Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Реферативна база даних (21)Книжкові видання та компакт-диски (17)
Пошуковий запит: (<.>K=КОНЬЯК$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Бобров В.О. 
Розробка способів раціонального відбору та використання фракцій дистиляту при виробництві коньячного спирту: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / В.О. Бобров ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2003. — 18 с.: рис. — укp.

Досліджено поводження високомолекулярних ефірів, альдегідів, спиртів і летких кислот вина в процесі перегонки, їх перехід у окремі фракції дистиляту та коньячний спирт. Визначено вплив швидкості згону спирту, який міститься в перегінному середовищі та концентрації домішок на характер переходу домішок у дистилянт. Установлено кореляційний зв'язок між складом летких домішок вина або спирту-сирцю з оптимальним об'ємом головної фракції. Вивчено особливості впливу духмяних вод на склад та якість коньяків. Запропоновано новий спосіб одержання духмяних вод на базі ефективного використання головної та хвостової фракцій. Створено пристрій для фракціонування дистилянту та визначено основні параметри його роботи. Розроблено, випробувано та впроваджено удосконалену технологічну схему перегонки коньячних виноматеріалів, що базується на застосуванні розрахункового способу визначення оптимального об'єму головної фракції, раціональному використанні головної та хвостової фракцій в процесі виробництва духмяних вод, застосуванні даного пристрою для фракціонування дистилянту. Оптимізовано основні технологічні параметри процесу перегонки для апарата ПУ-500, що працює за схемою подвійної перегонки. Зазначено, що схема пройшла виробничі та приймальні випробування та впроваджена з фактичним економічним ефектом 7,9 тис.грн.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.6 +
Шифр НБУВ: РА325582

Рубрики:

      
2.

Василик О.В. 
Удосконалення технології коньячних спиртів на апаратах періодичної дії: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / О.В. Василик ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2004. — 17 с.: рис. — укp.

Запропоновано удосконалену технологію отримання коньячного спирту, суть якої полягає в тому, що під час першої перегонки виноматеріалу відбирають кінцеву низькоспиртуозну фракцію з розрахунком отримання оптимальної об'ємної частки етилового спирту у спирті-сирці коньячному, яка забезпечує максимальний вихід коньячного спирту або мінімальні енергетичні витрати на одиницю кінцевого продукту. Досліджено вплив багаторазового повернення головних фракцій, виділених під час першої перегонки виноматеріалу у виноматеріал наступних перегонок на склад і якість одержуваних коньячних спиртів. Встановлено, що під час повернення головних фракцій у кількості до 10 разів, якість коньячного спирту не погіршується, а вихід відповідно збільшується. Розроблено та затверджено комбінатом "Кримрадгоспвинпром" технологічну інструкцію на одержання коньячного спирту молодого; технологія пройшла виробничі іспити на заводі марочних вин і коньяків "Коктебель".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.6-5 +
Шифр НБУВ: РА328859

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського