![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Мельничук О.М.$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | | | |
1. |
Мельничук О.М. Вплив рутину, кверцетину та їх комплексів з алюмінієм на динаміку скорочення скелетного м'яза жаби: Автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.02 / О.М. Мельничук ; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. — К., 2006. — 20 с. — укp.Наведено результати експериментального вивчення впливу флавоноїдів, зокрема, кверцетину, рутину та їх комплексів з алюмінієм на динаміку скорочення пучків волок скелетного м'яза m tibialas anterior жаби Rana temporaria з використанням методу тензометрії. У процесі проведення експерименту визначалися сила скорочення, зміна довжини м'язових волокон, температура омиваючого розчину, а також параметри стимулювального сигналу. Досліджено зміни динамічних параметрів м'язового скорочення впродовж фаз тетанічного утримання стаціонарного стану та на до- і післятетанічних ділянках. Установлено, що досліджувані речовини впливають на розвиток силової відповіді та зміну довжини м'язових волокон. Показано нерівномірний вплив розчинів флавоноїдів, хлориду алюмінію та їх комплексів на силову відповідь і вкорочення м'язових волокон. Виявлено, що кверцетин є більш активним інгібітором ізотонічних скорочень скелетних м'язів у порівнянні з рутином. Внаслідок дії розчинів кверцетину та рутину пригнічується зміна довжини м'язових волокон протягом всього скоротливого процесу, а зміни сили скорочення значною мірою відрізнялися впродовж досліджених фаз скорочення. Найменший вплив на генерацію силової відповіді м'язових волокон спостережено впродовж фаз дотетанічного скорочення. Максимальні зміни силової відповіді відбувались за тетанічних і післятетанічних фаз скорочення. Виявлено концентраційну залежність синергетичної інгібувальної дії досліджених флавоноїдів у комплексі з алюмінієм. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*738.822-64 + Шифр НБУВ: РА341723
Рубрики:
|
| | | | |
2. |
Мельничук О.М. Український мовленнєвий етикет: синтаксично-стилістичний аспект: Автореф. дис... канд. філол. наук: 10.02.01 / О.М. Мельничук ; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. — Чернівці, 2005. — 20 с. — укp.Досліджено синтаксичну природу та стилістичні особливості конструкцій мовленнєвого етикету в українській мові (на матеріалі художньої творчості та епістолярію українських письменників та культурних діячів XIX - XX с.). Висвітлено формально-граматичний, семантико-функціональний, комунікативно-прагматичний, лінгвостилістичний і культурологічний аспекти вивчення етикетних конструкцій. Обгрунтовано пріоритетність поглибленого синтаксичного аналізу у комплексному дослідженні системи конструкцій мовленнєвого етикету з урахуванням формально-синтаксичних, семантико-синтаксичних, комунікативних і стилістичних особливостей. Введено поняття "етикет висловлювання". Охарактеризовано основні вияви спонукально-побажальної модальності. Проаналізовано структурні типи дієслівних та іменникових предикатів. Простежено явища фразеологізації й еліптизації структури етикетних висловлювань. Уперше в українському мовознавстві здійснено структурно-семантичну типологізацію конструкцій мовленнєвого етикету, які виражають привітання, подяку, вибачення, люб'язність, прощання, запрошення, побажання, поздоровлення (віншування), благословення, прихильність. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.4-22 + Ш141.4-31 + Шифр НБУВ: РА339095
|
|
|