Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Шевченко О.Ю.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Шевченко О.Ю. 
Інтелектуальна система менеджменту й інтеграції різнорідної інформації на основі стандартизованих моделей знань: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.13.23 / О.Ю. Шевченко ; Харк. нац. ун-т радіоелектрон. — Х., 2005. — 19 с. — укp.

Розроблено інтелектуальний механізм менеджменту в інтеграції різнорідної інформації на базі стандартизованих моделей знань. Зауважено, що у сучасних інформаційних системах документообігу важливими стають питання, взаємопов'зані з менеджментом інформаційних ресурсів та задачами накопичення знань. Відзначено, що існуючі статистичні методи не забезпечують можливості контекстуального тлумачення інформації, а пошук і аналіз в інформаційних джерелах значною мірою ускладнений. Наголошено на значущості можливості семантичного аналізу та розбору інформації у вирішенні цих питань. Зазначено, що потреба враховувати контекст спричинила проблему створення нових засобів інтелектуальної обробки даних, зокрема побудови нового механізму аналізу інформаційних ресурсів, який базується на онтологічних засадах.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.52 +
Шифр НБУВ: РА341306

      
2.

Шевченко О.Ю. 
Наукові основи і апаратурне оформлення процесів довгострокового зберігання харчових продуктів: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / О.Ю. Шевченко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 43 с. — укp.

Представлено результати аналізу сучасного стану технологій обробки харчової продукції для стабілізації їх смакових, якісних та енергетичних показників за умов довгострокового зберігання та розроблено відповідні технічні рішення обладнання для забезпечення реалізації вказаних процесів. Встановлено вплив вакуумних технологій, теплової обробки, технологій різкого зниження тиску (ТРЗТ), осмотичних тисків та їх комбінацій на можливість досягнення бактеріостатичних ефектів та повної загибелі мікрофлори, що супроводжує готову продукцію. Розроблено математичні моделі зміни розмірів і поверхні поділу фаз в газорідинних середовищах за умов дискретно-імпульсних технологій з розгорткою в часі. Запропоновано методику розрахунку вакуумних систем у режимах адіабатного кипіння середовищ з оцінкою зміни термодинамічних параметрів у часі. Створено методики розрахунку газонасичених середовищ у режимах теплової обробки з введенням поняття аналога константи Генрі як функції тиску та температури. Досліджено особливості дегазації за умов багаторазового розкорковування упаковок, здійснено оцінку енергетичних перепадів системи. Визначено закономірності зміни осмотичного тиску розчинених речовин з урахуванням характеру перебігу хімічних і біохімічних реакцій в харчових середовищах. Здійснено промислове впровадження наукових розробок у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909.2 +
Шифр НБУВ: РА344978

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського