Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (67)Книжкові видання та компакт-диски (51)
Пошуковий запит: (<.>U=Л848$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Шапар Р.О. 
Інтенсифікація процесів сушіння рослинних пектиновмісних матеріалів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.14.06 / Р.О. Шапар ; НАН України. Ін-т техн. теплофізики. — К., 2004. — 23 с.: рис. — укp.

Досліджено методи інтенсифікації процесів сушіння пектиновмісних матеріалів під час розробки енергоефективного способу одержання порошків, основу якого становить поетапний процес сушіння. Доведено, що за даних умов організації процесу сушіння зростає ступінь збереження пектинових речовин, ліквідується сезонність роботи технологічної лінії, збільшуються обсяги переробленої сировини, підвищується ефективність та продуктивність технологічного обладнання. Встановлено оптимальні параметри теплоносія під час сушіння, запропоновано ступінчаті режими зневоднення пектиновмісних матеріалів, на підставі яких розроблено та впроваджено технологію одержання пектиновмісних порошків з високою желе- та комплексоутворюючою здатністю.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848
Шифр НБУВ: РА331149

Рубрики:

      
2.

Москалюк І.В. 
Комплексна переробка яблук в консервовані продукти: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / І.В. Москалюк ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2003. — 15 с.: рис., табл. — укp.

Досліджено проблему комплексної переробки яблук та розроблено технологію одержання пектинових речовин за методом лужного гідролізу зі свіжих яблучних вичавок та використання їх під час виробництва консервованої продукції: желе, повидла, начинки, напоїв. Виявлено оптимальні умови видалення пектинових речовин зі свіжих яблучних вичавок за методом лужного гідролізу, наведено математичні залежності проведення процесу екстракції, установлено вплив ступеня етерифікації пектинових речовин на їх комплексотвірну здатність. Розроблено технологію одержання драглеподібної продукції на основі високометоксильованого пектину з використанням пероксидази. Досліджено механізм процесу драглеутворення пектинових речовин за присутності пероксидази. Розроблено технологію одержання желе на основі високометоксильованого пектину за присутності пероксидази з низьким вмістом цукру.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848 + Л961.91 +
Шифр НБУВ: РА326272

Рубрики:

      
3.

Гнатенко М.А. 
Розробка технології пектинових екстрактів та способу їх сушіння: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / М.А. Гнатенко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 23 с. — укp.

Висвітлено питання розробки технології пектинових екстрактів з рослинної сировини і сухих пектиновмісних продуктів та нового обладнання для їх виробництва. На підставі проведених досліджень науково обгрунтовано, розроблено і впроваджено у виробництво безвідходну екологічно безпечну технологію харчових пектинових екстрактів і сухих пектиновмісних продуктів та обладнання для їх отримання. Досліджено хімічний склад та фізико-хімічні властивості пектиновмісної сировини (бурякової, яблучної та морквяної) для виробництва пектинових екстрактів і сухих пектиновмісних продуктів. Проаналізовано вплив параметрів на гідроліз протопектину сировини гідролітичними чинниками харчової якості. Визначено фізико-хімічні властивості, кінетичні характеристики пектинових екстрактів під час їх сушіння, а також технологічні і теплові режими роботи розпилювальної сушильної установки. Розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва сухих пектинових екстрактів, сухих пектиновмісних продуктів, технологічний регламент, нормативно-технічну документацію на пектинопродукти, доведено їх економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848
Шифр НБУВ: РА319623 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
4.

Берник І.М. 
Ультразвукова кавітаційна технологія вилучення пектину з рослинної сировини та обладнання для її реалізації: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.17.08 / І.М. Берник ; Нац. техн. ун-т "Київський політехнічний інститут". — К., 2010. — 20 с. — укp.

Досліджено процес вилучення пектину з рослинної сировини - яблучних вичавок і розроблено високоефективні апаратні засоби для реалізації ультразвукової кавітаційної технології. Запропоновано фізичну модель диспергування-екстрагування цільового компонента з капілярно-пористої системи. Проведено регресійно-кореляційний аналіз експериментальних даних і визначено технологічні параметри процесу. Досліджено особливості розповсюдження ультразвуку у технологічному об'ємі, що збуджують малоамплітудні та високоамплітудні приводи-випромінювачі. Наведено інженерну методику розрахунку акустичної системи на базі напівхвильового складеного п'єзоелектричного перетворювача. Запропоновано принципово нові конструктивні рішення ультразвукових кавітаційних екстракторів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848
Шифр НБУВ: РА375387 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського