1. |
Остапенко В.В. Удосконалення технології бутильованих питних вод: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / В.В. Остапенко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 20 с. — укp.Розроблено нові способи водоготування, що забезпечують збереження або покращання основних природних характеристик води, зокрема, збалансованість хімічного складу, органолептичних показників, безпечність, фізіологічну повноцінність і біологічну стабільність протягом строку придатності. На підставі проведених теоретичних й експериментальних досліджень розроблено способи геомагнітного та магнітно-механічного оброблення води та комплексного застосування УФ-випромінювання для її знезараження у потоці, а також препаратів на основі солей полігексаметиленгуанідину для обробки тари, що разом зі збереженням основних характеристик води дозволило знизити тимчасову жорсткість і збільшити біологічну стійкість готової продукції від 6-ти місяців до 1-го року. Здійснено впровадження удосконаленої технології у виробництво, соціально-економічна ефективність якої полягає у виключенні з технологічного процесу енерго- та матеріаломістких стадій пом'якшення води, розширення асортименту готової продукції, збільшення терміну її придатності до споживання та збереження природного балансу мінеральних речовин. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л886 + Шифр НБУВ: РА357196
Рубрики:
|