1. |
Осіпчук Н.В. Розробка технології безалкогольних напоїв профілактичного напряму з рослинної сировини: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Н.В. Осіпчук ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 20 с.: рис. — укp.Удосконалено технології одержання соку чорноплідної горобини та безалкогольних напоїв профілактичного призначення. На підставі проведених теоретичних та експериментальних досліджень надано наукове обгрунтування доцільності та оптимізації способів переробки даних ягід і подібної сировини профілактичного напряму. Визначено параметри залежності кількості та якості одержаного соку від основних чинників: вид і дозу ферментного препарату, тривалість і температуру процесів ферментації та освітлення. На підставі результатів проведених аналітичних і експериментальних досліджень надано наукове обгрунтування доцільності та розроблено оптимальні способи переробки ягід чорноплідної горобини та подібної сировини. Розроблено технологію одержання соку чорноплідної горобини та нові продукти - безалкогольний напій "Барсік" та пасту для дитячого харчування "Михасик", до складу яких входить сік чорноплідної горобини. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-32 Шифр НБУВ: РА326966
Рубрики:
|