко Л. Г. Ефективність використання ферменту за вирощування курчат-бройлерів / Л. Г. Бомко // Наук. вісн. Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України. Сер. Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2013. - Вип. 190. - С. 23-27., Сиваченко Є. В. Результати вирощування курчат-бройлерів за додавання органічних кислот до комбікорму / Є. В. Сиваченко, П. М. Каркач // Сучас. птахівництво. - 2014. - № 10. - С. 12-14., Наукова періодика України, Реферативна база даних
|
| | |
|
|