Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Наукова електронна бібліотека (2)Реферативна база даних (418)Книжкові видання та компакт-диски (154)
Пошуковий запит: (<.>K=М'ЯСО<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 89
Представлено документи з 1 до 20
...

      
1.

Кузьмінська О.В. 
Аліментарні чинники ризику виникнення залізодефіцитних станів у молодих жінок: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.02.01 / О.В. Кузьмінська ; Нац. мед. ун-т ім. О.О.Богомольця. — К., 2001. — 20 с. — укp.

Проаналізовано вплив аліментарних чинників на виникнення і розвиток залізодефіцитних станів у молодих жінок і запропоновано засоби їх аліментарної профілактики. З'ясовано, що найпотужніший позитивний вплив на показники червоної крові та обміну заліза справляють: м'ясо, ковбаса, печінка, риба, фрукти і ягоди. Негативно впливають на основні показники дефіциту заліза: чай, кава, молоко, яйця. Статистично значимого впливу овочів, хлібобулочних та круп'яних виробів на показники забезпечення організму жінок залізом не виявлено. Розроблено математичні моделі між параметрами аліментарного чинника та рівнем залізодефіциту, що дозволяє прогнозувати значення показників червоної крові у разі споживання певних продуктів харчування, нутрієнтів - за змішаного харчового раціону. Встановлено, що оптимальна величина загального заліза за змішаного раціону харчування молодих жінок повинна знаходитись на рівні 20 мг за добу, у тому числі кількість гемового заліза - 3,35 мг. Науково обгрунтовано продуктовий набір та раціон харчування для молодих жінок з метою первинної та вторинної профілактики залізодефіцитних станів (ЗДС) аліментарного походження. Доведено позитивний вплив біологічно активної добавки "Есеншіал Айрон" на показники червоної крові у молодих жінок, що дозволяє використовувати її як добавку в первинній та вторинній профілактиці аліментарно обумовлених ЗДС у молодих жінок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р411.033.2-51
Шифр НБУВ: РА320093 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
Категорія: Біологічні науки   
2.

Козак М.Р. 
Біологічні особливості імуноглобулінів крові та вміст фізіологічного пріону в мозку і селезінці мишей, яким тривалий час згодовували мозок і м'ясо-кісткове борошно: автореф. дис. ... канд. біол. наук: 03.00.04 / М.Р. Козак ; Ін-т біології тварин Укр. акад. аграр. наук. — Л., 2010. — 16 с. — укp.

Проаналізовано, що у мишей, яким згодовували мозок великої рогатої худоби (ВРХ) і м'ясо-кісткове борошно, зростав вміст фізіологічного пріону в мозку та селезінці. Встановлено, що у крові цих тварин з'являлися антитіла до фізіологічної форми пріонового білка, анти-ДНК антитіла, а також антитіла, споріднені до білкових і ліпідних компонентів мозку. Зазначено, що тривале згодовування мишам продуктів, які містять тканини тварин або продукти їх переробки, призвело до утворення у мишей антитіл, які мають цитотоксичну активність, індукуючи загибель клітин шляхом апоптозу та некрозу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*732.2*72 + Е60*732.32*72 + Е60*74*72 +
Шифр НБУВ: РА370119 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Авдєєва Л.Ю. 
Вдосконалення технології комбінованих м'ясних продуктів з використанням рослинних білків: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Л.Ю. Авдєєва ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 18 с.: рис. — укp.

Установлено, що найефективніше інактивація інгібіторів травних ферментів відбувається у разі двостадійного оброблення нативного соєвого насіння (гідротермічного та паротермічного). Розроблено технологічні рекомендації щодо цих режимів, що надало змогу вдосконалити технологію виробництва соєвої пасти. Установлено вплив режимів гідротермічного оброблення на водо- та жироутримувальну здатність соєвої пасти та комбінованих м'ясо-рослинних фаршів. Показано, що запропоноване двостадійне гідротермічне оброблення насіння сої дає змогу одержати продукт з високою водо- та жироутримувальною здатністю завдяки розвинутій капілярно-пористій структурі, яка виникає внаслідок денатурації білків. Установлено, що соєва паста надає фаршу більшу в'язкість і щільність, унаслідок чого збільшується ефективна в'язкість комбінованих м'ясних фаршів з її додаванням, що дає можливість цілеспрямовано впливати на консистенцію готових виробів. Науково обгрунтовано та експериментально підтверджено рецептуру комбінованого м'ясного продукту з використанням запропонованої соєвої пасти.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л928-3 +
Шифр НБУВ: РА324781

Рубрики:

      
4.

Шолудько О.В. 
Вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства (на матеріалах Львівської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.В. Шолудько ; Сум. нац. аграр. ун-т. — Суми, 2003. — 20 с.: рис. — укp.

Обгрунтовано теоретичні засади та методику дослідження ринку продукції скотарства. Зроблено економічну оцінку сучасного рівня розвитку галузі. Проведено комплексний аналіз ринку даної продукції за результатами дослідження попиту й пропозиції та оцінено чинники, що їх формують. Досліджено кон'юнктуру та ціноутворення на ринку м'яса та молока. Вивчено організацію виробничо-економічних зв'язків у м'ясо-молочному підкомплексі АПК. Обгрунтовано напрями вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства. Досліджено рівень продуктивності тварин, за якого досягається прибутковість виробництва продукції скотарства. Обгрунтовано концептуальні засади реструктуризації м'ясо-молочного підкомплексу АПК. Розроблено рекомендації з удосконалення економічних взаємовідносин партнерів на ринку продукції скотарства та її переробки. Обгрунтовано перспективні параметри розвитку даного ринку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-592 + У9(4УКР)306.751-592 +
Шифр НБУВ: РА324407

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Мороз С.І. 
Вдосконалення ціноутворення на м'ясо худоби і птиці сільськогосподарських підприємств: автореф. дис. канд. екон. наук: 08.00.04 / С.І. Мороз ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2009. — 20 с. — укp.

Розроблено науково обгрунтовані теоретичні та методичні засади та практичні рекомендації щодо вдосконалення ціноутворення на м'ясо худоби та птиці сільськогосподарських підприємств. Уточнено межі застосування методів ціноутворення за видами м'яса для різних товаровиробників. Проведено комплексний аналіз стану ринку м'яса в Україні на підставі результатів проведених досліджень попиту та пропозиції з метою виявлення зовнішніх і внутрішніх чинників впливу на ціни. Формалізовано напрями використання ресурсів Інтернет у ціноутворенні. Запропоновано показники економії витрат для оцінювання ефективності використання інформаційних технологій та індексів цін для визначення перспективних ринків збуту. Створено логістичну календарно-ресурсну модель управління витратами у тваринництві. Запропоновано рекомендації щодо оптимізації структури та наповнення Інтернет-сайту виробників м'ясної сировини для різних розмірів підприємств і каналів збуту.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-861 +
Шифр НБУВ: РА366779

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
6.

Яворська О.В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза м'яса курчат, виробленого при стимуляції їх росту та розвитку: Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / О.В. Яворська ; Львів. нац. акад. вет. мед. ім. С.З.Гжицького. — Л., 2004. — 20 с.: табл. — укp.

Експериментально обгрунтовано росто- та імуностимулюючу дію спеціально розробленої молочно-дріжджової домішки "Стимугал", яку застосовано під час вирощування курчат. На підставі ветеринарно-санітарної оцінки тушок птиці та врахування типологічних особливостей автономної нервової системи встановлено позитивний вплив даного біостимулятора на підвищення середньодобових приростів маси тіла, збільшення живої маси, промірів довжини й обхвату тулуба, довжини плесни та покращання якості м'яса. З'ясовано, що внаслідок застосування кормової домішки відбуваються закономірні зміни морфологічних і біохімічних показників крові: підвищення вмісту еритроцитів, гемоглобіну, загального білка (зокрема, збільшення <$Ebeta>- <$Egamma>-глобулінів), глюкози, загальних ліпідів та зростання активності ферментів аланін- і аспартатамінотрансферази та підвищення природної резистентності курчат, яке позитивно впливає на їх збереженість, інтенсивність росту та будову тіла. Проведено хімічні, органолептичні дослідження та вивчено біологічну цінність м'яса птиці. Доведено активуючу дію досліджуваної кормової домішки на гуморальні фактори неспецифічної резистентності організму курчат. Виявлено, що застосування в раціонах курчат "Стимугалу" дозволяє одержувати м'ясо вищої якості в порівнянні з птицею, яка не отримувала даної кормової домішки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 +
Шифр НБУВ: РА329129

Рубрики:

      
7.

Мельник П.І. 
Ветеринарно-санітарна експертиза, якість і безпека харчових мідій: Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / П.І. Мельник ; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Л., 2007. — 20 с. — укp.

Уперше в Україні проведено комплексні ветеринарно-санітарні дослідження щодо виявлення якості та безпеки мідій, м'ясо яких використовується для харчових цілей та надходить до торговельної мережі, залежно від методу культивування. Установлено фактори, що впливають на санітарну якість мідій і зумовлюють їх здатність як джерела харчових токсикоінфекцій, токсикозів та інфекційних захворювань людей і птиці вірусної етіології. Розроблено комплексну систему моніторингу якості та безпеки мідій відповідно до міжнародних вимог чинної системи самоконтролю (НАССР) якості та безпеки харчових продуктів. Запропонована система передбачає застосування вдосконалених органолептичних методів досліджень, проведення біохімічних досліджень, бактеріологічних експрес-методів визначення КМАФАнМ мікроорганізмів, бактерій групи кишкової палички та сальмонел. Розроблено токсикологічний метод визначення безпеки мідій з використанням інфузорії I>Colpoda steinii.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.1 +
Шифр НБУВ: РА349714

Рубрики:

      
8.

Дереш О.М. 
Використання вітчизняного генофонду порід для підвищення м'ясної та вовнової продуктивності овець в умовах західного лісостепу України: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.01 / О.М. Дереш ; Херсон. держ. аграр. ун-т. — Херсон, 2008. — 19 с. — укp.

Теоретично обгрунтовано та показано на практиці доцільність використання баранів-плідників асканійської м'ясо-вовнової породи овець з кросбредною вовною для підвищення генетичного потенціалу північнокавказької м'ясо-вовнової породи. Проведено комплексне оцінювання продуктивних якостей і біологічних особливостей чистопородних і помісних овець за асканійським кросбредом. У порівняльному аспекті охарактеризовано основні господарсько-корисні ознаки овець даних популяцій, а також взаємозв'язок між основними селекційними ознаками. Установлено, що використання у селекційному процесі баранів-плідників асканійського кросбредного типу, а також за різних варіантів схрещування з матками північнокавказької м'ясо-вовнової породи сприяє підвищенню у помісного молодняку живої маси, м'ясної, вовнової продуктивності в усі вікові періоди, що дозволяє збільшити виробництво продукції вівчарства та підвищити рентабельність галузі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П661-61(4УКР) + П661-31(4УКР) +
Шифр НБУВ: РА356104

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
9.

Карпенко О.В. 
Використання математичних моделей для прогнозування несучості птиці: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.01 / О.В. Карпенко ; Херсон. держ. аграр. ун-т. — Херсон, 2007. — 19 с. — укp.

Вперше наведено порівняльну оцінку моделей росту та несучості курей яєчного та м'ясо-яєчного напрямку продуктивності. Визначено компоненти моделей (кінетичну та експоненціальну швидкість росту) для птиці сучасних кросів. Встановлено, що для одночасного опису та прогнозування живої маси та несучості доцільно використовувати модель Т.Бріджеса, а модель Мак-Неллі (модифіковану) - для найточнішого опису несучості. Виявлено, що використання даних моделей забезпечує високу точність опису та прогнозування (відхилення фактично одержаних і теортично розрахованих значень не перевищує 5 % межі судження про достовірність результатів). Обгрунтовано доцільність використання індексів інтенсивності росту та формування організму для прогнозування несучості на базі даних за перші 3 - 4 місяці її обліку. Виявлено високі кореляційні залежності параметрів моделей та індексів з живою масою та несучістю. Визначено коефіцієнти трансгресії та генетичну спорідненість курей яєчного та м'ясо-яєчного напрямку продуктивності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П682-681 +
Шифр НБУВ: РА351306

Рубрики:

      
10.

Попов В. Є. 
Використання поживних речовин та продуктивні якості молодняку кролів за різних рівнів протеїну та лізину в комбікормах: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / В. Є. Попов ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. — К., 2010. — 19 с. — укp.

Викладено теоретичний та експериментальний матеріал з використання в годівлі молодняку кролів м'ясо-шкуркового напряму продуктивності комбікормів з різними рівнями сирого протеїну та лізину. Виявлено напрям змін у продуктивності кроленят, перетравності поживних речовин і балансу азоту в організмі. Досліджено морфологічний і біохімічний склад крові, амінокислотний склад м'язів і печінки. Вивчено морфологічний склад тушок та якість сирих шкурок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П671-451.831 + П671-44
Шифр НБУВ: РА375550 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
11.

Антонюк Т.А. 
Вирощування бугайців на м'ясо за обмеженого використання незбираного молока: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.04 / Т.А. Антонюк ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2007. — 18 с. — укp.

Установлено, що використання замінників незбираного молока (ЗНМ) і гранульованих концентрованих кормів у порівнянні з молоком незбираним і розсипаними корбікормами сприяє кращому на 4,3 - 17,4 % розвитку стінки рубця і на 5,9 - 41,7 % - розмірів його папіл, а також формуванню тварин відносно високорослого вузькотілого (лептосомного) типу будови тіла, що характеризуються кращим співвідношенням м'язової тканини до кісткової. Рекомендовано під час вирощування бугайців на м'ясо з 21-денного віку використовувати замість 70 % молока незбираного ЗНМ з гранульованими комбікормами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-455.473 +
Шифр НБУВ: РА350620

Рубрики:

      
12.

Чухліб Є.В. 
Відгодівельні, м'ясо-сальні якості та окремі біологічні особливості свиней різного напрямку продуктивності: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.01 / Є.В. Чухліб ; УААН. Ін-т свинарства ім. О.В.Квасницького. — Полтава, 2006. — 19 с. — укp.

Вивчено продуктивні якості та біологічні особливості свиней великої білої, великої чорної, полтавської м'ясної та української степової білої порід. Наведено дані росту та розвитку молодняку різних генотипів, відгодівельних і м'ясо-сальних якостей, перетравності основних поживних речовин корму, розвитку внутрішніх органів, гематологічних показників. Межа міцності стегнових кісток у полтавської м'ясної та української степової білої порід у порівнянні з контрольною групою (велика біла порода), була вищою, що свідчить про міцність її конституції. Доведено, що фенотипічна різноманітність за ознаками продуктивності, росту та розвитку значною мірою обумовлена впливом генотипу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-455.47 +
Шифр НБУВ: РА346169

Рубрики:

      
13.

Косенко І.М. 
Вплив кормових добавок на продуктивність та якість жиру молодняка свиней: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / І.М. Косенко ; УААН. Ін-т тваринництва. — Х., 2001. — 17 с. — укp.

Вивчено продуктивність молодняка свиней, який вирощується на м'ясо, якість жирових відкладень і склад ліпідів органів і тканин у разі збагачення раціонів кормовими домішками - мацеробациліном та бовілактом. Досліджено фізико-хімічні властивості шпику та сальника, жирнокислотний, ліпідний та фосфоліпідний склад м'язів і печінки у піддослідних свиней. Проведено розрахунок економічної ефективності збагачення раціонів молодняка свиней кормовими домішками, визначено оптимальну дозу для їх використання. Встановлено, що у практиці ведення свинарства можна рекомендувати, як збагачувачі раціонів свиней, мацеробацилін в кількості 0,4 г на 100 кг живої маси та бовілакт (10 г на одиницю поголів'я за добу), що сприяло підвищенню середньобових приростів на 41 - 57 г відповідно і отриманню прибутку 29,8 - 34,2 грн на одиницю поголів'я.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-455.472 + П65-612.9
Шифр НБУВ: РА315019 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
14.

Біла Т.А. 
Генотипічні особливості амінокислотного складу і якісних показників м'ясо-сальної продукції свиней різного напрямку продуктивності: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.01 / Т.А. Біла ; Херсон. держ. аграр. ун-т. — Херсон, 1999. — 17 с. — укp.

Дисертація присвячена вивченню генотипових особливостей якісних показників і амінокислотного складу найдовшого м'яза спини універсальної (великої білої), спеціалізованих м'ясних порід - дюрок, української м'ясної і полтавської м'ясної, і сальної української степової рябої породи в умовах індустріальної технології виробництва свинини. Встановлено, що найвищі показники репродуктивних якостей мають свині української м'ясної і великої білої порід. Мінливість якісних показників і амінокислотного складу найдовшого м'яза спини залежить від генотипу і напрямку продуктивності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-312,022

Рубрики:

      
15.

Черенков В.М. 
Гігієнічне обгрунтування хімічної безпеки харчування населення в умовах індустріального регіону: автореф. дис... канд. мед. наук: 14.02.01 / В.М. Черенков ; Нац. мед. ун-т ім. О.О.Богомольця. — К., 2008. — 24 с. — укp.

Досліджено актуальну проблему забезпечення населення індустріального екокризового регіону продовольчою сировиною та харчовими продуктами, безпечними за вмістом ксенобіотиків. Наведено гігієнічну оцінку контамінації продовольчої сировини та харчових продуктів токсичними елементами, пестицидами, нітратами. Виявлено, що вміст токсичних елементів у продовольчій сировині та харчових продуктах, вирощених і вироблених в індустріальному регіоні перевищує максимально припустимі рівні вмісту свинцю у 4,0 %, випадків, кадмію - 1,1 %, ртуті - 0,6 %, миш'яку - 0,2 %, міді - 7,1 %, цинку - 2,6%. Встановлено, що в індустріальному регіоні свинець, кадмій, мідь містяться у концентраціях статистично вірогідно вищих, ніж у контрольному. З'ясовано, що найбільш забрудненими пестицидами є молоко, м'ясо, молоко- та м'ясопродукти, овочі та фрукти. Доведено, що в індустріальному регіоні найбільша питома вага проб, в яких вміст пестицидів перевищує МДР, припадає на проби з хлорорганічними пестицидами. Виявлено, що 23,6 % продуктів рослинництва індустріального регіону та 16,3 % контрольного містять нітрати у концентраціях, що перевищують МДР. Визначено ксенобіотичне навантаження на організм різних вікових і професійних груп населення. Встановлено, що токсичність фактичного раціону працездатного населення індустріального регіону перевищує припустимий індекс у 2,18 - 3,42 рази, а контрольного - від 1,58 до 2,4 рази. Розроблено заходи щодо профілактики аліментарних уражень, які дозволяють знизити вміст ксенобіотиків у всіх джерелах їх надходження до харчових продуктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 +
Шифр НБУВ: РА357046

Рубрики:

      
16.

Заярко А.О. 
Гігієнічні аспекти адаптації овець імпортованої породи олібс за еколого-господарських умов степової зони України: автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.06 / А.О. Заярко ; Харк. держ. зоовет. акад. — Х., 2008. — 20 с. — укp.

Проведено комплексні гігієнічні, фізіолого-біохімічні, імунологічні та зоотехнічні дослідження та наведено дані щодо адаптаційної здатності овець імпортованої породи олібс канадської селекції у разі чистопородного та помісного варіантів з асканійською породою до еколого-господарських умов степової зони України. За результатами дослідження обгрунтовано доцільність використання баранів-плідників породи олібс у селекційному процесі щодо вдосконалення продуктивних показників популяції овець дніпропетровського типу асканійської м'ясо-вовнової породи у господарствах степової зони України з високим рівнем природної резистентності організму на фоні притаманних цьому регіону еколого-господарських умов. За показниками природної резистентності, імунобіологічної реактивності, імунобіологічної реактивності, легеневого дихання, газоенергетичного обміну та теплостійкості доведено позитивну пристосувальну можливість чистопородного за олібсом і помісного молодняку, одержаного від схрещування маток місцевого дніпропетровського типу з баранами-плідниками імпортованої породи олібс, до еколого-господарських умов степової зони України - майбутнього ареалу їх розведення. Одержано нові дані про забійні показники баранців різного походження й особливості росту та розвитку молодняку різних генотипів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П661.39 Олібс + П661.3,2 +
Шифр НБУВ: РА360534

Рубрики:

      
17.

Скрипник В.О. 
Дослідження процесу та вдосконалення обладнання для двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском: Автореф. дис. канд... техн. наук: 05.18.12 / В.О. Скрипник ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. — Х., 2002. — 18 с.: рис. — укp.

Досліджено процес двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском. Встановлено, що раціональний тиск на м'ясо в процесі двостороннього жаріння за умов нежорсткої фіксації верхньої поверхні жаріння залежить від структурно-механічних властивостей м'яса. На підставі результатів досліджень розроблено апарат жаріння з покращаними показниками продуктивності, енергоекономічності та екологічної чистоти. Запропоновано математичну модель тривалості теплової обробки та виходу готових виробів з м'яса. Доведено високу якість готового продукту, що пройшов теплову обробку на вдосконаленому обладнанні за розробленою технологією.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2-5 +
Шифр НБУВ: РА321769

Рубрики:

      
18.

Троїцька О.О. 
Екологічні аспекти біоутилізації трупної сировини тваринного походження: автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.16 / О.О. Троїцька ; Ін-т агроекол. УААН. — К., 2008. — 22 с. — укp.

Проаналізовано вплив технологічних процесів з утилізації трупної сировини на Токмацькому ветсанзаводі на грунти, поверхневі та підгрунтові води та повітряне середовище. Досліжено вплив стічних вод утильзаводу після проходження очисних сопруд на грунти, що зрошують цими водами та рослини, які вирощують на даних територіях. Встановлено рівень забрудненості мікрофлорою напівфабрикатів і кінцевого продукту процесу утилізації трупної сировини - м'ясо-кісткового борошна. Наведено оцінку екологічної складової процесу утилізації трупної сировини на ветсанутильзаводі, визначено якісну й кількісну диференціацію екодеструктивних процесів, які впливають на об'єкти довкілля. Розроблено комплекс заходів, спрямованих на зменшення негативного впливу на стан навколишнього середовища процесу утилізації трупної сировини на спеціалізованих підприємствах.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П811.23 + Е0*801.48 +
Шифр НБУВ: РА355807

Рубрики:

      
19.

Галич 
Економіко-організаційний механізм становлення ринку м'ясо-молочної продукції в регіоні: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Олександр Анатолійович Галич ; Дніпропетровський держ. аграрний ун-т. — Д., 2004. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592
Шифр НБУВ: РА332721

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
20.

Алексійчук Т.В. 
Економічна ефективність виробництва свинини: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Т.В. Алексійчук ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". — К., 2004. — 18 с. — укp.

Досліджено сучасний стан економічної ефективності виробництва свинини, виявлено тенденції її змін за умов становлення ринкових відносин, визначено причини їх виникнення. Проведено порівняльний аналіз ефективності виробництва свинини в сільськогосподарських підприємствах з традиційною та промисловою технологіями й особистих селянських господарствах, досліджено обсяги реалізації та ціни на м'ясо. Удосконалено економічний механізм підвищення конкурентоспроможності виробництва свинини як системи організаційно-економічних важелів і методів управління, що в сукупності забезпечують високі споживчі властивості та зростання попиту на свинину на ринку м'яса і м'ясопродуктів. Обгрунтовано напрями розвитку свинарства та підвищення його ефективності в сільськогосподарських підприємствах шляхом запровадження цін підтримки та еквівалентних цін на м'ясо свиней, розвитку спеціалізації та концентрації виробництва з використанням прогресивних технологій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251.0-07 +
Шифр НБУВ: РА329878

Рубрики:

Географічні рубрики:
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського