Ключові слова: ресторанне господарство --
організація праці в ресторанному господарстві
Доброго дня! Пропонуємо переглянути наступний список джерел, а також рекомендуємо опрацювати самостійно систематичний каталог НБУВ (див. посилання).
Видання є в НБУВ:
ВА692097 П'ятницька Г. Т.
Ресторанне господарство України: ринкові трансформації, інноваційний розвиток, структурна переорієнтація : моногр. / Г. Т. П'ятницька; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2007. - 465 c. (Проаналізовано процес ринкової трансформації мережі
ресторанного господарства України, обгрунтовано рекомендації щодо його структурної переорієнтації за сучасних умов. Розглянуто методологічні та методичні проблеми управління розвитком різних за типом та основним цільовим контингетом споживачів підприємств (закладів)
ресторанного господарства та запропоновано новий науковий підхід щодо формування стратегій їх розвитку на засадах концепції інноваційних переваг. Розроблено методичні рекомендації щодо удосконалення послуг з організації харчування та підвищення соціально-економічної ефективності результатів діяльності підприємств (закладів) загальнодоступної мережі
ресторанного господарства та мережі, що обслуговує споживачів, об'єднаних за професійними ознаками. Визначено стратегічні орієнтири та концептуальні принципи розвитку
ресторанного господарства в Україні).,
ВА668210 Мазаракі А. А. Організація обслуговування у підприємствах
ресторанного господарства : Підруч. / А. А. Мазаракі, Н. П. Благополучна, І. І. Гайовий, О. М. Григоренко, Т. Є. Литвиненко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 631 c. (Розкрито сутність організації процесу обслуговування в закладах
ресторанного господарства різних типів і класів. Розглянуто матеріально-технічну базу як необхідну передумову організації процесу обслуговування. Викладено правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Описано методи обслуговування споживачів, що використовуються в закладах даної сфери під час проведення банкетів і прийомів. Наведено основні правила та вимоги в процесі обслуговування учасників культурних, громадських і спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті).,
ВА721710 Беляєва А. М. Усе про
ресторанний бізнес / А. М. Беляєва ; пер. з рос. О. В. Зав'язкін. - Донецьк : БАО, 2009. - 544 с.,
ВА668210 Організація обслуговування у підприємствах
ресторанного господарства : підручник / А. А. Мазаракі [та ін.] ; ред. Н. О. П'ятницька ; Київський національний торговельно-економічний ун-т. - К. : КНТЕУ, 2005. - 631 с.,
ВС39438 Ресторанне господарство і туристична індустрія у ринкових умовах : Зб. наук. пр. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 208 c. (Наведено результати досліджень прогресивних технологій виготовлення харчової продукції підвищеної біологічної цінності, збереження та транспортування харчових продуктів, організації обслуговування в роздрібній торгівлі,
ресторанному та готельному господарствах, туризмі. Висвітлено проблеми розвитку туристичної індустрії за ринкових умов господарювання, а також організаційно-економічні передумови розвитку нових видів туризму в Україні - сільського та екологічного).,
ВА687692 Крилова Л. В. Організація
ресторанного господарства за кордоном : навч. посіб. для студ. спец. 6.091711 "Технологія харчування" денної та заочної форм навчання / Л. В. Крилова ; Донецький національний ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. Кафедра організації та управління якістю
ресторанного господарства. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. - 326 с.,
ВА702571 Організація виробництва та обслуговування споживачів в закладах
ресторанного господарства : навч. посіб. для студ. ВНЗ освіти I-II рівнів акредитації / В. А. Антонова [и др.] ; Донецький національний ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. Кафедра організації та управління якістю
ресторанного господарства. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2008. - 320 c.,
ВА747862 Міжнародна науково-практична конференція "Готельно-
ресторанний, туристичний та виставковий бізнес: інноваційні напрями розвитку", 12-14 жовтня 2011 року, м. Ялта : матеріали конф. / Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Ф-т рестор.-готел. та турист. бізнесу ; [відп. ред. А. А. Мазаракі]. - К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2011. - 358 с.,
ВА681033 Туризм і
ресторанний бізнес: сучасні тенденції та перспективи розвитку : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 7-9 лютого 2007 р.: Тези доп. / відп. ред. А. А. Мазаракі ; Київський національний торговельно-економічний ун-т. - К. : КНТЕУ, 2007. - 350 с.,
Р104248 Організація обслуговування у закладах
ресторанного господарства : навч.-темат. план, програма, плани семінар. занять для студ. напряму підготовки 0502 "Менеджмент" проф. спрямування 6.050200 "Менеджмент організацій" (менеджмент туристичної індустрії) / упоряд. Н. М. Рудевич, Н. В. Федоренко ; Федерація профспілок України, Інститут туризму. - К. : [б.в.], 2005. - 23 с.,
РА394431 Трайно В. М. Маркетингове управління споживачами послуг підприємств
ресторанного господарства : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / В. М. Трайно; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава, 2012. - 20 с. (Обгрунтовано основи маркетингового управління споживачами послуг підприємств
ресторанного господарства. Удосконалено методичні основи маркетингового дослідження поведінки споживачів
ресторанних послуг. Обгрунтовано теоретичний підхід до визначення привабливості споживачів підприємств
ресторанного господарства. Удосконалено засади стратегічного управління підприємствами
ресторанного господарства. Сформовано комплекс моделей поведінки споживачів
ресторанних послуг. Уточнено класифікацію специфічних особливостей послуг підприємств
ресторанного господарства. Уточнено визначення понять "маркетингове управління споживачами", "управління поведінкою споживачів", "потенційний споживач
ресторанних послуг", "привабливість споживача
ресторанних послуг", "рівень привабливості споживачів
ресторанних закладів", "коефіцієнт значущості споживачів
ресторанних послуг", "
ресторанне господарство", "потреба", "поведінка споживачів", "коефіцієнт нерівномірності товарообороту підприємств
ресторанного господарства").
Міценко Н. Г. Ресторанне господарство як канал збуту продукції АПК / Н. Г. Міценко // Бізнес Інформ . - 2014. - № 4. - С. 208-214.,
Зал каталогів