1. |
Короткова О.В. Формування економічно сталого та конкурентоспроможного розвитку виноградарських і виноробних підприємств: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / О.В. Короткова ; Миколаїв. держ. аграр. ун-т. — Миколаїв, 2009. — 20 с. — укp.Обгрунтовано теоретико-методологічні та практичні засади щодо забезпечення економічно сталого та конкурентоспроможного розвитку виноградарських і виноробних підприємств АР Крим. Досліджено сутність і значення економічно сталого розвитку АПК та конкурентоспроможності його продукції, а також їх особливості стосовно виноградарства та виноробства. Запропоновано здійснювати оцінку рівня економічної сталості розвитку галузей виноградарсько-виноробного підкомплексу за такою системою показників: по виноградарству в цілому - за індексами урожайності насаджень, цукристості зданого на переробку винограду та рівнем рентабельності галузі; ампелографічних сортах винограду - за індексами їх урожайності, цукристості та виходу цукроодиниць з 1 га; по виноробству - за індексом рентабельності реалізованої продукції. Удосконалено систему показників економічної ефективності виробництва. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.154.2-13 + У9(4УКР)306.752.5-13 + Шифр НБУВ: РА366946
Рубрики:
Географічні рубрики:
|