1. |
Семков С.В. Підвищення ефективності використання енергії при виробництві вина: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / С.В. Семков ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 20 с. — укp.Проаналізовано енергетичну ситуацію у виноробстві, обгрунтовано шляхи підвищення енергетичної ефективності виробництва за умов глобалізації енергозабезпечення. Визначено енергоємні об'єкти виробництва, запропоновано експериментально-розрахунковий метод досліджень їх енергетичного стану. Розроблено метематичні моделі взаємодії потоків вина й вуглекислоти в струменному абсорбері. З використанням методів теорії подібності диференційні рівняння доведено до моделі в узагальнених змінних. Обгрунтовано механізм низькотемпературної мікробіологічної стабілізації вина у мікрохвильовому полі (МП), сутність якого полягає в узгодженні гідродинамічної структури потоку з дією МП. Розроблено математичну модель процесу стабілізації, в якій вперше використано метод аналізу розмірностей для визначення безрозмірної детальної температури у функції від чисел Прандтля та Фур'є. Розроблено конструкції пастеризаційних модулів, проведено їх гідравлічні та теплотехнічні випробування за умов виробництва. На підставі результатів мікробіологічних і дегустаційних аналізів підтверджено ефективність нового способу стабілізації. Наведено результати впровадження на підприємстві постійно діючої системи енергетичного моніторингу. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-42 + Шифр НБУВ: РА363139
Рубрики:
|