1. |
Крячко Т.В. Розробка технології функціональних антоціанових добавок з використанням процесів механоактивації та заморожування: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / Т.В. Крячко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 20 с. — укp.Науково обгрунтовано та розроблено новий спосіб консервування та технологію виробництва і зберігання консервованих дрібнодисперсних порошкоподібних функціональних антоціанових домішок з чорноплодної горобини (ЧГ) і чорної смородини (ЧС). Досліджено аспект їх використання під час виготовлення вітамінізованих продуктів оздоровчого харчування. Показано можливість і доцільність використання швидкого заморожування з застосуванням газоподібного азоту перед сушінням, процесів механоактивації - дрібнодисперсного подрібнення (без застосування холоду) - альтернативного кріогенному як способів високого ступеня збереження вітамінів, антоціанових барвних речовин та інших біологічно активних речовин (БАР) вихідної сировини для одержання консервованих продуктів - функціональних дрібнодисперсних порошкоподібних антоціанових домішок з ягід ЧГ і ЧС та розроблено безвихідну технологію їх одержання, що дозволяє зберегти всі БАР та сприяє їх більш повному вилученню з сировини. Розроблено технологію одержання антоціанових домішок з ягід ЧГ і ЧС з використанням процесів механоактивації та заморожування. Експериментально визначено й обгрунтовано раціональні режимні параметри технології. Вивчено якість антоціанових домішок у процесі виробництва та зберігання. Розроблено рецептури та технологічні схеми виготовлення вітамінізваних сиркових десертів і продуктів швидкого приготування з використанням антоціанових домішок з ягід у комплексі з фітодомішками з пряно-ароматичної рослинної сировини, що мають імуномодулювальну дію. Розроблено нормативну документацію на антоціанові домішки з ягід, проведено їх медико-біологічні дослідження та клінічні випробування з метою апробації нової технології за промислових умов. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 + Шифр НБУВ: РА362713
Рубрики:
|