Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (12)Реферативна база даних (44)Книжкові видання та компакт-диски (49)
Пошуковий запит: (<.>A=МЕРЛ$<.>+<.>A=ПОНТ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Мерлянова 
Жіночі танці в українській народній хореографії: автореф. дис... канд. мистецтвознав.: 26.00.01 / Ольга Анатоліївна Мерлянова ; Київський національний ун-т культури і мистецтв. — К., 2009. — 19 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ327.442(4УКР) + Т597.25
Шифр НБУВ: РА365169

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

      
2.

Мерліч А. Г. 
Характеристика штаму Enterococcus italicus ОНУ547 продуцента бактеріоцину / А. Г. Мерліч. — Б.м., 2020 — укp.

Робота присвячена характеристиці штаму Enterococcus italicus ОНУ547, який є здатним продукувати бактеріоцин, а також вивченню властивостей самого бактеріоцину. Вивчено тинкторіальні, морфологічні, культуральні, біохімічні, фізіолого-біохімічні та генетичні особливості бактерій виділеного штаму продуценту бактеріоцину та ідентифікованого його як належного до виду E. italicus. Визначено, що до складу клітин E. italicus ОНУ547 входять в найбільшій кількості L-глутамінова кислота (12,68%), L-аргінін (16,58%) та гліцин (16,47%) серед амінокислот та глюкоза (87,77%) серед цукрів. Виявлено присутність оцтової кислоти в культуральній рідині E. italicus ОНУ547. Охарактеризовано бактеріоцин E. italicus ОНУ547 та встановлено його гідрофобність, катіонну природу, двох компонентну структуру (або наявні два різних бактеріоцини), термостабільність, інгібувальну активність проти бактерій, що спричиняють псування харчових продуктів, умовно-патогенних бактерій, а також їх біоплівок. Показано продукцію нового бактеріоцину для виду E. italicus. Встановлено здатність бактерій штаму E. italicus ОНУ547 пригнічувати ріст фітопатогенних бактерій R. radiobacter C58 та Erwinia carotovora ZM1 in vivo та, крім того, утворювати біоплівки на поверхні рослин. Ці дві останні властивості вони проявляли як окремо, так і в комплексах з бактеріями Lactobacillus plantarum ОНУ12 та Lactobacillus plantarum ОНУ311.^UThe work is dedicated to characterization of the strain Enterococcus italicus ОNU547, which is able to produce a bacteriocin and also to study of properties of the bacteriocin. Tinctorial, morphological, cultural, biochemical, physiological biochemical and genetic properties of bacteria of the isolated strain of bacteriocin producer were studied and it was identified as belonging to the species E. italicus. It was determined that L-glutamic acid (12,68%), L-arginin (16,56%) and glycine (16,47%) compose cells of E. italicus ONU547 in the biggest quantity among amino acids and glucose (87,77%) - among sugars. Presence of acetic acid in cultural liquid of E. italicus ONU547 was revealed. Bacteriocin of E. italicus ONU547 was characterized and its hydrophobicity, cationic nature, two component structure (or there are two bacteriocins), thermostability, inhibitory activity against bacteria causing food spoilage, opportunistic bacteria, and also their biofilms were established. Production of new bacteriocin for the species E. italicus was showed. Ability of bacteria of the strain E. italicus ONU547 to inhibit growth of phytopathogenic bacteria Rhizobium radiobacter C58 and Erwinia carotovora ZM1 in vivo and, moreover, to form biofilms on plant surfaces were established. These last two properties they exhibit as separately as well as in complexes with bacteria Lactobacillus plantarum ОNU12 and Lactobacillus plantarum ОNU311.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського