Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Романова З.М.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Романова З.М. 
Розробка технології високодисперсних порошків з рослинної сировини для безалкогольних та лікеро-горілчаних напоїв: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / З.М. Романова ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 1999. — 17 с. — укp.

Дисертація присвячена експериментальним та теоретичним дослідженням факторів, які впливають на процес отримання високодисперсних порошків з рослинної сировини. Для диспергування плодоовочевої сировини використовували універсальний подрібнювач - аеродинамічний (АД) млин УПРС-012. В харчовій промисловості для диспергування плодоовочевої сировини АД млин використовується вперше. Експериментально визначені оптимальні умови диспергування плодів та овочів з максимальним збереженням біологічно активних речовин рослинної сировини. Встановлені оптимальні режими роботи універсального подрібнювача УПРС-012, де сировина одночасно висушується і диспергується до високодисперсних порошків з розмірами часток, меншими 200 мкм, вологовміст становить 7-8%. Для збереження біологічно активних речовин, особливо вітамінів, екстрагування екстрактивних речовин високодисперсних порошків необхідно проводити водно-спиртовим розчином міцністю 30-40% протягом 1-2 годин. Отримані високодисперсні порошки відповідають вимогам до порошків, що використовують для приготування дієтичних продуктів та продуктів дитячого харчування. Отримані рецептури на безалкогольний газований напій "Горобиновий", слабоалкогольний напій "Вітамінний" та бальзам "Вітамінний".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.26

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського